[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 20، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1402 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 138-130 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر آنتی باکتریال عصاره اتانلی ریشه ی گیاه شیرین بیان، کلرهگزیدین و داکسی سایکلین بر باکتری پورفیروموناس جینجیوالیس در محیط آزمایشگاهی
محمدرضا طباطباییان ، وحید اصفهانیان* ، آرزو طهمورث پور
گروه پریودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
چکیده:   (670 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری پریودنتال موجب تخریب انساج نگهدارنده دندان می شود. باکتری گرم منفی بی هوازی پورفیروموناس جینجیوالیس از عوامل این بیماری است. اخیرا به دلیل عوارض متعدد دهانشویه ها و آنتی بیوتیک ها، مواد گیاهی مورد توجه قرار گرفته اند. از جمله گیاه شیرین بیان، که خواص ضد ویروسی، باکتریایی و ضد التهاب دارد. لذا هدف از این مطالعه آزمایشگاهی، بررسی اثر ضدباکتریایی غلظت های مختلف عصاره اتانلی ریشه شیرین بیان در مقایسه با داکسی سایکلین و کلرهگزیدین بر باکتری پورفیروموناس جینجیوالیس است.
مواد و روشهادر این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی پس از تهیه باکتری پورفیروموناس جینجیوالیس(Porphyromonas gingivalis ATCC 33277) از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کشت آن و تهیه ی گیاه و عصاره گیری، 6رقت از عصاره تهیه شده و به همراه دهانشویه کلرهگزیدین 0/2%و آنتی بیوتیک داکسی سایکلین100 میلی گرم، آزمایش بر باکتری پورفیروموناس جینجیوالیس به دو روش بررسی قطرهاله عدم رشد و میکرودایلوشن براث یا رقیق سازی در محیط مایع انجام شد. داده ها در نسخه­ی ۲6 نرم افزارSPSS در سطح خطای 5% با استفاده از آزمون­های آماری من ویتنی و کروسکال والیس تحلیل شد. 
یافته ها: تمامی غلظت های شش گانه در مقایسه با یکدیگر و با کلرهگزیدین و داکسی سایکلین، دارای خاصیت آنتی باکتریال به صورت معنا دار بودند (0/001=P). غلظت مهارکنندگی عصاره، MIC70 و MIC90، به ترتیب مربوط به غلظت های 6/25 و 200mg/ml بود. درصد مهارکنندگی کلرهگزیدین و داکسی سایکلین هم به ترتیب 82/4% و 77/8% بود.
نتیجه­گیری:  عصاره اتانلی شیرین بیان اثر آنتی میکروبیال بسیار خوبی نشان داد. به طوری که در غلظت های بالاتر تاثیری برابر و حتی بیشتر از کلرهگزیدین و داکسی سایکلین مشاهده شد.
 

 [MR1]غلظاست
در MESH چک شود
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: شیرین بیان، عوامل ضدباکتریایی، کلرهگزیدین
متن کامل [PDF 794 kb]   (516 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: پریو
فهرست منابع
1. Dewake N, Ma X, Sato K, Nakatsu S, Yoshimura K, Eshita Y, et al. β-Glycyrrhetinic acid inhibits the bacterial growth and biofilm formation by supragingival plaque commensals. Microbiol Immunol. 2021 Sep;65(9):343-51. [DOI:10.1111/1348-0421.12884] [PMID]
2. Rezaie E, Bayani M, Arjomandzadegan M. The Inhibitory and Antibacterial Effects of Peppermint Essential Oil on Periodontal Photogenes. J Arak Univ Med Sci. 2020 Aug 30 [cited 2022 Jan 11];23(2):172-83. [DOI:10.32598/JAMS.23.2.5710.3]
3. Carranza F, Newman M. G, Takei H KD. Carranza's clinical periodontology.11 th ed.St Louis:Elsevier,2012:(12-26) (58-80) (84-103) (129-131) (281-282).
4. Binti Badlishah Sham NI, Lewin SD, Grant MM. Proteomic Investigations of In Vitro and In Vivo Models of Periodontal Disease. Proteomics Clin Appl. 2020 May;14(3):e1900043. [DOI:10.1002/prca.201900043] [PMID]
5. Mahmudpourmoteshakker T, Rafiee E, Farhad S AA. Comparison of the Effect of Doxycycline and Licorice on Chronic Periodontitis - A Clinical Trial Study. J Res Dent Sci. 2014;11(3):123-9.
