[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 20، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1402 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 113-104 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان
بهاره ناظمی سلمان ، حبیب ضیغمی ، رضا یزدانی نژاد ، بهسان اصغرنژاد* ، سمیرا بصیرشبستری
دندانپزشک عمومی
چکیده:   (1099 مشاهده)
سابقه و هدف: پوسیدگی دندانی شایعترین بیماری مزمن فراگیر در دنیاست. برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی و کنترل آن روش های مختلف پیشگیری و درمانی وجود دارد. با توجه به عوارض محصولات شیمیائی و کارایی نانو ذرات، پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز عصاره گیاه خرمالو بر برخی باکتری های دهان صورت گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره گیاه خرمالو به روش ماسراسیون(خیساندن) در دانشگاه علوم پزشکی زنجان تهیه شد. تاثیر نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز در رقت های مختلف نسبت به انتروکوک، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سوبرینی، لاکتوباسیل، استرپتوکوک سالیواریوس توسط چاهک پلیت تعیین گردید. متغیرهای حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC: minimum inhibitory concentration) و حداقل غلظت کشندگی   (MBC: minimum bacterial concentration)  محاسبه شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS24 وارد کامپیوتر و با تست های Wilcoxan, Mann-,withny Kruskal-wallis تحلیل شدند.
یافته ها: مقادیر MIC برای استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک μgr⁄mL 1024 و برای استرپتوکوک سوبرینی و لاکتوباسیل  μgr⁄mL512 برآورد گردید. لذا میزان مقاومت گونه های استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو از گونه های استرپتوکوک سوبرینی، لاکتوباسیل بیشتر بود. (0/014=P) بر اساس نتایج هاله عدم رشد و آزمایش MBC، میزان مقاومت باکتری ها نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو به ترتیب انتروکوک، استرپتوکوک موتانس، لاکتو باسیل، استرپتوکوک سالیواریوس و سوبرینی کاهش یافت.
نتیجه گیری:  نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو اثر باکتریواستاتیک بر باکتری های دهان داشتند. با توجه به زیست بوم این گیاه شاید بتوان از آن در تولید دهانشویه و خمیر دندان بهره برد.
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: عوامل ضد عفونت، باکتری، نانوپارتیکل، عصاره گیاهی
متن کامل [PDF 778 kb]   (337 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
فهرست منابع
1. Lima SLA, Santana CCP, Paschoal MAB, Paiva SM, Ferreira MC. Impact of untreated dental caries on the quality of life of Brazilian children: population-based study. Int J Paediatr Dent 2018; 28(4):390-399. [DOI:10.1111/ipd.12365] [PMID]
2. Marchant GE, Sylvester D.Transnational Models for Regulation of Nanotechnology.J Law Med Ethic 2006;34(4):714-25. [DOI:10.1111/j.1748-720X.2006.00091.x] [PMID]
3. Barani KF, Hossenzadeh H, Fazli BS, Velayatipour H, Ghazvini K, Ajami BM. Evaluation of Antimicrobial effects of Aqueous and Alcoholic Extracts of Saffron on Oral Pathogenic Microbes (Streptococcus Mutans, Lactobacillus, Candida Albicans).J Mash Dent Sch 2016; 40(3): 203-12.
4. Nazemi Salman B, Sallah S, Abdi F, Salahi S, Rostamizadeh K, Basir Shabestari S. The Comparison of Antimicrobial Effect of Nigella sativa Nanoparticle and Chlorhexidine Emulsion on the Most Common Dental Cariogenicic Bacteria. Med J Islam Repub Iran. 2021;35:149-154. [DOI:10.47176/mjiri.35.149] [PMID] [PMCID]
5. Sukumaran P, Eldho K , Poulose A.Silver nanoparticles: mechanism of antimicrobial action, synthesis, medical applications, and toxicity effects. Int Nano Letters 2012;2:32-9. [DOI:10.1186/2228-5326-2-32]
6. Kasani M, Shahouri M, Ahamadimoghdam M, Maleki R. Determination of Organophosphorous and Carbamat Pesticides Residue in Drinking Water Resources.Int J Hydro Ene 2010; 2 (4) :250-257.
