مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 14، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1396 )
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی- تهران ، ngln2006@yahoo.com
چکیده: (8279 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به موثر بودن نعناع روی پلاک در این تحقیق تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین بر میزان پلاک میکروبی در دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه ازاد اسلامی تهران مقایسه شد.
مواد و روش ها : تحقیق به صورت کار آزمایی بالینی به شماره11/1395 دوسویه کورمتقاطع انجام شد. پلاک اولیه داوطلبین اندازه گیری و افراد به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم شدند و طی 4هفته دوبار در روز دهانشویه خودرا استفاده نمودند. بعد از 2هفته دوره انتظار دهانشویه ها عوض و نمونه ها از دهانشویه های جدید استفاده نمودند. بعد از 4هفته پلاک و رنگیزه و پذیرش افراد ثبت و تغیرات آن با آزمون Mann-U-Withney بررسی گردید.
یافته ها: میزان رنگیزه افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند (16/1 ± 05/6) و افرادی که ازدهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (83/0 ± 18/2) (001/0 > p ). میزان پلاک افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (24/0 ± 17/1) و افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند ( 17/0 ± 86/0). ( 001/0 > p ). افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند همگی طعم مناسب گزارش کردند. اما افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند ، هیچ کدام طعم مناسبی در دهان خود احساس نکردند.(001/0 >p). در (84 %) 21 نفر افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده نمودند سوزش دهان مشاهده و در افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند (12 %) 3 نفر حس سوزش دهان گزارش شد. (001/0 > p) افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کردند (96 %) 24 نفر احساس بوی نا مطبوع در دهان داشتند و در (4 %) 1 نفر افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند بوی نامطبوع در دهان گزارش شد. (001/0 >p).
نتیجه گیری : به نظر می رسددهانشویه کلر هگزیدین از لحاظ کاهش پلاک بهتر از دهانشویه نعناع می باشد ولی از لحاظ ایجاد بوی مطبوع و عدم سوزش دهان و ایجاد رنگیزه کمتر دهانشویه نعناع عملکرد بهتری نسبت به کلر هگزیدین داشت.
Alaee A, Aghayan S, kamalinejad M, Arezoomand M. The comparison of Mint mouthwash effect on microbial plaque with chlorhexidine, and acceptance of persons. J Res Dent Sci 2017; 14 (2) :97-102 URL: http://jrds.ir/article-1-814-fa.html
علائی آرزو، آقایان شبنم، کمالی نژاد محمد، آرزومند مریم. مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی، رنگیزه دندانی و پذیرش افراد. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1396; 14 (2) :97-102