[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1396 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 97-102 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی، رنگیزه دندانی و پذیرش افراد
دکتر آرزو علائی *، دکتر شبنم آقایان، دکتر محمد کمالی نژاد، دکتر مریم آرزومند
استادیارمتخصص بیماریهای دهان و فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی- تهران ، ngln2006@yahoo.com
چکیده:   (1173 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به موثر  بودن نعناع  روی پلاک در این تحقیق تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین بر میزان پلاک میکروبی در دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه ازاد اسلامی تهران مقایسه شد.

مواد و روش ها : تحقیق به صورت کار آزمایی بالینی به شماره11/1395 دوسویه کورمتقاطع انجام شد. پلاک اولیه داوطلبین اندازه گیری و افراد به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم شدند و طی 4هفته دوبار در روز  دهانشویه خودرا استفاده نمودند. بعد از 2هفته دوره انتظار دهانشویه ها عوض و نمونه ها از دهانشویه های جدید استفاده نمودند. بعد از 4هفته پلاک  و رنگیزه  و پذیرش  افراد ثبت و تغیرات آن با آزمون  Mann-U-Withney بررسی گردید.

یافته ها: میزان رنگیزه افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند (16/1 ± 05/6) و افرادی که ازدهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (83/0 ± 18/2) (001/0 > p ). میزان پلاک افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (24/0 ± 17/1) و افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند ( 17/0 ± 86/0). ( 001/0 > p ). افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند همگی طعم مناسب  گزارش کردند. اما افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند ، هیچ کدام طعم مناسبی در دهان خود احساس نکردند.(001/0 >p). در (84 %) 21 نفر افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده نمودند سوزش دهان مشاهده و در افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند (12 %) 3 نفر حس سوزش دهان گزارش شد. (001/0 > p) افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کردند (96 %) 24 نفر احساس بوی نا مطبوع در دهان داشتند و در (4 %) 1 نفر افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند بوی نامطبوع در دهان گزارش شد. (001/0 >p).

نتیجه گیری : به نظر می رسددهانشویه کلر هگزیدین از لحاظ کاهش پلاک بهتر از دهانشویه نعناع  می باشد ولی از لحاظ ایجاد بوی مطبوع و عدم سوزش دهان و ایجاد رنگیزه کمتر دهانشویه نعناع عملکرد بهتری نسبت به کلر هگزیدین داشت.

واژه‌های کلیدی: دندانپزشکی پیشگیری، کلر هگزیدین، پلاک دندانی، رنگیزه دندانی
متن کامل [PDF 272 kb]   (236 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alaee A, Aghayan S, kamalinejad M, Arezoomand M. The comparison of Mint mouthwash effect on microbial plaque with chlorhexidine, and acceptance of persons. J Res Dent Sci. 2017; 14 (2) :97-102
URL: http://jrds.ir/article-1-814-fa.html
علائی آرزو، آقایان شبنم، کمالی نژاد محمد، آرزومند مریم. مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی، رنگیزه دندانی و پذیرش افراد. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1396; 14 (2) :97-102

URL: http://jrds.ir/article-1-814-fa.html

دوره 14، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 798 queries by yektaweb 3506