6. Tanabe S, Desjardins J, Bergeron C, Gafner S, Villinski JR, Grenier D. Reduction of bacterial volatile sulfur compound production by licoricidin and licorisoflavan A from licorice. J Breath Res. 2012 Mar;6(1):16006. [DOI:10.1088/1752-7155/6/1/016006] [PMID]
7. La VD, Tanabe S, Bergeron C, Gafner S, Grenier D. Modulation of matrix metalloproteinase and cytokine production by licorice isolates licoricidin and licorisoflavan A: potential therapeutic approach for periodontitis. J Periodontol. 2011 Jan;82(1):122-8. [DOI:10.1902/jop.2010.100342] [PMID]
8. Lang NP, Berglundh T, Giannobile WV, Sanz M E. Lindhe's Clinical Periodontology and Implant Dentistry, 2 Volume Set. John Wiley & Sons; 2021 Oct 18.
9. Chitsazi M, Shirmohammadi A BE. اEffects of herbal mouthwash on periodontal indexes: comparable persica, Matrica, chlorhexidine. J Dent Shiraz Univ Med Sci. 2007;8(4 (17)):54-60.
10. Farhad SZ, Aminzadeh A, Mafi M, Barekatain M, Naghney M, Ghafari MR. The effect of adjunctive low-dose doxycycline and licorice therapy on gingival crevicular fluid matrix metalloproteinase-8 levels in chronic periodontitis. Dent Res J (Isfahan). 2013;10(5):624-9.
11. Kanwar I, Sah AK, Suresh PK. Biofilm-mediated Antibiotic-resistant Oral Bacterial Infections: Mechanism and Combat Strategies. Curr Pharm Des. 2017;23(14):2084-95. [DOI:10.2174/1381612822666161124154549] [PMID]
12. Khoshnam S E, Farzaneh M, valipour M, Bahaoddini A valipour A. Review of the phytochemical, pharmacological and physiological properties of Licorice (Glycyrrhizaglabra). Vol. 4, Clinical-Excellence. 2015. p. 56-71.
13. Mamedov NA, Egamberdieva D. Phytochemical Constituents and Pharmacological Effects of Licorice: A Review. In: Ozturk M, Hakeem KR, editors. Plant and Human Health, Volume 3: Pharmacology and Therapeutic Uses. Cham: Springer International Publishing; 2019. p. 1-21. [DOI:10.1007/978-3-030-04408-4_1] [PMCID]
14. Hasan MK, Ara I, Mondal MSA, Kabir Y. Phytochemistry, pharmacological activity, and potential health benefits of Gly cyrrhiza glabra. Heliyon. 2021 Jun;7(6):e07240. [DOI:10.1016/j.heliyon.2021.e07240] [PMID] [PMCID]
15. Azmoudeh F, Aslanimehr M, Lourizadeh N. Effect of Glycyrrhiza glabra extract on Streptococcus mutans and Candida albicans (in vitro study). URMIAMJ. 2017 Sep 1;28(6):394-400.
16. Khanahmadi M M, Naghdi Badi H, Akhondzadeh S, Khalighi Sigaroodi F, Mehrafarin A SS et al . A Review on Medicinal Plant of Glycyrrhiza glabra L. J Med Plants. 2013;12(46):1-12.
17. El-Saber Batiha G, Magdy Beshbishy A, El-Mleeh A, Abdel-Daim MM, Prasad Devkota H. Traditional Uses, Bioactive Chemical Constituents, and Pharmacological and Toxicological Activities of Glycyrrhiza glabra L. (Fabaceae). Biomolecules. 2020 Feb;10(3). [DOI:10.3390/biom10030352] [PMID] [PMCID]
18. Jiang M, Zhao S, Yang S, Lin X, He X, Wei X, et al. An "essential herbal medicine"-licorice: A review of phytochemicals and its effects in combination preparations. J Ethnopharmacol. 2020 Mar;249:112439. [DOI:10.1016/j.jep.2019.112439] [PMID]
19. Sidhu P, Shankargouda S, Rath A, Hesarghatta Ramamurthy P, Fernandes B, Kumar Singh A. Therapeutic benefits of liquorice in dentistry. J Ayurveda Integr Med. 2020;11(1):82-8. [DOI:10.1016/j.jaim.2017.12.004] [PMID] [PMCID]
20. Youngseok H, Tae-Jong K. Conditions for Preparing Glycyrrhiza uralensis Extract for Inhibiting Biofilm Formation of Streptococcus mutans. 2019 Mar 25;47(2):178-88. [DOI:10.5658/WOOD.2019.47.2.178]
21. Malvania EA, Sharma AS, Sheth SA, Rathod S, Chovatia NR, Kachwala MS. In Vitro Analysis of Licorice (Glycyrrhiza glabra) Root Extract Activity on Streptococcus mutans in Comparison to Chlorhexidine and Fluoride Mouthwash. J Contemp Dent Pract. 2019 Dec;20(12):1389-94. [DOI:10.5005/jp-journals-10024-2724] [PMID]
22. Haraszthy VI, Zambon JJ, Trevisan M, Zeid M GR. Identification of periodontal pathogens in atheromatous plaques. J Periodontol. 2000 Oct;71(10):1554-60. [DOI:10.1902/jop.2000.71.10.1554] [PMID]
23. Gunsolley JC. Clinical efficacy of antimicrobial mouthrinses. Journal of dentistry. 2010 Jun 1;38:S6-10. [DOI:10.1016/S0300-5712(10)70004-X] [PMID]
24. Fabricant DS, Farnsworth NR. The value of plants used in traditional medicine for drug discovery. Environmental health perspectives. 2001 Mar;109(suppl 1):69-75. [DOI:10.1289/ehp.01109s169] [PMID] [PMCID]
25. Burt S. Essential oils: their antibacterial properties and potential applications in foods-a review. International journal of food microbiology. 2004 Aug 1;94(3):223-53. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022] [PMID]
26. Ajagannanavar SL, Battur H, Shamarao S, Sivakumar V, Patil PU, Shanavas P. Effect of aqueous and alcoholic licorice (glycyrrhiza glabra) root extract against streptococcus mutans and lactobacillus acidophilus in comparison to chlorhexidine: an in vitro study. J Int oral Heal JIOH. 2014;6(4):29-34. [DOI:10.4103/2231-0762.146215] [PMID] [PMCID]
27. Suwannakul S, Chaibenjawong P. Antibacterial Activities of Glycyrrhiza gabra Linn. (Licorice) Root Extract against Porphyromonas gingivalis rand Its Inhibitory Effects on Cysteine Proteases and Biofilms. J Dent Indones. 2017 Dec 31;24. [DOI:10.14693/jdi.v24i3.1075]
28. Villinski JR, Bergeron C, Cannistra JC, Gloer JB, Coleman CM, Ferreira D, et al. Pyrano-isoflavans from Glycyrrhiza uralensis with antibacterial activity against Streptococcus mutans and Porphyromonas gingivalis. J Nat Prod. 2014 Mar;77(3):521-6. [DOI:10.1021/np400788r] [PMID]
29. Wittschier N, Faller G, Hensel A. Aqueous extracts and polysaccharides from liquorice roots (Glycyrrhiza glabra L.) inhibit adhesion of Helicobacter pylori to human gastric mucosa. J Ethnopharmacol. 2009 Sep;125(2):218-23. [DOI:10.1016/j.jep.2009.07.009] [PMID]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.KHUISF.REC.1401.272



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaeian M, Esfahanian V, Tahmourespour A. The comparison of Licorice Root Ethanolic Extract, Chlorhexidine and Doxycycline Antibacterial effects on Porphyromonas gingivalis-An In Vitro Study. J Res Dent Sci 2023; 20 (3) : 7
URL: http://jrds.ir/article-1-1395-fa.html

طباطباییان محمدرضا، اصفهانیان وحید، طهمورث پور آرزو. مقایسه اثر آنتی باکتریال عصاره اتانلی ریشه ی گیاه شیرین بیان، کلرهگزیدین و داکسی سایکلین بر باکتری پورفیروموناس جینجیوالیس در محیط آزمایشگاهی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1402; 20 (3) :130-138

URL: http://jrds.ir/article-1-1395-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645