دانشگاه آزاد اسلامی، خوراسگان(اصفهان) ، nasimfarkhani@gmail.com
چکیده: (15683 مشاهده)
خلاصه:
سابقه و هدف : لبخند لثهای نمایان شدن زیاد از حد لثه ها حین لبخند می باشد که دلایل متعددی دارد، با توجه به اینکه یکی از عوامل آن رویش غیر فعال تغییر یافته است و به راحتی توسط جراحی پلاستیک پرودنتال قابل برطرف شدن است، هدف از این مطالعه بررسی نقش کوتاه بودن طول تاج کلینیکی دندان قدامی در لبخند لثهای در جمعیت زنان جوان اصفهان در سال 1390 بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی که درشهر اصفهان بر روی 842 فرد مونث20 تا 30 ساله انجام شد از افراد خواسته شد که در دو حالت ارادی و احساسی (غیر ارادی) لبخند بزنند. چنانچه در هر یک از این دو حالت، نسج لثهای در قسمت قدامی قابل رویت بود در جدول ثبت گردید و کوتاه یا نرمال بودن تاج کلینیکی دندانهای قدامی فک بالا نیز مورد ارزیابی قرار گرفت سپس ارتباط بین لبخند لثه ای با کوتاه بودن طول تاج کلینیکی دندانها ناشی از رویش غیر فعال تغییر یافته توسط آزمون کای دو بررسی شد.
یافتهها: از 842 نمونه مورد بررسی ، 223 نفر دارای تاج کلینیکی کوتاه و 619 نفر دارای تاج کلینیکی طبیعی بودند و از کل افراد 128 نفر دارای لبخند لثهای در حالت لبخند ارادی، 566 نفر دارای لبخند لثه ای در حالت خنده احساسی بوده و 148 نفر فاقد لبخند لثهای بودند. بین کوتاهی تاج کلینیکی با نوع لبخند رابطه معنیداری وجود داشت. (001/0 > P )4/22 درصد افراد دارای تاج کلینیکی کوتاه و 6/12 درصد افراد دارای تاج کلینیکی طبیعی، دارای لبخند لثه ای در حالت لبخند ارادی بودند که این اختلاف معنادار بود (001/0 > P ) 6/68 درصد افراد دارای تاج کلینیکی کوتاه و 7/66 درصد دارای تاج کلینیکی طبیعی لبخند لثهای در حالت خنده احساسی داشتند که اختلاف آماری معنی داری را نشان نداد. (61/0 = P )
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان میدهد که بین کوتاهی تاج کلینیکی با وجود لبخند لثهای رابطهی معنی دار وجود دارد.