[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1398 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 20-26 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی)
دکتر فرناز حاجی فتاحی ، دکتر سمیه علیرضایی، دکتر حسین گودرزی، دکتر سیمین لسان، دکتر محمدآرام خالصی*
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران، تهران، ایران ، milad8285@yahoo.com
چکیده:   (1088 مشاهده)

خلاصه:

سابقه و هدف: کاندیدیازیس یک بیماری قارچی شایع دهان است. اقدام مناسب جهت درمان کاندیدیازیس استفاده از داروهای ضد قارچ میباشد. با توجه به مقاومت دارویی و عوارض شناخته شده داروها، تمایل به استفاده از گیاهان دارویی رو به افزایش است. سیر به عنوان یک ضد باکتریایی قوی شناسایی شده است. لذا در این تحقیق اثر عصاره آبی سیر و نیستاتین بر روی کاندیدا آلبیکنس بررسی گردید.
مواد و روش ها: تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی انجام شد. به ازای هر گروه شاهد و مورد، یک سویه استاندارد و 10 سویه بالینی مورد مطالعه قرار گرفت. سویه‌ استاندارد قارچ کاندیدا آلبیکنس از سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران و سویه های بالینی از بیماران مختلف تهیه شد. سیر از شمال کشور تهیه و با روش خیساندن عصاره‌گیری انجام شد. گروه های شاهد شامل سوسپانسیون نیستاتین 100000 واحد بر میلی لیتر از شرکت سیگما تهیه شد و در نهایت قطر هاله عدم رشد و MIC به روش Micro Broth Dialution مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از آزمون Ttest مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میزان MIC نیستاتین و میزان MIC وMBC سیر نشان می دهد که میزان MIC نیستاتین 96/.±3/4 میکروگرم برمیلی­لیتر و میزان MIC سیر 22/.± 1/42میلی گرم بر میلی لیتر و ضریب تغییرات نیستاتین % 28و سیر %15و نیز وMBC سیر برابر 58/. ± 1/59میلی­گرم بر میلی لیتر با ضریب تغییرات 36% می­باشد. در ضمن MIC برای نمونه ی استاندارد78/0 میلی­گرم بر میلی لیتر و نیستاتین5/0 میکرو گرم بر میلی لیتر می باشد. میزان هاله ی عدم رشددرنیستاتین1/72 ±29/1و در گروه سیر 1/15±20 بود که در گروه نیستاتین 9/1 یا 31% بیشتر بود و آزمون Ttest نشان داد که این تفاوت به لحاظ آماری معنادار است. 000/0> p و در ضمن هاله ی عدم رشد برای نمونه ی استاندارد 22و نیستاتین 32می باشد.

نتیجه گیری: به نظر می رسد  که عصاره آبی سیر قادر به مهار رشد کاندیداآلبیکنس بوده ولی میزان تاثیر آن کمتر از نیستاتین است.

  

واژه‌های کلیدی: سیر، کاندیدا آلبیکنس، کاندیدیازیس دهانی، نیستاتین، حداقل غلظت ممانعت کننده
متن کامل [PDF 307 kb]   (184 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: بیماری دهان
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haji Fattahi F, Alirezaei , S, Goodarzi , H, Khalesi M A. Investigation of antifungal effect of aqueous extract of garlic on Candida albicans (INVITRO). J Res Dent Sci. 2019; 16 (1) :20-26
URL: http://jrds.ir/article-1-1010-fa.html

حاجی فتاحی فرناز، علیرضایی سمیه، گودرزی حسین، لسان سیمین، خالصی محمدآرام. بررسی اثر ضد قارچی عصاره آبی سیر بر کاندیدا آلبیکنس (مطالعه آزمایشگاهی) . مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1398; 16 (1) :20-26

URL: http://jrds.ir/article-1-1010-fa.html



دوره 16، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3897