[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 201-207 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس
دکتر آزاده زینب تی تی دژ ، دکتر صفر علی علی زاده کوشکوهی، دکتر عادله آشوری، دکتر فائزه آزموده*
1-استادیار گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران ، fa.azmoodeh@gmail.com
چکیده:   (101 مشاهده)
  خلاصه:  
 سابقه و هدف: بیماری­های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی ­را تحت تاثیر قرارمی­دهند ومی­توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماری­های قارچی را دارا می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره­ی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است.
مواد و روش ها:  این مطالعه آزمایشگاهی در سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصاره­ی اتانولی 70%  گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقت­های  1 تا  میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth  dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لوله­های رشد نیافته در آزمایش MIC  در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هاله­ی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهک­هایی در محیط کشت جامد و ریختن رقت­های مختلف عصاره در آن و اندازه­گیری قطر هاله­ی عدم رشد انجام شد.داده­ها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تست­های تعقیبی(post-hoc Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند  (0/05>P)
یافته ها: یافته­ها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم  میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت  یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی می­باشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هاله­ی عدم رشد معادل 21 میلی­متر در غلظت 1میلی­گرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه گیری:  مقایسه یافته­های حاصل از عصاره­ی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصاره­ی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول 70 درصد نمی­باشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
واژه‌های کلیدی: عصاره انار، قارچ کاندیدا آلبیکنس، خاصیت ضد قارچی
متن کامل [PDF 292 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: اورال پاتولوژی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

titidej A, alizadeh koshkohi S, ashori A, azmoudeh F. Study of Antifungal effect of Punica Granatum alcoholic extract on Candida Albicans (invitro study). J Res Dent Sci. 2020; 17 (3) :201-207
URL: http://jrds.ir/article-1-1139-fa.html

تی تی دژ آزاده زینب، علی زاده کوشکوهی صفر علی، آشوری عادله، آزموده فائزه. بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1399; 17 (3) :201-207

URL: http://jrds.ir/article-1-1139-fa.html



دوره 17، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4227