ارزیابی تأثیرماست پروبیوتیک بر بوی بد دهان
|
پریچهر بهفرنیا* ، شاپور باشتی |
، behfarnia@dnt.mui.ac.ir |
|
چکیده: (9593 مشاهده) |
خلاصه:
سابقه و هدف: پروبیوتیکها از طریق تغییر فلور میکروبی دهان می توانند اثرات مفیدی بر سلامت دهان داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف ماست پروبیوتیک تجاری بر بوی بد دهان بود.
مواد وروشها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 44 داوطلب مبتلا به هالیتوزیس با منشاء دهانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. افراد مورد بررسی 200 گرم ماست پروبیوتیک در هر روز به مدت دو هفته مصرف کردند. یک فرد معاینه کننده بوی دهان افراد مورد بررسی را در ابتدای مطالعه و بعد از دو هفته به روش سنجش ارگانولپتیک (با درجه بندی صفر= بدون بوی بد دهان، 1= بوی خفیف، 2= بوی متوسط، 3= بوی شدید و 4= بوی بسیار شدید) از فواصل 10 و 50 سانتیمتر ارزیابی کرد. داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد (05/0=&alpha).
یافته ها: بوی بد دهان در فاصله 10 سانتی متر از 5/54 درصد به 4/20 درصد کاهش یافت. (01/0>P) درجات سنجش ارگانولپتیک در ابتدای مطالعه (در فواصل 10 و 50 سانتیمتر) برابر با (12/1±63/2) و (23/1±95/1 ) بود که بطور معنی داری به (10/1±45/1) و (93/0±95/0) در انتهای مطالعه کاهش نشان داد. (001/0>P)
نتیجه گیری : به نظر میرسد که مصرف فرآورده های پروبیوتیک میتواند به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود هالیتوزیس با منشاء دهانی درنظر گرفته شود. |
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، بوی بد دهان، ارگانولپتیک |
|
متن کامل [PDF 1442 kb]
(5809 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
پریو
|
|
|
|