[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 230-222 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی در مراجعین به بخش بیماری های دهان ،فک و صورت دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1403-1402
نیوشا حسنی ، ماندانا خطیبی*
گروه بیماریهای دهان ؛ فک وصورت / دانشکده دندانپزشکی / دانشگاه علوم پزشکی آزاداسلامی تهران
چکیده:   (285 مشاهده)

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی با  تاکید بر پیامد های بالقوه ادراک چشایی تغییر یافته بر تغییر عادات غذایی و مضرات آن در اقراد چاق انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی برروی 72 نفر شامل 36 فرد چاق(*BMI>30) و 36 فرد با وزن نرمال(18.5 که از نظر فاکتور های اثرگذار بر چشایی با هم همسان بودند انجام گردید.ارزیابی آستانه حس چشایی توسط 3 سریال غلظت از محلول های ساکارز،سدیم کلرید،اسید سیتریک و کافئین به منظور سنجش حس چشایی شیرینی،شوری،ترشی وتلخی انجام شد.داده ها از طریق نرم افزار SPSS   نسخه 25و آزمون آماری Mann-U Whitney  مورد قضاوت قرار گرفت.سطح معنی داری در این مطالعه زیر 0.05 درنظرگرفته شد.
یافته­ها: در توزیع افراد مورد مطالعه بر حسب آستانه ادراک چشایی در غلظت های مختلف ؛طعم شوری بین افراد چاق و افراد دارای وزن نرمال  اختلاف معناداری وجود داشت و افراد چاق آستانه چشایی بالاتری در طعم شوری  نسبت به گروه شاهد داشتند. (0/001=P) در مورد طعم های شیرینی ، ترشی و تلخی اختلاف آماری معناداری بین گروه مورد و شاهد،مشاهده نشد. (0/05<P)
نتیجه گیری: بر اساس یافته های  این مطالعه ،آستانه چشایی  طعم شوری در افراد چاق نسبت به افراد با وزن نرمال به طور معناداری بالاتر بود .تفاوت معناداری در درک سایر طعم ها بین گروه های مطالعه وجود نداشت

