[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 230-222 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی در مراجعین به بخش بیماری های دهان ،فک و صورت دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1403-1402
نیوشا حسنی ، ماندانا خطیبی*
گروه بیماریهای دهان ؛ فک وصورت / دانشکده دندانپزشکی / دانشگاه علوم پزشکی آزاداسلامی تهران
چکیده:   (9 مشاهده)

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی با  تاکید بر پیامد های بالقوه ادراک چشایی تغییر یافته بر تغییر عادات غذایی و مضرات آن در اقراد چاق انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی برروی 72 نفر شامل 36 فرد چاق(*BMI>30) و 36 فرد با وزن نرمال(18.5 که از نظر فاکتور های اثرگذار بر چشایی با هم همسان بودند انجام گردید.ارزیابی آستانه حس چشایی توسط 3 سریال غلظت از محلول های ساکارز،سدیم کلرید،اسید سیتریک و کافئین به منظور سنجش حس چشایی شیرینی،شوری،ترشی وتلخی انجام شد.داده ها از طریق نرم افزار SPSS   نسخه 25و آزمون آماری Mann-U Whitney  مورد قضاوت قرار گرفت.سطح معنی داری در این مطالعه زیر 0.05 درنظرگرفته شد.
یافته­ها: در توزیع افراد مورد مطالعه بر حسب آستانه ادراک چشایی در غلظت های مختلف ؛طعم شوری بین افراد چاق و افراد دارای وزن نرمال  اختلاف معناداری وجود داشت و افراد چاق آستانه چشایی بالاتری در طعم شوری  نسبت به گروه شاهد داشتند. (0/001=P) در مورد طعم های شیرینی ، ترشی و تلخی اختلاف آماری معناداری بین گروه مورد و شاهد،مشاهده نشد. (0/05<P)
نتیجه گیری: بر اساس یافته های  این مطالعه ،آستانه چشایی  طعم شوری در افراد چاق نسبت به افراد با وزن نرمال به طور معناداری بالاتر بود .تفاوت معناداری در درک سایر طعم ها بین گروه های مطالعه وجود نداشت

واژه‌های کلیدی: حس چشایی، آستانه حس چشایی، چاقی
متن کامل [PDF 915 kb]   (9 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1402.101


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hassani N, Khatibi M. Evaluation of the relationship between obesity and taste threshold in clients of the Department of oral medicine, Faculty of dentistry, Islamic Azad university of Tehran in 1402-1403. J Res Dent Sci 2025; 22 (3) :222-230
URL: http://jrds.ir/article-1-1577-fa.html

حسنی نیوشا، خطیبی ماندانا. بررسی رابطه چاقی با آستانه حس چشایی در مراجعین به بخش بیماری های دهان ،فک و صورت دانشکده دندانپزشکی آزاد اسلامی تهران در سال 1403-1402. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (3) :222-230

URL: http://jrds.ir/article-1-1577-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4718