:: دوره 16، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1398 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 26-20 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی)
فرناز حاجی فتاحی ، سمیه علیرضایی ، حسین گودرزی ، سیمین لسان، محمدآرام خالصی*
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران، تهران، ایران ، milad8285@yahoo.com
چکیده:   (6501 مشاهده)

خلاصه:

سابقه و هدف: کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع دهان است. اقدام مناسب جهت درمان کاندیدیازیس استفاده از داروهای ضد قارچ میباشد. با توجه به مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها، تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. سیر به عنوان یک ضد باکتریایی قوی شناسایی شده است. لذا در این تحقیق اثر عصاره آبی سیر و نیستاتین بر روی کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی انجام شد. به ازای هر گروه شاهد و مورد، یک سویه استاندارد و 10 سویه بالینی مورد مطالعه قرار گرفت. سویه‌ استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران و سویه های بالینی از بیماران مختلف تهیه شد. سیر از شمال کشور تهیه و با روش خیساندن عصاره‌گیری انجام شد. گروه های شاهد شامل سوسپانسیون نیستاتین 100000 واحد بر میلی لیتر از شرکت سیگما تهیه شد و در نهایت قطر هاله عدم رشد و MIC به روش Micro Broth Dialution مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون Ttest مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میزان MIC نیستاتین و میزان MIC وMBC سیر نشان می دهد که میزان MIC نیستاتین 96/.±3/4 میکروگرم برمیلی­لیتر و میزان MIC سیر 22/.± 1/42میلی گرم بر میلی لیتر و ضریب تغییرات نیستاتین % 28و سیر %15و نیز وMBC سیر برابر 58/. ± 1/59میلی­گرم بر میلی لیتر با ضریب تغییرات 36% می­باشد. در ضمن MIC برای نمونه ی استاندارد78/0 میلی­گرم بر میلی لیتر و نیستاتین5/0 میکرو گرم بر میلی لیتر می باشد. میزان هاله ی عدم رشددرنیستاتین1/72 ±29/1و در گروه سیر 1/15±20 بود که در گروه نیستاتین 9/1 یا 31% بیشتر بود و آزمون Ttest نشان داد که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار است. 000/0> p و در ضمن هاله ی عدم رشد برای نمونه ی استاندارد 22و نیستاتین 32می باشد.

نتیجه گیری: به نظر می رسد  که عصاره آبی سیر قادر به مهار رشد کاندیداآلبیکنس بوده ولی میزان تاثیر آن کمتر از نیستاتین است.

  

واژه‌های کلیدی: سیر، کاندیدا آلبیکنس، کاندیدیازیس دهانی، نیستاتین، حداقل غلظت ممانعت کننده
متن کامل [PDF 319 kb]   (5191 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها