[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 22، شماره 1 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1404 ) ::
جلد 22 شماره 1 صفحات 17-10 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه اثر عصاره اتانولی سیاه دانه و کلرهگزیدین بر روی استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی
هانیه جدیدی ، سیدعباس علینژادبریجانی ، پیوند معینی ، سپیده مجذوبی*
گروه دندانپزشکی کودکان ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران، ایران ، se.majzoubi@gmail.com
چکیده:   (386 مشاهده)
خلاصه:
سابقه وهدف: میکروارگانیسم‌های متعددی در تشکیل پلاک میکروبی دهان مشارکت دارند و استرپتوکوکوس موتانس یکی از عوامل مهم در پوسیدگی‌های دندانی است. از دیرباز، استفاده از ترکیبات گیاهی برای کاهش آلودگی‌های حفره دهانی مورد توجه بوده است. هدف پژوهش حاضر، ارزیابی مقایسه‌ای اثر عصاره اتانولی سیاه‌دانه و کلرهگزیدین بر استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه که به‌ صورت تجربی بر روی سویه استاندارد استرپتوکوکوس موتانس (PTCC1687) انجام شد. عصاره اتانولی سیاه‌دانه به روش خیساندن در اتانول تهیه و خواص ضدباکتریایی آن با روش دیسک‌گذاری در محیط مولر هینتون آگار بررسی گردید. رقت‌های 0.09 تا 50 درصد عصاره بر باکتری اعمال و قطر هاله عدم رشد اندازه‌گیری شد. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با روش‌های Microdilution broth و Macrodilution broth تعیین گردید. داده‌های به‌دست‌آمده با آزمون T و نرم‌افزار SPSS نسخه 25 تحلیل شد.
یافته ها: میانگین قطر هاله عدم رشد برای عصاره اتانولی سیاه‌دانه و کلرهگزیدین به‌ترتیب 16 و 20 میلی‌متر گزارش شد. براساس نتایج آزمون رقیق‌سازی، عصاره سیاه‌دانه در غلظت 5/12 میلی‌گرم/میلی‌لیتر حداقل اثر مهارکنندگی و در غلظت 25 میلی‌گرم/میلی‌لیتر حداقل اثر کشندگی باکتری را نشان داد. در مقابل، MIC و MBC کلرهگزیدین به‌ترتیب 6/0 و 2/1 میلی‌گرم/میلی‌لیتر بود. آزمون T بیانگر تفاوت معنادار میان قطر هاله عدم رشد سیاه‌دانه و کلرهگزیدین بود. (05/0>P)
نتیجه‌گیری: عصاره اتانولی سیاه‌دانه اثر مهاری مثبتی بر استرپتوکوکوس موتانس دارد، اگرچه فعالیت ضد میکروبی آن در مقایسه با کلرهگزیدین محدودتر است.
 
