مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 9، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1391 )
سابقه و هدف: ضخامت لثه سالم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. این اختلاف تحت تاثیر عوامل ژنتیکی میباشد. همچنین به نظر می رسد ضخامت لثه تحت تاثیر اندازه، شکل، موقعیت دندان و مسائل بیولوژیکی مانند رشد و نمو و جنس و سن نیز باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین ضخامت لثه باکال در بیماران سالم از نظر پریودنتالی و ارتباط آن با سن، جنس، نوع دندان و قوس فکی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه با طراحی توصیفی بر روی 80 فرد سالم از نظر پریودنتالی (40 مرد و 40 زن) با حدود سنی 38-16 سال انجام شد. ضخامت لثه با روش Trans gingival probing در همه دندانهای فک بالا و پایین در دو نقطه هر دندان شامل: پاپی بین دندانی ومیدباکال اندازه گیری شد.جهت بررسی آماری یافتهها از آزمونهای Paired T Testو Anova استفاده شد.
یافتهها: در گروه سنی جوانتر(24-16) لثه به طور معنی داری از نظر ماری ضخیم تر از گروه سنی38-24 بود. (0/005=P) . ضخامت لثه فاسیال در افراد مذکر به صورت معنیدار نسبت به افراد مونثدر ناحیه میدباکالبیشتر بود (0/007=p) . لثه فاسیال در ناحیه پاپی بین دندانی فک پائین (0/38±1/46میلیمتر) بوده و ازلثه فاسیال فک بالا (0/27±1/23میلیمتر) بطور معنی داری ضخیم تر بود (0/005=P). ضخامت لثه در ناحیه مولر بیشترین و در ناحیه کانین کمترین میزان بود. و تفاوت ایندو ناحیه معنیدار بود (0/005=P).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ضخامت لثه فاسیال در مردان بیشتر از زنان، در فک پائین بیشتر از فک بالابوده و همواره در ناحیه مولرها بیشترین و در ناحیه کانین کمترین میزان را دارد.
SHariatmadarahmadi R, Yusef Y Y, SHahravi F, Gholamali pour N. Evaluation of Gingival Thickness and Related Factors in a Group of Iranian Adults. J Res Dent Sci 2012; 9 (2) :105-110 URL: http://jrds.ir/article-1-121-fa.html
شریعتمداراحمدی رویا، یوسفی یاسمن، شهروی فاطمه، غلامعلی پور نوید. بررسی ضخامت لثه و عوامل مرتبط با آن در گروهی از بالغین ایرانی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1391; 9 (2) :105-110