مقایسه اثر نمک طعام(سدیم کلراید) و جوش شیرین(سدیم هیدروژن کربنات) بر روی PH بزاق و PH پلاک دندانی
|
بهزاد جوادی ، مریم شاکری فر* ، مریم حوری زاد گنج کار  |
گروه ترمیمی ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران ، ایران |
|
چکیده: (15 مشاهده) |
سابقه وهدف: بزاق با حفظ تعادل PH، نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. روش های شیمیایی کنترل پلاک، مانند دهان شویه ها، به عنوان مکمل عمل می کنند. آب نمک با قلیایی کردن بزاق و عمل به عنوان یک قابض و جوش شیرین در کاهش اسیدی شدن حفره دهان موثر است. هدف از این مطالعه تاثیر شستشو با آب نمک یا جوش شیرین بر PH بزاق و پلاک می باشد.
مواد و روش ها: این تحقیق از نوع کارآزمایی تصادفی دو سو کور متقاطع بوده که بر روی 62 دانشجوی دندانپزشکی با میانگین سنی 25 سال ، شامل31 مرد و 31 زن انجام شد. یک گروه دهانشویه سدیم کلراید و گروه دیگر دهانشویه سدیم بی کربنات و پس از دوهفته، گروه ها جابجا شدند.2میلی لیتر از بزاق و مقداری از پلاک چسبیده به دیستال دندان 6 پایین سمت راست جمع آوری شد. PH بزاق و پلاک در هرگروه ، قبل و بعد از شستشو اندازه گیری شد.برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Two-Way ANOVAاستفاده شد.
یافته ها: نسبت PH بزاق و پلاک قبل از مصرف دهانشویه های سدیم بی کربنات و سدیم کلراید اختلاف معناداری با پس از مصرف داشته
هر دو باعث افزایش PH بزاق و پلاک شدند. (0/05>P) افزایش pH بزاق بعد از مصرف سدیم بی کربنات بیشتر از سدیم کلراید بود.(0/001>P)
نتیجهگیری: از نظر کاربردی سدیم بی کربنات گزینه بهتری نسبت به سدیم کلراید می باشد و نسبت افزایش PH بزاق و پلاک پس از مصرف سدیم بی کربنات، بیشتر از مصرف سدیم کلراید می باشد.
|
|
واژههای کلیدی: سدیم بی کربنات، سدیم کلراید، پلاک دندانی، PH بزاق، PH پلاک دندانی |
|
متن کامل [PDF 719 kb]
(11 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
ترمیمی
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|