[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 15، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1397 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 41-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی
الهه حبیبی ، امیر حسین غریبی ، سیدفاطمه نامدار*
دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، f.namdar90@gmail.com
چکیده:   (6493 مشاهده)
خلاصه:
سابقه و هدف: محبوبیت نوشیدنی های لبنی مانند دوغ و کفیر در دنیا و خصوصاً در ایران سبب مصرف روزانۀ آنها شده است . از آنجاییکه نوع غذاهای مصرفی می توانند در ایجاد اروژن مؤثر باشند، این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی انجام پذیرفت.
مواد و روشها : در این مطالعۀ تجربی- آزمایشگاهی 30 دندان دایمی کشیده شدۀ بدون سایش و پوسیدگی انتخاب و بلوک های مینایی تهیه شده و در آکریل مانت شدند. بلوک ها به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. ریزسختی هر گروه قبل از غوطه ورسازی در نوشیدنی ها به روش سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه جهت ارزیابی ریزسختی پس از تماس دندان با نوشیدنی ها ، نمونه های هر گروه به مدت 5 دقیقه در ۴۰ سی سی از نوشیدنی های مورد آزمایش  (دوغ ، کفیر ، شیرسویا) قرار داده شدند و سپس مجدداً ریزسختی آنها محاسبه شد. برای مقایسۀ گروهها از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و  سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد .
یافته ها: تحقیق در تعداد 30 نمونه در سه گروه 10 تایی انجام گرفت. میزان تغییر ریزسختی در گروه شیر سویا 8/31±4/98- و در گروه دوغ 13/38±19/35- و در گروه دوغ کفیر برابر 19/51±33/54- بود. (001/>P)
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بیشترین کاهش ریزسختی مربوط به کفیر و کمترین مربوط به شیر سویا بود.
کلید واژه ها: سایش دندان، سختی، کفیر، شیرسویا، پروبیوتیک
واژه‌های کلیدی: سایش دندان، سختی، کفیر، شیرسویا، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 217 kb]   (1478 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi E, Gharibi A, NAMDAR F. The comparison between effect of Kefir, Yoghurt and Soy milk on the enamel microhardness. J Res Dent Sci 2018; 15 (1) :37-41
URL: http://jrds.ir/article-1-885-fa.html

حبیبی الهه، غریبی امیر حسین، نامدار سیدفاطمه. بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1397; 15 (1) :37-41

URL: http://jrds.ir/article-1-885-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645