[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 191-185 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر نمک طعام(سدیم کلراید) و جوش شیرین(سدیم هیدروژن کربنات) بر روی PH بزاق و PH پلاک دندانی
بهزاد جوادی ، مریم شاکری فر* ، مریم حوری زاد گنج کار
گروه ترمیمی ، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ، تهران ، ایران
چکیده:   (15 مشاهده)
سابقه وهدف: بزاق با حفظ تعادل PH، نقش مهمی در سلامت دهان و دندان دارد. روش های شیمیایی کنترل پلاک، مانند دهان شویه ها، به عنوان مکمل عمل می کنند. آب نمک با قلیایی کردن بزاق و عمل به عنوان یک قابض و جوش شیرین در کاهش اسیدی شدن حفره دهان موثر است. هدف از این مطالعه تاثیر شستشو با آب نمک یا جوش شیرین بر PH بزاق و پلاک می باشد.
مواد و روش ها: این تحقیق از نوع کارآزمایی تصادفی دو سو کور متقاطع بوده که بر روی 62 دانشجوی دندانپزشکی با میانگین سنی 25 سال ، شامل31 مرد  و 31 زن انجام شد. یک گروه دهانشویه سدیم کلراید و گروه دیگر دهانشویه سدیم بی کربنات و پس از دوهفته، گروه ها جابجا شدند.2میلی لیتر از بزاق و مقداری از پلاک چسبیده به دیستال دندان 6  پایین سمت راست جمع آوری شد. PH بزاق و پلاک در هرگروه ، قبل و بعد از شستشو اندازه گیری شد.برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS و آزمون آماری Two-Way ANOVAاستفاده شد.
یافته ها: نسبت PH بزاق و پلاک قبل از مصرف دهانشویه های سدیم بی کربنات و سدیم کلراید اختلاف معناداری با پس از مصرف داشته
   هر دو باعث افزایش
PH بزاق و پلاک  شدند. (0/05>P) افزایش pH بزاق بعد از مصرف سدیم بی کربنات بیشتر از سدیم کلراید بود.(0/001>P)

نتیجه‌گیری: از نظر کاربردی سدیم بی کربنات گزینه بهتری نسبت به سدیم کلراید می باشد و  نسبت افزایش PH بزاق و پلاک پس از مصرف سدیم بی کربنات، بیشتر از مصرف سدیم کلراید می باشد.
 
واژه‌های کلیدی: سدیم بی کربنات، سدیم کلراید، پلاک دندانی، PH بزاق، PH پلاک دندانی
متن کامل [PDF 719 kb]   (11 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadi B, shakerfar M, Horizad Ganjkar M. Comparing the effect of table salt and baking soda on saliva PH and dental plaque PH. J Res Dent Sci 2025; 22 (3) :185-191
URL: http://jrds.ir/article-1-1553-fa.html

جوادی بهزاد، شاکری فر مریم، حوری زاد گنج کار مریم. مقایسه اثر نمک طعام(سدیم کلراید) و جوش شیرین(سدیم هیدروژن کربنات) بر روی PH بزاق و PH پلاک دندانی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1404; 22 (3) :185-191

URL: http://jrds.ir/article-1-1553-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4718