مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 14، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1396 )
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، masoudshahlaei@yahoo.com
چکیده: (8353 مشاهده)
سابقه و هدف : پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد بیماری های پریودنتال است که به علت کلونیزاسیون باکتری ها بر روی سطح دندان به وجود می آید . لذا اگر بتوانیم مانع از تشکیل پلاک میکروبی شویم می توانیم گامی مهم در پیشگیری از بیماری های پریودنتال برداریم. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی در شرایط
آزمایشگاهی است.
مواد و روش ها : در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی ابتدا عصاره زنجبیل در 11 لوله آزمایش در رقت های سریالی مختلف آماده شد و لوله دوازدهم به عنوان لوله شاهد در نظر گرفته شد . ابتدا سویه های باکتری مورد نظر را در محیط کشت اختصاصی خود (محیط مایع تایوگلیکولات) جداگانه کشت داده شد و سپس از باکتری خالص به عمل آمده مقدار 5/0 مک فارلند به هر لوله اضافه شد. سپس از هر 12 لوله روی محیط کشت جامد بلادآگار 100 لاندا کشت داده و به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه در انکوباتور قرار داده شد.
یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که میزان MIC برابر 02 /0 میلی گرم بر میلی لیتر و میزان MBC برابر 04/0 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد.
نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده عصاره زنجبیل با موفقیت اثر ضد باکتریایی خود را روی اکتینومایسس نیوزلندی نشان داد. لذا می توان از زنجبیل برای استفاده ضد باکتریایی در دهانشویه ها و خمیر دندان های گیاهی بهره جست.
Aghayan S, Zaker S, SHahlaei M. Evaluation the effect of concentration of ginger extract on the growth rate of ActinomycesNaslundicolony (in vitro study) . J Res Dent Sci 2017; 14 (1) :27-33 URL: http://jrds.ir/article-1-809-fa.html
آقایان شبنم، ذاکر سعید، شهلایی مسعود. بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره ی زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی-
مطالعه آزمایشگاهی
. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1396; 14 (1) :27-33