[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1392 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 159-155 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی)
مریم حوری زاد* ، مریم میر هاشمی روته ، رامین راه پیما ، میترا صالحی ، سمیه زوارئیان
استادیار بخش ترمیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، mahoorizad@yahoo.com
چکیده:   (17285 مشاهده)

خلاصه :

  سابقه و هدف: مطالعات گذشته اثر سودمند پروبیوتیک های محصولات لبنی را بر میکروبهای دهانی گزارش کرده اند. از آنجا که تاکنون مطالعه ای در مورد اثر این محصولات بر pH بزاق انجام نشده است و از طرفی تغییرات pH در شروع دمینرالیزاسیون اهمیت دارد، این مطالعه با هدف بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی انجام شد.

  مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی،از نوع کارآزمایی بالینی متقاطع دو سوکور بود. 20 نفر از مراجعین به مطب خصوصی شهر تهران که تحت درمان ارتودنسی دو فک بوده و سه ماه از شروع درمان آنها می گذشت انتخاب شدند. میزان pH بزاق توسط کیت در شروع مطالعه اندازه گیری شد. بیماران به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و به مدت 2 هفته ماست های نوع A و B را مصرف کردند بعد از گذشت 6 هفته wash out مجدداً به مدت 2 هفته ماست مصرف کردند. در ابتدا و انتهای 2 هفته اول و دوم نمونه گیری انجام شد. با استفاده از آزمون تکراری ANOVA نتایج حاصل مقایسه شدند.

  یافته‌ها: میزان pH بزاق قبل و بعد از مصرف ماست پروبیوتیک به ترتیب 32/0 ± 79/6 و 39/0 ± 08/7 (05/0> p ) بود و در مورد ماست معمولی به ترتیب قبل و بعد از مصرف برابر با 35/0 ± 86/6 و 36/0 ± 88/6 (5/0 > p ) بود. مقایسه نتایج نشان داد مصرف ماست پروبیوتیک باعث افزایش pH بزاق می شود و مصرف ماست معمولی بر روی pH بزاق اثری ندارد.

  نتیجه گیری : تجویز ماست پروبیوتیک می تواند در افزایش pH بزاق در بیماران نقش داشته باشد و احتمالا شرایط را به سمت رمینرالیزاسیون ساختارهای معدنی دندان پیش ببرد.

واژه‌های کلیدی: pH، بیماران، پروبیوتیک، ماست، بزاق
متن کامل [PDF 347 kb]   (3219 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: جراحی-
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoorizad M, Mirhashemi route M, Rahpeyma R, Salehi M, Zavareian S. Effect of probiotic yoghurt on the salivary PH of orthodontic patients- A clinical trial study. J Res Dent Sci 2013; 10 (3) :155-159
URL: http://jrds.ir/article-1-242-fa.html

حوری زاد مریم، میر هاشمی روته مریم، راه پیما رامین، صالحی میترا، زوارئیان سمیه. بررسی اثر ماست پروبیوتیک بر pH بزاق در بیماران ارتودنسی (کار آزمایی بالینی). مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1392; 10 (3) :155-159

URL: http://jrds.ir/article-1-242-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4710