واژه‌های کلیدی: حس چشایی، آستانه حس چشایی، چاقی
متن کامل [PDF 915 kb]   (247 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
فهرست منابع
1. Adair T, Lopez AD. The role of overweight and obesity in adverse cardiovascular disease mortality trends: an analysis of multiple cause of death data from Australia and the USA. BMC Med. 2020;18:1-11. [DOI:10.1186/s12916-020-01666-y] [PMID] []
2. Hales CM, Fryar CD, Carroll MD, Freedman DS, Ogden CL. Trends in obesity and severe obesity prevalence in US youth and adults by sex and age, 2007-2008 to 2015-2016. Jama. 2018;319(16):1723-5. [DOI:10.1001/jama.2018.3060] [PMID] []
3. Kelly T, Yang W, Chen C-S, Reynolds K, He J. Global burden of obesity in 2005 and projections to 2030. International journal of obesity. 2008;32(9):1431-7. [DOI:10.1038/ijo.2008.102] [PMID]
4. Vignini A, Borroni F, Sabbatinelli J, Pugnaloni S, Alia S, Taus M, et al. General decrease of taste sensitivity is related to increase of BMI: A simple method to monitor eating behavior. Dis. Markers. 2019;2019(1):2978026. [DOI:10.1155/2019/2978026] [PMID] []
5. Kalantari P, Kalantari M, Hashemipour MA. Evaluation of gustatory and olfactory function among premenopausal and postmenopausal women and men. Journal of Oral Health and Oral Epidemiology. 2017;6(2):76-84.
6. Fathi M, Javid AZ, Mansoori A. Effects of weight change on taste function; a systematic review. Nutr. J. 2023;22(1):22. [DOI:10.1186/s12937-023-00850-z] [PMID] []
7. Wang G-J, Volkow ND, Logan J, Pappas NR, Wong CT, Zhu W, et al. Brain dopamine and obesity. The Lancet. 2001;357(9253):354-7. [DOI:10.1016/S0140-6736(00)03643-6] [PMID]
8. Sanematsu K, Nakamura Y, Nomura M, Shigemura N, Ninomiya Y. Diurnal variation of sweet taste recognition thresholds is absent in overweight and obese humans. Nutrients. 2018;10(3):297. [DOI:10.3390/nu10030297] [PMID] []
9. Rohde K, Schamarek I, Blüher M. Consequences of obesity on the sense of taste: taste buds as treatment targets? Diabetes Metab J. 2020;44(4):509-28. [DOI:10.4093/dmj.2020.0058] [PMID] []
10. Navabi N, Hamzeh F. Investigation of the relationship between sweet taste sensitivity and body mass index. Daneshvar Medicine. 2020;16(3):57-62.
11. Apovian CM. Obesity: definition, comorbidities, causes, and burden. Am J Manag Care. 2016;22(7 Suppl):s176-85.
12. Sadeghi N, Farazdaghi H, Parandoosh P, Dehghani P, Khatibi M. Relationship between pregnancy and sense of taste. Rom. J. Mil. Med. 125(2):312-7. [DOI:10.55453/rjmm.2022.125.2.21]
13. Pepino MY, Finkbeiner S, Beauchamp GK, Mennella JA. Obese women have lower monosodium glutamate taste sensitivity and prefer higher concentrations than do normal‐weight women. Obes. 2010;18(5):959-65. [DOI:10.1038/oby.2009.493] [PMID] []
14. Ribeiro G, Oliveira-Maia AJ. Sweet taste and obesity. Eur. J. Intern. Med. 2021;92:3-10. [DOI:10.1016/j.ejim.2021.01.023] [PMID] []
15. Park DC, Yeo JH, Ryu IY, Kim SH, Jung J, Yeo SG. Differences in taste detection thresholds between normal-weight and obese young adults. Acta oto-laryngologica. 2015;135(5):478-83. [DOI:10.3109/00016489.2014.975370] [PMID]
16. Skrandies W, Zschieschang R. Olfactory and gustatory functions and its relation to body weight. Physiol. Behav. 2015;142:1-4. [DOI:10.1016/j.physbeh.2015.01.024] [PMID]
17. Tanaka A, Mochizuki T, Ishibashi T, Akamizu T, Matsuoka T-a, Nishi M. Reduced fat taste sensitivity in obese Japanese patients and its recovery after a short-term weight loss program. J Nutr Sci Vitaminol. 2022;68(6):504-12. [DOI:10.3177/jnsv.68.504] [PMID]
18. Overberg J, Hummel T, Krude H, Wiegand S. Differences in taste sensitivity between obese and non-obese children and adolescents. Archives of disease in childhood. 2012;97(12):1048-52. [DOI:10.1136/archdischild-2011-301189] [PMID]
19. Martinez-Cordero E, Malacara-Hernandez JM, Martinez-Cordero C. Taste perception in normal and overweight Mexican adults. Appetite. 2015;89:192-5. [DOI:10.1016/j.appet.2015.02.015] [PMID]
20. Hardikar S, Höchenberger R, Villringer A, Ohla K. Higher sensitivity to sweet and salty taste in obese compared to lean individuals. Appetite. 2017;111:158-65. [DOI:10.1016/j.appet.2016.12.017] [PMID]
21. Ettinger L, Duizer L, Caldwell T. Body fat, sweetness sensitivity, and preference: determining the relationship. Can J Diet Pract Res. 2012;73(1):45-8. [DOI:10.3148/73.1.2012.45] [PMID]
22. Nishihara T, Nozaki T, Sawamoto R, Komaki G, Miyata N, Hosoi M, et al. Effects of weight loss on sweet taste preference and palatability following cognitive behavioral therapy for women with obesity. Obes. Facts. 2019;12(5):529-42 [DOI:10.1159/000502236] [PMID] []
23. Newman LP, Bolhuis DP, Torres SJ, Keast RS. Dietary fat restriction increases fat taste sensitivity in people with obesity. Obes. 2016;24(2):328-34. [DOI:10.1002/oby.21357] [PMID] []
24. Altun H, Hanci D, Altun H, Batman B, Serin RK, Karip AB, et al. Improved gustatory sensitivity in morbidly obese patients after laparoscopic sleeve gastrectomy. Ann. Otol. Rhinol. 2016;125(7):536-40. [DOI:10.1177/0003489416629162] [PMID]
25. Kaufman A, Kim J, Noel C, Dando R. Taste loss with obesity in mice and men. International journal of obesity. 2020;44(3):739-43 [DOI:10.1038/s41366-019-0429-6] [PMID]
26. Kaufman A, Choo E, Koh A, Dando R. Inflammation arising from obesity reduces taste bud abundance and inhibits renewal. PLoS Biol. 2018;16(3):e2001959. [DOI:10.1371/journal.pbio.2001959] [PMID] []
27. Archer N, Shaw J, Cochet-Broch M, Bunch R, Poelman A, Barendse W, et al. Obesity is associated with altered gene expression in human tastebuds. International journal of obesity. 2019;43(7):1475-84. [DOI:10.1038/s41366-018-0303-y] [PMID]
28. Umabiki M, Tsuzaki K, Kotani K, Nagai N, Sano Y, Matsuoka Y, et al. The improvement of sweet taste sensitivity with decrease in serum leptin levels during weight loss in obese females. The Tohoku journal of experimental medicine. 2010;220(4):267-71. [DOI:10.1620/tjem.220.267] [PMID]
29. Yoshida R, Noguchi K, Shigemura N, Jyotaki M, Takahashi I, Margolskee RF, et al. Leptin suppresses mouse taste cell responses to sweet compounds. Diabetes. 2015;64(11):3751-62. [DOI:10.2337/db14-1462] [PMID] []
30. Li Q, Jin R, Yu H, Lang H, Cui Y, Xiong S, et al. Enhancement of neural salty preference in obesity. Cell Physiol Biochem. 2018;43(5):1987-2000. [DOI:10.1159/000484122] [PMID]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1402.101



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hassani N, Khatibi M. Evaluation of the relationship between obesity and taste threshold in clients of the Department of oral medicine, Faculty of dentistry, Islamic Azad university of Tehran in 1402-1403. J Res Dent Sci 2025; 22 (3) :222-230
URL: http://jrds.ir/article-1-1577-fa.html

حسنی نیوشا، خطیبی ماندانا. بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی در مراجعین به بخش بیماری های دهان ،فک و صورت دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1403-1402. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (3) :222-230

URL: http://jrds.ir/article-1-1577-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4722