مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 17، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1399 )
گروه آسیب شناسی دهان، فک و صورت ،مرکز تحقیقات پیشگیری از پوسیدگی دندان،دانشکده دندان پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی قزوین،ایران ، fa.azmoodeh@gmail.com
چکیده: (3256 مشاهده)
سابقه و هدف:بیماریهای قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی را تحت تاثیر قرارمیدهند ومیتوانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماریهای قارچی را دارا میباشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصارهی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است.
مواد و روش ها:این مطالعه آزمایشگاهی در سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصارهی اتانولی 70% گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقتهای 1 تا میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لولههای رشد نیافته در آزمایش MICدر محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هالهی عدم رشد با روش Agar welldiffusionبا تهیه چاهکهایی در محیط کشت جامد و ریختن رقتهای مختلف عصاره در آن و اندازهگیری قطر هالهی عدم رشد انجام شد.دادهها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تستهای تعقیبی(post-hoc)و Kolmogrov-Smirnov testمورد آنالیز آماری قرار گرفتند(0/05>P)
یافته ها:یافتهها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوممیلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی میباشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هالهی عدم رشد معادل 21 میلیمتر در غلظت 1میلیگرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه گیری:مقایسه یافتههای حاصل از عصارهی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصارهی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول 70 درصد نمیباشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.
titidej A, alizadeh koshkohi S, ashori A, azmoudeh F. Study of Antifungal effect of Punica Granatum alcoholic extract on Candida Albicans (invitro study). J Res Dent Sci 2020; 17 (3) :201-207 URL: http://jrds.ir/article-1-1139-fa.html
تی تی دژ آزاده زینب، علی زاده کوشکوهی صفر علی، آشوری عادله، آزموده فائزه. بررسی آزمایشگاهی تاثیر عصاره الکلی گل انار برقارچ کاندیدا آلبیکنس. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1399; 17 (3) :201-207