:: دوره 11، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1393 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 19-14 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی
فرناز مهدی سیر ، نگین نصوحی ، مهدی صفی ، یاسر صحرایی ، سمبه زواریان*
چکیده:   (1438 مشاهده)
خلاصه:
سابقه و هدف: ثبات رنگ مواد ترمیمی رزین کامپوزیت در طول زمان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت ترمیم می­باشد. تغییر رنگ کامپوزیت رزین ها می تواند سبب نارضایتی بیمار شده و در دراز مدت منجر به شکست درمان شود.با توجه به تناقضات و خلاء اطلاعات در این زمینه در مورد نانوکامپوزیت­ها بر آن شدیم تا این تحقیق را در زمینه بررسی اثر چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت نانو به روش اسپکتروفتومتری انجام دهیم.
مواد وروش‌ها: در این مطالعه تجربی 30 نمونه دیسکی شکل به قطر 5/8میلی متر و ضخامت 2میلی متر از سه کامپوزیت GRANDIO وZ350 XT و HERCULITE  XRV  ULTRA تهیه شد(از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دو گروه 5 تایی برای نگهداری در چای و آب مقطر). نمونه ها برای 72 ساعت در محلول های مورد نظر قرار گرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر انجام گرفت.نتایج توسط آزمون های Two-way ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: میزان تغییر رنگ هر سه کامپوزیت پس از قرارگیری در چای نسبت به رنگ سنجی اولیه معنی دار بود (05/0> P) ولی به لحاظ کلینیکی در سطح قابل قبولی قرار داشت. (3/3) ΔE . میزان ΔEکامپوزیت در چای نسبت به محیط اولیه در مورد Z350XT,Grandio,Herculite XRVبه ترتیب 59/0±62/1و74/0±.46/2و 72/0±92/2 بود. که تفاوت معنی­داری را نشان داد (03/0= P) میزان تغییر رنگ نمونه ها پس از قرارگیری در آب مقطر نسبت به حالت اولیه معنی دار نبود. (1/0= P)
نتیجه‌گیری: بیشترین تغییر رنگ در محلول چای مربوط به کامپوزیت Z350 XTو کمترین تغییر رنگ مربوط به کامپوزیت HERCULITE XRV  ULTRAبود.
واژه‌های کلیدی: اسپکترو فتومتر،   رنگ پذیری، ثبات رنگ، کامپوزیت
متن کامل [PDF 462 kb]   (925 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها