مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 )
بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
چکیده: (10 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف این مطالعه بررسی تأثیر دو آنتی اکسیدان عصاره پوست انار و چای سبز بر استحکام باند برشی کامپوزیت میکروهیبرید در مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ یونیورسال می باشد. مواد و روش ها:در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 44 پر مولر سالم بالا مورد استفاده قرار گرفت که به 4 گروه تقسیم شدند، A: دندان های ترمیم شده بدون انجام بلیچینگB : دندان های ترمیم شده بلافاصله بعد از بلیچینگC: دندان های ترمیم شده بعد از بلیچینگ و به کارگیری عصاره ی چای سبز.D : دندان های ترمیم شده بعد از بلیچینگ وبه کارگیری عصاره پوست انار . در گروههای B و C و D، برای انجام بلیچینگ ، ژل هیدروژن پراکساید 35% Whiteness به کار برده شد.برای ترمیم کامپوزیت در هر 4 گروه، سطح لبیال دندان ها با اسید فسفریک Morvabon 35% اچ شد و باندینگ یونیورسال G premiobond طبق دستورالعمل کارخانه سازنده اعمال و کیور شد.وبعد از آن کامپوزیت میکروهیبرید 3M filtek Z250 ESPE روی سطوح باند شده قرار گرفت و 40 ثانیه کیور شد.سپس برای ارزیابی استحکام باند برشی ، نمونه ها در universal testing machine قرار داده شدند و برای آنالیز داده ها از آزمون one-way ANOVA استفاده شد . هم چنین برای بررسی انواع شکست در نمونه ها از استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 40 برابر استفاده شد. یافته ها: میزان استحکام باند برشی بین گروههای A و C و D تفاوت معناداری نداشت. (0/99<P) . و استحکام باند برشی در گروههای A,C,D به صورت معناداری از گروه B بالاتر بود. (0/001>P) ﻧﺘﻴﺠﻪ ﮔﻴﺮی:به نظر میرسد استفاده از عصارهی 5% چای سبز و عصاره 5% پوست انار می تواند موجب افزایش استحکام باند برشی کامپوزیت به دندان بلیچ شده گردد
Khosravi S, Shobchari S, Saati K, Jalalian S. Investigating the effect of two types of antioxidants, pomegranate peel and green tea, on the shear bond strength of composites on bleached enamel using universal bondings (lnvitro study). J Res Dent Sci 2025; 22 (3) :192-199 URL: http://jrds.ir/article-1-1557-fa.html
خسروی سارا، شوب چاری سلیمه، ساعتی کیوان، جلالیان شهریار. بررسی تأثیر دو نوع آنتی اکسیدان چای سبز و پوست انار بر استحکام باند برشی کامپوزیت به مینای بلیچ شده با استفاده از باندینگ های یونیورسال( مطالعه آزمایشگاهی ). مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (3) :192-199