گروه ترمیمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، neginnasoohi@yahoo.com
چکیده: (25852 مشاهده)
دکتر نگین نصوحی#1 دکتر مریم حوریزاد1دکتر نازنین ترابزاده طاری2
1- استادیار گروه آموزشی دندانپزشکی ترمیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران
2- دندانپزشک
# نویسنده مسئول مکاتبات : دکتر نگین نصوحی تهران پاسداران نیستان دهم پلاک4 دانشکده دندانپزشکی بخش ترمیمی تلفن : 09125392175 Email: neginnasoohi@yahoo.com
خلاصه :
سابقه و هدف : تغییر رنگ ترمیم های کامپوزیتی یکی از دلایل شایع تعویض این ترمیم ها می باشد که می تواند در اثر عوامل داخلی و خارجی بروز کند. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه قابلیت رنگ پذیری دو نوع کامپوزیت نانوفیلد و میکروهیبرید در محیط های چای و قهوه انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی به صورت آزمایشگاهی بر روی 30 نمونه کامپوزیت Premise و Point 4 انجام شد. نمونه ها به شش گروه پنج تایی تقسیم شدند. پس از رنگ سنجی اولیه با دستگاه اسپکتروفوتومتر نمونه ها به مدت یک هفته در محیط های آب مقطر ، چای و قهوه نگهداری شدند و سپس رنگ سنجی نهایی انجام شد. میزان تغییر رنگ (ΔE) برای تمامی نمونه ها محاسبه شد . محاسبه آماری یافته ها توسط آزمونهای Two- Way ANOVA ، student T-test و Post Hoc Tukey انجام شد.
یا فته ها: میزان تغییر رنگ در هر دو گروه کامپوزیتی در محیط های چای و قهوه معنی دار بود( 05/0 > P ) اما تفاوت معنی داری در میزان تغییر رنگ دو نوع کامپوزیت مشاهده نشد. همچنین تفاوت میزان تغییر رنگ در محیط های چای و قهوه نیز معنی دار نبود .
نتیجه گیری : در هر دو کامپوزیت Premise و Point 4 تغییر رنگ ناشی از چای و قهوه از لحاظ کلینیکی قابل توجه بود.
کلید واژه ها : کامپوزیت نانوفیلد،کامپوزیت میکرو هیبرید ، Premise , Point 4 ،تغییر رنگ ،چای ، قهوه
Nasoohi N, hoorizad M, Torabzade tari N. Effect of tea and coffee on color change of two types composite resins: Nanofilled and Micro hybrid. J Res Dent Sci 2011; 7 (4) :18-22 URL: http://jrds.ir/article-1-31-fa.html
نصوحی نگین، حوریزاد مریم، ترابزاده طاری نازنین. بررسی اثر چای وقهوه بر تغییر رنگ کامپوزیت نانوفیلد و میکروهیبرید. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1389; 7 (4) :18-22