7. Bystrzejewska GJ, Goliomowski P, Urban L. Nanoparticles: their potential toxicity, waste amd environmental. Waste manag J 2009; 29(9): 2587-95. [DOI:10.1016/j.wasman.2009.04.001] [PMID]
8. Mirzaee R, Masoum S,Abbasi N.Green synthesis of iron oxide nanoparticles by extract of aerial organs of Russian knapweed [dissertation].Pharmacology. Kahashan Uni Med; 2018.
9. Antariksh S,Tripathia RM, Fahmina Z, Priti S. Green synthesis of silver nanoparticles using aqueous solution ofFicus benghalensisleaf extract and characterization of their antibacterial activity. Math letters 2012; 67:91-94 [DOI:10.1016/j.matlet.2011.09.038]
10. Naiwa HS. Hand Book of Nanostructural Materials and Nanotechnology. 4 th ed. New York: WB sunders; 2000.P.1-52.
11. Crooks RM, Lemon BI, Sun L, Yeung LK, Zhao T,Curr D. Dendrimer-Encapsulated Metals and Semiconductors: Synthesis, Characterization, and Applications. Chem Res 2001; 34 (3):181-190 [DOI:10.1021/ar000110a] [PMID]
12. Toumey CP. Reading Feyman into nanotechnology. Techne: Res Phil Tech 2008; 12(3): 133-168 [DOI:10.5840/techne20081231]
13. Swihart MT,Ganes Z. Vapor phase synthesis of nanoparticles .Current Opinion in Colloid. Inter Sci 2003; 8(1): 127-133 [DOI:10.1016/S1359-0294(03)00007-4]
14. Matsumoto T, Mochida K, Itamura H, Sakai A. Cryopreservation of persimmon (Diospyros kaki Thunb.) by vitrification of dormant shoot tips. Plant Cell Rep 2001;20(5):398-402. [DOI:10.1007/s002990100350] [PMID]
15. Liu HF, Zhang JG, Guo LP.Study on technology of storage and fresh keeping of 'Mopan-persimmon (in Chinese). Tianjin SciTechnol. Agric. Iran Food Sci Technol Res J 2007;1:23-29.
16. Loo YY, Rukayadi Y, Nor-Khaizura M-A-R, Kuan CH, Chieng BW, Nishibuchi M , et al. In Vitro Antimicrobial Activity of Green Synthesized Silver Nanoparticles Against Selected Gram-negative Foodborne Pathogens. Front Microb 2018;9:155-9. [DOI:10.3389/fmicb.2018.01555] [PMID] [PMCID]
17. García-Cayuela T, Nuño-Escobar B, Welti-Chanes J, Cano MP. In vitro bioaccessibility of individual carotenoids from persimmon (Diospyros kaki, cv. Rojo Brillante) used as an ingredient in a model dairy food. J Sci Food Agri 2018; 98(9):3246-54. [DOI:10.1002/jsfa.8827] [PMID]
18. Persic M, Jakopic J, Hudina M. The effect of post-harvest technologies on selected metabolites in persimmon (Diospyros kaki Thunb) fruit. J Sci Food Agric 2019; 99(2):854-860 [DOI:10.1002/jsfa.9255] [PMID]
19. Hanumanta R,Lakshmidevi N, PratapK,Ganapaty S, Lakshmi P. Green synthesis of silver nanoparticles using methanolic root extracts of Diospyros paniculata and their antimicrobial activities. Mater Sci Eng C Mater Biol Appl 2016; 62:553-7 [DOI:10.1016/j.msec.2016.01.072] [PMID]
20. Raisi R. Biosynthesis of nanoparticles and evaluation the cellular toxicity on Huh7 of carcinoma and HFFF2 of human cellular [dissertation].Pharmacology.Zanjan Uni Med Sci. 2018.
21. Naz S, Tabassum S, Freitas FN, Mujahid M, Zia M, Carcache EJ. Anticancer and antibacterial potential of Rhus punjabensis and CuO nanoparticles. Nat Prod Res 2020;34(5):720-725. [DOI:10.1080/14786419.2018.1495633] [PMID]
22. VahidـDastjerdi E, Sarmast Z, Abdolazimi Z, Mahboubi A, Amdjadi P, Kamalinejad M. Effect of Rhus coriaria L. water extract on five common oral bacteria and bacterial biofilm formation on orthodontic wire. Iran J Microb 2014; 6(4):269-75.
