مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 15، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1397 )
سابقه و هدف: محبوبیت نوشیدنی های لبنی مانند دوغ و کفیر در دنیا و خصوصاً در ایران سبب مصرف روزانۀ آنها شده است . از آنجاییکه نوع غذاهای مصرفی می توانند در ایجاد اروژن مؤثر باشند، این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی انجام پذیرفت. مواد و روشها : در این مطالعۀ تجربی- آزمایشگاهی 30 دندان دایمی کشیده شدۀ بدون سایش و پوسیدگی انتخاب و بلوک های مینایی تهیه شده و در آکریل مانت شدند. بلوک ها به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. ریزسختی هر گروه قبل از غوطه ورسازی در نوشیدنی ها به روش سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه جهت ارزیابی ریزسختی پس از تماس دندان با نوشیدنی ها ، نمونه های هر گروه به مدت 5 دقیقه در ۴۰ سی سی از نوشیدنی های مورد آزمایش (دوغ ، کفیر ، شیرسویا) قرار داده شدند و سپس مجدداً ریزسختی آنها محاسبه شد. برای مقایسۀ گروهها از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد. یافته ها: تحقیق در تعداد 30 نمونه در سه گروه 10 تایی انجام گرفت. میزان تغییر ریزسختی در گروه شیر سویا 8/31±4/98- و در گروه دوغ 13/38±19/35- و در گروه دوغ کفیر برابر 19/51±33/54- بود. (001/>P) نتیجه گیری: نتایج نشان داد که بیشترین کاهش ریزسختی مربوط به کفیر و کمترین مربوط به شیر سویا بود. کلید واژه ها: سایش دندان، سختی، کفیر، شیرسویا، پروبیوتیک
Habibi E, Gharibi A, NAMDAR F. The comparison between effect of Kefir, Yoghurt and Soy milk on the enamel microhardness. J Res Dent Sci 2018; 15 (1) :37-41 URL: http://jrds.ir/article-1-885-fa.html
حبیبی الهه، غریبی امیر حسین، نامدار سیدفاطمه. بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1397; 15 (1) :37-41