[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1396 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 27-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره ی زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی- مطالعه آزمایشگاهی
دکتر شبنم آقایان، دکتر سعید ذاکر، دکتر مسعود شهلایی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، masoudshahlaei@yahoo.com
چکیده:   (2828 مشاهده)

سابقه و هدف : پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد بیماری های پریودنتال است که به علت کلونیزاسیون باکتری ها بر روی سطح دندان به وجود می آید . لذا اگر بتوانیم مانع از تشکیل پلاک میکروبی شویم می توانیم گامی مهم در پیشگیری از بیماری های پریودنتال برداریم. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی در شرایط
 آزمایشگاهی است.

مواد و روش ها : در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی ابتدا عصاره زنجبیل در 11 لوله آزمایش در رقت های سریالی مختلف آماده شد و لوله  دوازدهم به عنوان لوله شاهد در نظر گرفته شد . ابتدا سویه های باکتری مورد نظر را در محیط کشت اختصاصی خود (محیط مایع تایوگلیکولات) جداگانه کشت داده شد و سپس از باکتری خالص به عمل آمده مقدار 5/0 مک فارلند به هر لوله اضافه شد. سپس از هر 12 لوله روی محیط کشت جامد بلادآگار 100 لاندا کشت داده و به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه در انکوباتور قرار داده شد.

یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که میزان MIC برابر   02 /0 میلی گرم بر میلی لیتر و میزان MBC برابر   04/0  میلی گرم بر میلی لیتر می باشد.

نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده عصاره زنجبیل با موفقیت اثر ضد باکتریایی خود را روی اکتینومایسس نیوزلندی نشان داد. لذا می توان از زنجبیل برای استفاده ضد باکتریایی در دهانشویه ها و خمیر دندان های گیاهی بهره جست.

واژه‌های کلیدی: اکتینومایسس، زنجبیل، MIC
متن کامل [PDF 343 kb]   (517 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: پریو
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghayan S, Zaker S, SHahlaei M. Evaluation the effect of concentration of ginger extract on the growth rate of ActinomycesNaslundicolony (in vitro study) . J Res Dent Sci. 2017; 14 (1) :27-33
URL: http://jrds.ir/article-1-809-fa.html

آقایان شبنم، ذاکر سعید، شهلایی مسعود. بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره ی زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی- مطالعه آزمایشگاهی . مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1396; 14 (1) :27-33

URL: http://jrds.ir/article-1-809-fa.html



دوره 14، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781