23. Ghorbani F, Abbasi F, Bakhtiari R, Norouzi XM, Bafandeh M, shayegh S,et al. Effect of Aqueous Extract Mixture of Rhus Coriaria L.-Punica Garanatum-Rosa Damanscene on Streptococcus Mutans Compared to Chlorhexidine: An In-Vitro Study. J Mash Dent Sch 2020; 44(4): 373-383.
24. Featherstone JD. Dental caries: a dynamic disease process. Aust Dent J 2008;53(3):286-91. [DOI:10.1111/j.1834-7819.2008.00064.x] [PMID]
25. Chandra J, Gouri H, Vijayan S. Effect of methanolic and ethyl acetate leaf extract of Diospyros discolor against gram positive and gram negative bacteria. J Pharm Sci 2015; 8(2):389-392.
26. Awwad AM, Nidá M , Salem A, Abdeen O. Green synthesis of silver nanoparticles using carob leaf extract and its antibacterial activity.Int J Industrial Chem 2013;4:29. [DOI:10.1186/2228-5547-4-29]
27. Harekrishna B,Bhui K, Gobinda P, Priyanka S, Sankar P,Ajay M, et al. Green synthesis of silver nanoparticles using latex of-Jatropha curcas Colloids and Surfaces A: Physicochem. Eng Aspects 2009; 339:134-9 [DOI:10.1016/j.colsurfa.2009.02.008]
28. Taranath TC, Rhedaginal B,Rajani P, Sindhu M. Phytosynthesis of silver nanoparticles using the leaf extract of diospyros malabarica (Desr) kostel and its antibacterial activity against human pathogenic gram negative escherichia coli and pseudomonas aeruginosa. Nt J Pharm Sci Rev Res 2015 ;18(2):109-114
29. Mostafa MH,Eman H, Khaled I, El-Baghdady Z, Doaa M. Green synthesis of silver nanoparticles using olive leaf extract and its antibacterial activity.Arab J Chem 2014;7(6):1131-9. [DOI:10.1016/j.arabjc.2013.04.007]
30. Hadilu H, Habibi B,Yazdinejad AR.Evaluation the chemical components in extracted plants and photosynthesis of nano silver with use of aqoua extracts [dissertation].Chemistry: Azar Shahid Madani Uni ; 2013.
31. Attar A, Altikatoglu Yapaoz M. Biosynthesis of palladium nanoparticles using Diospyros kaki leaf extract and determination of antibacterial efficacy Prep. Biochem Biotechnol 2018;14:1-6.
32. Nazemi Salman B, Basir Shabestari S, Shaboyi Jam M, Alizadeh Tari S, Shirinbak I. Periodontal parameters and oral hygiene in diabetic and nondiabetic adolescents in Zanjan. Med J Islam Repub Iran. 2020;34:12-19. [DOI:10.47176/mjiri.34.12]
33. Tahir L, Aslam A, Ahmed S,Pak A. Antibacterial activities of Diospyros blancoi, Phoenix dactylifera and Morus nigra against dental caries causing pathogens: An in vitro study. J Pharm Sci 2017; 30(1):163-169.
34. Ghassan MS, Wasnaa HM, Thorria R, Ahmed A, Al-Amiery A, Amir H, et al. Green synthesis, antimicrobial and cytotoxic effects of silver nanoparticles using Eucalyptus chapmaniana leaves extract. Asian Pac J Trop Biomed 2013; 3(1): 58-63. [DOI:10.1016/S2221-1691(13)60024-6] [PMID]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.ZUMS.REC.1396.79



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nazemi salman B, zeighami H, Yazdinezhad A, Asghar Nejad B, Basir Shabestari S. Antibacterial effect of silver nanoparticles synthesized by green method using diospyros extract against the orodental bacteria. J Res Dent Sci 2023; 20 (3) : 4
URL: http://jrds.ir/article-1-1396-fa.html

ناظمی سلمان بهاره، ضیغمی حبیب، یزدانی نژاد رضا، اصغرنژاد بهسان، بصیرشبستری سمیرا. اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1402; 20 (3) :104-113

URL: http://jrds.ir/article-1-1396-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660