[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1399 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 287-295 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر مهاری عصاره چای سبز نسبت به نیستاتین بر رشد کاندیدا آلبیکنس: مطالعه آزمایشگاهی
دکتر لیدا سمیع ، دکتر زینب بیات، دکتر دارا دستان، دکتر محمد یوسف علیخانی، دکتر جلال پورالعجل، دکتر اسرا عباسی، دکتر فاطمه احمدی متمایل*
6- استاد ، مرکز تحقیقات ایمپلنت های دندانی و مرکز تحقیقات دندان پزشکی ،گروه بیماری های دهان، فک و صورت -،دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، fatahmadim@yahoo.com
چکیده:   (155 مشاهده)
سابقه وهدف: کاندیدا آلبیکانس جز فلور نرمال و از پاتوژن‌‌های حفره‌‌‌‌ی  دهان است .درمان‌‌های مختلفی از جمله داروی نیستاتین برای درمان عفونت کاندیدا وجود دارد . با توجه به پتانسیل بالایی که عصاره‌‌های گیاهی از جمله چای سبز در زمینه‌‌‌‌ی  فعالیت ضد میکروبی نشان داده‌‌‌‌‌اند این مطالعه جهت بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر گونه کاندیدا البیکانس طراحی شد.
مواد و روش ها: :  ابتدا عصاره‌‌‌‌ی  آبی آلکلی چای سبز در غلظت‌‌های مختلف تهیه شد. برای تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)از روش Broth micro dilution استفاده شد. از محتویات چاهک‌‌های مختلف که حاوی غلظت های کمتر عصاره بوده و رشد کاندیدا در آن مشاهده نشد،10 میکرولیتر به محیط سابرو دکستروز آگار برده شده و کمترین غلطتی ازعصاره که رشدی کمتر از یک درصد را نشان داد، به عنوان حداقل غلظت کشندگی( MFC) در نظر گرفته شد. همچنین از غلظت‌‌های 50% و 100% عصاره‌‌‌‌ی  چای سبز دیسک‌‌‌هایی تهیه شد تا در محیط کشت اندازه هاله عدم رشد این محلول بررسی شود.  تجزیه و تحلیل‌‌های آماری با نرم افزار STATA ویرایش 14 انجام شد.
یافته ها:  MICو MFC برای عصاره‌‌‌‌ از غلظت 256 میلی گرم بر میلی لیتر شروع می‌شود. همچنین مشخص شد که هاله عدم رشد در هر دو غلظت 50 % و 100% برای عصاره چای سبز برابر صفر بود.
نتیجه‌گیری: به نظر می رسد، چای سبز در غلظتهای بسیار بالاتر از استفاده معمول خوراکی و همچنین بصورت دهانشویه و تنها در تماس مستقیم قابلیت ضد قارچی دارد.
واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، چای سبز، نیستاتین
متن کامل [PDF 279 kb]   (66 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

samie L, bayat Z, dastan D, alikhani M Y, poorolajal J, abbasi A et al . Comparison of Inhibitory Effect of Green Tea Extract and Nystatin on Candida Albicans Growth: An in-vitro Study. J Res Dent Sci. 2020; 17 (4) :287-295
URL: http://jrds.ir/article-1-1142-fa.html

سمیع لیدا، بیات زینب، دستان دارا، علیخانی محمد یوسف، پورالعجل جلال، عباسی اسرا و همکاران.. مقایسه اثر مهاری عصاره چای سبز نسبت به نیستاتین بر رشد کاندیدا آلبیکنس: مطالعه آزمایشگاهی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1399; 17 (4) :287-295

URL: http://jrds.ir/article-1-1142-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256