مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 12، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1394 )
سابقه و هدف: پروبیوتیکها از طریق تغییر فلور میکروبی دهان می توانند اثرات مفیدی بر سلامت دهان داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف ماست پروبیوتیک تجاری بر بوی بد دهان بود.
مواد وروشها: در این کارآزمایی بالینی، تعداد 44 داوطلب مبتلا به هالیتوزیس با منشاء دهانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. افراد مورد بررسی 200 گرم ماست پروبیوتیک در هر روز به مدت دو هفته مصرف کردند. یک فرد معاینه کننده بوی دهان افراد مورد بررسی را در ابتدای مطالعه و بعد از دو هفته به روش سنجش ارگانولپتیک (با درجه بندی صفر= بدون بوی بد دهان، 1= بوی خفیف، 2= بوی متوسط، 3= بوی شدید و 4= بوی بسیار شدید) از فواصل 10 و 50 سانتیمتر ارزیابی کرد. داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد (05/0=&alpha).
یافته ها: بوی بد دهان در فاصله 10 سانتی متر از 5/54 درصد به 4/20 درصد کاهش یافت. (01/0>P) درجات سنجش ارگانولپتیک در ابتدای مطالعه (در فواصل 10 و 50 سانتیمتر) برابر با (12/1±63/2) و (23/1±95/1 ) بود که بطور معنی داری به (10/1±45/1) و (93/0±95/0) در انتهای مطالعه کاهش نشان داد. (001/0>P)
نتیجه گیری : به نظر میرسد که مصرف فرآورده های پروبیوتیک میتواند به عنوان یک روش مؤثر برای بهبود هالیتوزیس با منشاء دهانی درنظر گرفته شود.
Behfarnia P, Bashti S. Assessment of Probiotic Yogurt on Oral Malodor by Organoleptic method. J Res Dent Sci 2016; 12 (4) :157-163 URL: http://jrds.ir/article-1-684-fa.html
بهفرنیا پریچهر، باشتی شاپور. ارزیابی تأثیرماست پروبیوتیک بر بوی بد دهان. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1394; 12 (4) :157-163