بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی
|
فرناز مهدی سیر ، نگین نصوحی ، مهدی صفی ، یاسر صحرایی ، سمبه زواریان*  |
|
|
چکیده: (1736 مشاهده) |
خلاصه:
سابقه و هدف: ثبات رنگ مواد ترمیمی رزین کامپوزیت در طول زمان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت ترمیم میباشد. تغییر رنگ کامپوزیت رزین ها می تواند سبب نارضایتی بیمار شده و در دراز مدت منجر به شکست درمان شود.با توجه به تناقضات و خلاء اطلاعات در این زمینه در مورد نانوکامپوزیتها بر آن شدیم تا این تحقیق را در زمینه بررسی اثر چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت نانو به روش اسپکتروفتومتری انجام دهیم.
مواد وروشها: در این مطالعه تجربی 30 نمونه دیسکی شکل به قطر 5/8میلی متر و ضخامت 2میلی متر از سه کامپوزیت GRANDIO وZ350 XT و HERCULITE XRV ULTRA تهیه شد(از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دو گروه 5 تایی برای نگهداری در چای و آب مقطر). نمونه ها برای 72 ساعت در محلول های مورد نظر قرار گرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر انجام گرفت.نتایج توسط آزمون های Two-way ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: میزان تغییر رنگ هر سه کامپوزیت پس از قرارگیری در چای نسبت به رنگ سنجی اولیه معنی دار بود (05/0> P) ولی به لحاظ کلینیکی در سطح قابل قبولی قرار داشت. (3/3) ΔE ‹ . میزان ΔEکامپوزیت در چای نسبت به محیط اولیه در مورد Z350XT,Grandio,Herculite XRVبه ترتیب 59/0±62/1و74/0±.46/2و 72/0±92/2 بود. که تفاوت معنیداری را نشان داد (03/0= P) میزان تغییر رنگ نمونه ها پس از قرارگیری در آب مقطر نسبت به حالت اولیه معنی دار نبود. (1/0= P)
نتیجهگیری: بیشترین تغییر رنگ در محلول چای مربوط به کامپوزیت Z350 XTو کمترین تغییر رنگ مربوط به کامپوزیت HERCULITE XRV ULTRAبود. |
|
واژههای کلیدی: اسپکترو فتومتر، رنگ پذیری، ثبات رنگ، کامپوزیت |
|
متن کامل [PDF 462 kb]
(1266 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
ترمیمی
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|