[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 21، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پائیز 1403 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 180-174 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر سه نوشیدنی گازدار بر خشونت سطحی مینای دندان و کامپوزیت میکروهیبرید
سارا اکبری فرد ، سعید نعمتی انارکی ، هاله کاظمی یزدی ، مهسا قناعت*
گروه ترمیمی زیبایی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (856 مشاهده)

سابقه و هدف: نوشیدنی های اسیدی باعث سایش غیرمیکروبی دندان ها می شود و اروژن ناشی از آنها منجر به تغییرات غیر قابل برگشت در مینا و افزایش استعداد دندان به پوسیدگی و همچنین افزایش گیر پلاک و کاهش زیبایی در کامپوزیت می شود.بنابراین جهت مقایسه اثر چند نوشیدنی رایج بر خشونت سطحی مینای دندان و نوعی کامپوزیت این تحقیق صورت گرفت.

مواد و روش ها: این تحقیق به روش تجربی و آزمایشگاهی انجام گرفت. درکل 72نمونه شامل36 نمونه گروه دندانی (گروه 1)و36نمونه کامپوزیتی (گروه 2)تقسیم شدند.18 دندان پره مولر واجد شرایط (بدون جرم و ترک و پوسیدگی) و پس از شستن با آب مقطر و زدودن آلودگی آنها با محلول کلرآمین 5/0% در دمای اتاق نگهداری شدند.سپس ریشه دندان ها از ناحیه CEJ قطع شده و از تاج آنها بلوک های مینایی (لیبیال و لینگوال) تهیه شد.پس از مانت کردن بلوک های مینایی و شستن و خشک کردن آنها و 36 دیسک از کامپوزیت میکروهیبرید تهیه شده و پس از کیور و پالیش کردن ، خشونت سطحی اولیه بلوک ها  و کامپوزیتها با پروفایلومتر اندازه گیری شد.سپس نمونه ها بصورت تصادفی به گروه های سه گانه (Hype,Delster,Cocacola) تقسیم بندی شدند.نمونه ها سه بار در روز هربار به مدت 20 دقیقه و در طول 14 روز در گروه نوشیدنی خود قرار گرفته و سپس خشونت سطحی نهایی با همان پروفایلومتر اندازه گیری شد.در نهایت داده ها با آزمون one-way ANOVA و به دنبال آن Tukey’s multiple comparisions و two-way ANOVA و T-test مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: تمام انواع نوشیدنی های گاز دار این تحقیق موجب افزایش خشونت سطحی دندان و کامپوزیت می شوند در بررسی مقایسه بین تاثیر سه نوشیدنی ذکر شده بر خشونت سطحی مینای دندان اختلاف معنا داری وجود دارد.میزان تغییرات خشونت سطحی در نوشیدنی Hype نسبت به دو نوشیدنی دیگر بیشتر بوده و این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود.(0/05>P) در گروه Delster از گروه Cocacola بیشتر بوده ولی این اختلاف به لحاظ آماری معنا دار نبود. (0/05<P) . در گروه های کامپوزیتی نیز نوشیدنی Hype بیشترین میزان تغییرات را در کامپوزیت ها ایجاد کرد که نسبت به گروه Cocacola معنا دار بود (0/05>P)و نسبت به گروه Delster معنادار نبود (0/05<P)  در مقایسه بین گروه های دندانی و گروه های کامپوزیتی ، تغییرات در گروه های دندانی نسبت به کامپوزیتی در تمام انواع نوشیدنی ها بیشتر بوده و در Hype اختلاف معنادار بود (0/05>P)

نتیجه گیری: تمام نوشیدنی ها موجب افزایش خشونت سطحی در دندان ها و کامپوزیت ها شدند و همچنین نوشیدنی های اسیدی تاثیر بیشتری بر دندان در مقایسه با کامپوزیت دارند وافزایش خشونت سطحی با نوشیدنHype بیشتر از Delster و Cocacola ایجاد میگردد.

