غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان مصرفی در بازار ایران
|
ترانه موحد ، حسین باقری ، محبوبه دهقانی* ، مهدی پورتقی ، زیبا شیرخانی کلاگری  |
دانشگاه علوم پزشکی مشهد |
|
چکیده: (4762 مشاهده) |
سابقه و هدف:
یکی از روشهای موثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان استفاده از خمیردندانهای فلورایددار است. هدف این مطالعه اندازه گیری میزان غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان میباشد.
مواد و روشها:
در این مطالعه غلظت کلی و محلول فلوراید در 8 نوع خمیردندان داخلی و 5 نوع خارجی اندازه گیری شد.
نمونه ها از ابتدا و انتهای هر تیوب تهیه شد و پس از تهیه سوسپانسیونی یکنواخت، غلظت کلی و محلول فلوراید توسط دستگاه پتانسیومتر اندازهگیری شد. غلظت فلوراید کلی و محلول در ابتدا و انتهای هر تیوب و در خمیردندانهای داخلی و خارجی با آزمون Mann-Whitney مقایسه شدند.
یافته ها:
از 13 خمیردندان مورد آزمایش، 5 خمیردندان مربوط به اطفال و 8 خمیردندان مربوط به بزرگسالان بود.
11 خمیردندان (84.6درصد) ترکیب فلورایدشان از نوع مونوفلوئورو فسفات بود. در خمیردندانهای بزرگسال، تنها در خمیردندان داخلی آ.ب.ث و خارجی Signal مقدار مورد تایید غلظت کلی فلوراید بین المللی وجود داشت و نیز میزان غلظت کلی فلوراید آنها به میزان ثبت شده روی تیوب نزدیک بود.
خمیردندانهای اطفال ایرانی بس، فریس، گلدنت و کومودو میزان غلظت کلی فلوراید آنها کاملا بالاتر از میزان استاندارد بین المللی بود. درهیچ یک از خمیردندانهای اطفال ایرانی میزان غلظت کلی فلوراید با میزان ثبت شده روی تیوب سازگار نبود.
نتیجه گیری: به نظر میسد نیاز به کنترل کیفی دقیقتر میزان غلظت فلوراید خمیردندانها وجود دارد. خصوصا در زمینه خمیردندانهای اطفال باید توجه بیشتری به حد استاندارد و مجاز شود. چنانچه غلظت فلوراید محلول نیز روی تیوب ثبت گردد به انتخاب خمیردندان مناسب کمک بیشتری مینماید. |
|
واژههای کلیدی: خمیردندان، غلظت کلی فلوراید، غلظت فلوراید محلول |
|
متن کامل [PDF 330 kb]
(5323 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
مواد دندانی
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|