مقایسه اثر مهاری عصاره چای سبز نسبت به نیستاتین بر رشد کاندیدا آلبیکنس: مطالعه آزمایشگاهی
|
لیدا سمیع ، زینب بیات ، دارا دستان ، محمد یوسف علیخانی ، جلال پورالعجل ، اسرا عباسی ، فاطمه احمدی متمایل*  |
6- استاد ، مرکز تحقیقات ایمپلنت های دندانی و مرکز تحقیقات دندان پزشکی ،گروه بیماری های دهان، فک و صورت -،دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، fatahmadim@yahoo.com |
|
چکیده: (3000 مشاهده) |
سابقه وهدف: کاندیدا آلبیکانس جز فلور نرمال و از پاتوژنهای حفرهی دهان است .درمانهای مختلفی از جمله داروی نیستاتین برای درمان عفونت کاندیدا وجود دارد . با توجه به پتانسیل بالایی که عصارههای گیاهی از جمله چای سبز در زمینهی فعالیت ضد میکروبی نشان دادهاند این مطالعه جهت بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر گونه کاندیدا البیکانس طراحی شد.
مواد و روش ها: : ابتدا عصارهی آبی –آلکلی چای سبز در غلظتهای مختلف تهیه شد. برای تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)از روش Broth micro dilution استفاده شد. از محتویات چاهکهای مختلف که حاوی غلظت های کمتر عصاره بوده و رشد کاندیدا در آن مشاهده نشد،10 میکرولیتر به محیط سابرو دکستروز آگار برده شده و کمترین غلطتی ازعصاره که رشدی کمتر از یک درصد را نشان داد، به عنوان حداقل غلظت کشندگی( MFC) در نظر گرفته شد. همچنین از غلظتهای 50% و 100% عصارهی چای سبز دیسکهایی تهیه شد تا در محیط کشت اندازه هاله عدم رشد این محلول بررسی شود. تجزیه و تحلیلهای آماری با نرم افزار STATA ویرایش 14 انجام شد.
یافته ها: MICو MFC برای عصاره از غلظت 256 میلی گرم بر میلی لیتر شروع میشود. همچنین مشخص شد که هاله عدم رشد در هر دو غلظت 50 % و 100% برای عصاره چای سبز برابر صفر بود.
نتیجهگیری: به نظر می رسد، چای سبز در غلظتهای بسیار بالاتر از استفاده معمول خوراکی و همچنین بصورت دهانشویه و تنها در تماس مستقیم قابلیت ضد قارچی دارد. |
|
واژههای کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، چای سبز، نیستاتین |
|
متن کامل [PDF 279 kb]
(2176 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
بیماری دهان
|
|
|
|