شماره‌ی مقاله: 2
واژه‌های کلیدی: استرپتوکوکوس موتانس، تست های حساسیت میکروبی، سیاه دانه، کلرهگزیدین
متن کامل [PDF 745 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: دندانپزشکی کودکان
فهرست منابع
1. Krol DM, Nedley MP. Dental caries: state of the science for the most common chronic disease of childhood. Adv Pediatr. 2007;54:215-39. [DOI:10.1016/j.yapd.2007.03.012] [PMID]
2. McDonald Ralph E et al. Mcdonald and Avery's Dentistry for the Child and Adolescent. 11th ed. 2022. p 200-205.
3. Cabalén MB, Molina GF, Bono A, Burrow MF. Nonrestorative Caries Treatment: A Systematic Review Update. Int Dent J. 2022 ;72(6):746-64. [DOI:10.1016/j.identj.2022.06.022] [PMID] []
4. Lin Y, Chen J, Zhou X, Li Y. Inhibition of Streptococcus mutans biofilm formation by strategies targeting the metabolism of exopolysaccharides. Crit Rev Microbiol. 2021 Sep;47(5):667-77. [DOI:10.1080/1040841X.2021.1915959] [PMID]
5. Soni H, Vasavada M (2015) Distribution of S. mutans and S. sorbinus in Caries Active and Caries Free Children by PCR Approach. Int J Oral Craniofac Sci 1(1): 027 6-Poppolo Deus F, Ouanounou A. Chlorhexidine in Dentistry: Pharmacology, Uses, and Adverse Effects. Int Dent J. 2022 ;72(3):269-277. [DOI:10.1016/j.identj.2022.01.005] [PMID] []
6. Randhawa MA. Black seed, Nigella sativa, deserves more attention. J Ayub Med Coll Abbottabad. 2008;20(2):1-2.
7. Heiss A, Oeggl K. The oldest evidence of Nigella damascena L. (Ranunculaceae) and its possible introduction to central Europe. Veg. Hist. Archaeobot. 2005;14(4):562-70. [DOI:10.1007/s00334-005-0060-4]
8. Forouzanfar F, Bazzaz BS, Hosseinzadeh H. Black cumin (Nigella sativa) and its constituent (thymoquinone): a review on antimicrobial effects. Iran J Basic Med Sci. 2014;17(12):929-38.
9. K.Yahya M, A. Altae R, Yahya M. Comparative evaluation of the effect of Nigella sativa extracts and nystatin as a traditional drug on Candida albicans in the primary school students in Mosul and Tikrit cities. Iraqi Journal of Pharmacy. 2013;13(2):70-8. https://doi.org/10.33899/iphr.2013.86558 [DOI:10.33899/iphr.2013.086558]
10. Nagarajan K GR. Evaluation of antimycotic activity of black cumin seed extract: In vitro study. Drug Invention Today. 2018;10(3):3247-50.
11. Gharibi D, NAJAFABADI M. GHORBANPOOR, and A. Mohabat. Study of antibacterial activity of ethanol extract from nigella sativa against some important veterinary bacterial pathogens. Veterinary Research Journal. 2012:13-21.
12. Klevay M, Ebinger A, Diekema D, Messer S, Hollis R, Pfaller M. Disk diffusion testing using Candida sp. colonies taken directly from CHROMagar Candida medium may decrease time required to obtain results. J Clin Microbiol. 2005;43(7):3497-9. [DOI:10.1128/JCM.43.7.3497-3499.2005] [PMID] []
13. Liu Y, Tortora G, Ryan ME, Lee HM, Golub LM. Potato dextrose agar antifungal susceptibility testing for yeasts and molds: evaluation of phosphate effect on antifungal activity of CMT-3. Antimicrob Agents Chemother. 2002;46(5):1455-61. [DOI:10.1128/AAC.46.5.1455-1461.2002] [PMID] []
14. MA F. In vitro: Evaluation of inhibitory activity of some plant extracts against oral candidiasis. NY Sci J. 2014;7(12):66-76.
15. Balouiri M, Sadiki M, Ibnsouda SK. Methods for in vitro evaluating antimicrobial activity: A review. J Pharm Anal. 2016;6(2):71-9. [DOI:10.1016/j.jpha.2015.11.005] [PMID] []
16. Hassan Minooeian Haghighi M, Khosravi A. The Effects of the Herbal Essences on the Two Important Species of Aspergillus. Internal Medicine Today. 2010;15(4):5-15.
17. Nouri N, Mohammadi SR, Beardsley J, Aslani P, Ghaffarifar F, Roudbary M, Rodrigues CF. Thymoquinone Antifungal Activity against Candida glabrata Oral Isolates from Patients in Intensive Care Units-An In Vitro Study. Metabolites. 2023;13(4). [DOI:10.3390/metabo13040580] [PMID] []
18. Nazemi Salman B, Sallah S, Abdi F, Salahi S, Rostamizadeh K, Basir Shabestari S. The Comparison of Antimicrobial Effect of Nigella sativa Nanoparticle and Chlorhexidine Emulsion on the Most Common Dental Cariogenicic Bacteria. Med J Islam Repub Iran.2021;35(1):1113-9. [DOI:10.47176/mjiri.35.149] [PMID] []
19. Azimi Laysar H, Niakan M, Mohammad Taghi G, Jafarian Z, Mostafavizade M, Niakan S. Comparison of the antibacterial activity of various concentrations of Nigella Sativa and Nanosilver on the growth of S. Sanguis and S. mutans. Res Dent Sci. 2013;9(4):179- 86.
20. Elgamily H, Safy R, Makharita R. Influence of Medicinal Plant Extracts on the Growth of Oral Pathogens Streptococcus Mutans and Lactobacillus Acidophilus: An In-Vitro Study. Open Access Maced J Med Sci. 2019 Jul 27;7(14):2328-34. [DOI:10.3889/oamjms.2019.653] [PMID] []
21. Besra M, Kumar V. In vitro investigation of antimicrobial activities of ethnomedicinal plants against dental caries pathogens. 3 Biotech. 2018;8(5):257. [DOI:10.1007/s13205-018-1283-2] [PMID] []
22. Mohammed NA, "Effect of Nigella Sativa L. extracts against Streptococcus mutans and Streptococcus mitis in Vitro" J Bagh College Dentistry. 2012;24(3):154-7
23. Shafodino FS, Lusilao JM, Mwapagha LM. Phytochemical characterization and antimicrobial activity of Nigella sativa seeds. PLoS One. 2022 ;17(8):e0272457. [DOI:10.1371/journal.pone.0272457] [PMID] []
24. Dizajian Fard Zanjani A, Jadidi H, Moeini P, Majzoubi S, Comparison of the effect of Nigella sativa ethanol extract and Nystatin on Candida albicans in vitro. J Res Dent Sci. 2024;21 (2): 133-41 [DOI:10.61186/jrds.21.2.133]
25. Zouirech O, Alyousef AA, El Barnossi A, El Moussaoui A, Bourhia M, Salamatullah AM, Ouahmane L, Giesy JP, Aboul-Soud MAM, Lyoussi B, Derwich E. Phytochemical Analysis and Antioxidant, Antibacterial, and Antifungal Effects of Essential Oil of Black Caraway (Nigella sativa L.) Seeds against Drug-Resistant Clinically Pathogenic Microorganisms. Biomed Res Int. 2022 ;2022:5218950. [DOI:10.1155/2022/5218950] [PMID] []
26. Dalli M, Azizi SE, Benouda H, Azghar A, Tahri M, Bouammforo B, Maleb A, Gseyra N. Molecular Composition and Antibacterial Effect of Five Essential Oils Extracted from Nigella sativa L. Seeds against Multidrug-Resistant Bacteria: A Comparative Study. Evid Based Complement Alternat Med. 2021;2021:6643765. [DOI:10.1155/2021/6643765] [PMID] []
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1399.160



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jadidi H, Alinezhadberijani S, Moeini P, Majzoubi S. Comparing the Effects of black seed ethanol extract and chlorhexidine on Streptococcus mutans in laboratory conditions. J Res Dent Sci 2025; 22 (1) : 2
URL: http://jrds.ir/article-1-1547-fa.html

جدیدی هانیه، علینژادبریجانی سیدعباس، معینی پیوند، مجذوبی سپیده. بررسی مقایسه اثر عصاره اتانولی سیاه دانه و کلرهگزیدین بر روی استرپتوکوکوس موتانس در شرایط آزمایشگاهی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (1) :10-17

URL: http://jrds.ir/article-1-1547-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 1 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710