واژه‌های کلیدی: نوشیدنی گازدار، خشونت سطحی، مینای دندان، کامپوزیت میکروهیبرید
متن کامل [PDF 790 kb]   (384 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی
فهرست منابع
1. Şener Y, Botsalı MS, Küçükyılmaz E, Tosun G, Altunsoy M. Influence of soft drinks on dental enamel: An in vitro study. 2013.
2. Lussi A, Jaeggi T, Zero D. The role of diet in the aetiology of dental erosion. Caries research. 2004;38(Suppl. 1):34-44. [DOI:10.1159/000074360]
3. Kitchens M, Owens B. Effect of carbonated beverages, coffee, sports and high energy drinks, and bottled water on the in vitro erosion characteristics of dental enamel. Journal of Clinical Pediatric Dentistry. 2007;31(3):153-9. [DOI:10.17796/jcpd.31.3.1157l653t8206100]
4. Lutovac M, Popova OV, Macanovic G, Kristina R, Lutovac B, Ketin S, et al. Testing the effect of aggressive beverage on the damage of enamel structure. Open access Macedonian journal of medical sciences. 2017;5(7):987. [DOI:10.3889/oamjms.2017.180]
5. Lu H, Roeder LB, Powers JM. Effect of polishing systems on the surface roughness of microhybrid composites. Journal of Esthetic and Restorative Dentistry. 2003;15(5):297-304. [DOI:10.1111/j.1708-8240.2003.tb00300.x]
6. Cenci M, Venturini D, Pereira-Cenci T, Piva E, Demarco F. The effect of polishing techniques and time on the surface characteristics and sealing ability of resin composite restorations after one-year storage. Operative dentistry. 2008;33(2):169-76. [DOI:10.2341/07-66]
7. Aytac F, Karaarslan ES, Agaccioglu M, Tastan E, Buldur M, Kuyucu E. Effects of novel finishing and polishing systems on surface roughness and morphology of nanocomposites. Journal of Esthetic and Restorative Dentistry. 2016;28(4):247-61. [DOI:10.1111/jerd.12215]
8. von Fraunhofer JA, Rogers MM. Dissolution of dental enamel in soft drinks. General dentistry. 2004;52(4):308-12.
9. Firoozmand LM, M de Araujo MA. Water sorption, hardness and scanning electron microscopy evaluation of dental composite resins submitted to high-risk decay model and intensive treatment with fluoride. Acta Odontológica Latinoamericana. 2011;24(2):141-9.
10. Trivedi K, Bhaskar V, Ganesh M, Venkataraghavan K, Choudhary P, Shah S, et al. Erosive potential of commonly used beverages, medicated syrup, and their effects on dental enamel with and without restoration: An in vitro study. Journal of pharmacy & bioallied sciences. 2015;7(Suppl 2):S474. [DOI:10.4103/0975-7406.163508]
11. Marília-de-Morais Pinelli AC. Chemical composition and roughness of enamel and composite after bleaching, acidic beverages and toothbrushing. Journal of Clinical and Experimental Dentistry. 2019;11(12):e1175.
12. West N, Hughes J, Addy M. The effect of pH on the erosion of dentine and enamel by dietary acids in vitro. Journal of Oral Rehabilitation. 2001;28(9):860-4. https://doi.org/10.1111/j.1365-2842.2001.00778.x [DOI:10.1046/j.1365-2842.2001.00778.x]
13. Guler S, Unal M. The evaluation of color and surface roughness changes in resin based restorative materials with different contents after waiting in various liquids: An SEM and AFM study. Microscopy research and technique. 2018;81(12):1422-33. [DOI:10.1002/jemt.23104]
14. Jensdottir T, Holbrook P, Nauntofte B, Buchwald C, Bardow A. Immediate erosive potential of cola drinks and orange juices. Journal of Dental Research. 2006;85(3):226-30. [DOI:10.1177/154405910608500304]
15. Barac R, Gasic J, Trutic N, Sunaric S, Popovic J, Djekic P, et al. Erosive effect of different soft drinks on enamel surface in vitro: application of stylus profilometry. Medical Principles and Practice. 2015;24(5):451-7. [DOI:10.1159/000433435]
16. Khan AA, Siddiqui AZ, Al-Kheraif AA, Zahid A, Divakar DD. Effect of different pH solvents on micro-hardness and surface topography of dental nano-composite: An in vitro analysis. Pakistan journal of medical sciences. 2015;31(4):854. [DOI:10.12669/pjms.314.7517]
17. HashemiKamangar SS, Ghavam M, Mirkhezri Z, Karazifard MJ. Comparison of the effects of two different drinks on microhardness of a silorane-based composite resin. Journal of Dentistry. 2015;16(3 Suppl):260. [DOI:10.5395/rde.2015.40.3.188]
18. Wang Y-L, Chang C-C, Chi C-W, Chang H-H, Chiang Y-C, Chuang Y-C, et al. Erosive potential of soft drinks on human enamel: an in vitro study. Journal of the Formosan Medical Association. 2014;113(11):850-6. [DOI:10.1016/j.jfma.2014.06.002]
19. Lussi A, Carvalho TS. Erosive tooth wear: a multifactorial condition of growing concern and increasing knowledge. Erosive tooth wear. 25: Karger Publishers; 2014. p. 1-15. [DOI:10.1159/000360380]
20. Stefański T, Postek‐Stefańska L. Possible ways of reducing dental erosive potential of acidic beverages. Australian Dental Journal. 2014;59(3):280-8. [DOI:10.1111/adj.12201 -------------]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.IAU.DENTAL.REC.1398.010).



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari fard S, Nemati Anaraki S, Kazemi -Yazdi H. Investigating the effect of three carbonated drinks on tooth enamel roughness and microhybrid composite. J Res Dent Sci 2024; 21 (3) :174-180
URL: http://jrds.ir/article-1-1496-fa.html

اکبری فرد سارا، نعمتی انارکی سعید، کاظمی یزدی هاله، قناعت مهسا. بررسی تاثیر سه نوشیدنی گازدار بر خشونت سطحی مینای دندان و کامپوزیت میکروهیبرید. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1403; 21 (3) :174-180

URL: http://jrds.ir/article-1-1496-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پائیز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4713