journal of research in dental sciences
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
J Res Dent Sci
Medical Sciences
http://jrds.ir
1
admin
2008-4676
2228-7353
8
10.61186/jrds
14
13
fa
jalali
1392
6
1
gregorian
2013
9
1
10
3
online
1
fulltext
fa
بررسی تأثیر چهار حالت آماده سازی سطح پرسلن برمیزان چسبندگی استرپتوکوک موتانس
Effects of four different surface treatment methods on the Streptococcus mutans adhesion to dental porcelain
جراحی-
oral surgery
مطالعه اصیل
original article
<h5 style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0cm 0cm 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><font size="3"><span>خلاصه</span><span dir="ltr"></span><span lang="X-NONE" style="FONT-FAMILY: "Times New Roman Bold","serif" mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"></span>:</span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-ascii-font-family: 'Times New Roman Bold' mso-hansi-font-family: 'Times New Roman Bold' mso-bidi-language: FA"><p></p></span></font></h5><h5 style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0cm 0cm 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><font size="3"><span>سابقه و هدف: چسبندگی استرپتوکوک<span style="mso-spacerun: yes"><font face="B Nazanin"> </font></span>موتانس بر روی سطح دندان و پروتزهای دندانی باعث پوسیدگی و بیماریهای پریودنتال میشود و یکی از عواملی که این چسبندگی را بر سطوح پروتزهای دندانی تشدید میکند، زبری سطوح است. هدف از این مطالعه، بررسی نقش چهار حالت مختلف آماده سازی سطح پرسلن بر میزان چسبندگی استرپتوکوک<span style="mso-spacerun: yes"><font face="B Nazanin"> </font></span>موتانس </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-ascii-font-family: 'Times New Roman Bold' mso-hansi-font-family: 'Times New Roman Bold' mso-bidi-language: FA">بود.<p></p></span></font></h5><h5 style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0cm 0cm 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><font size="3"><span>مواد و روشها: </span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">این مطالعه تجربی برروی 60 دیسک پرسلنی 3×10 میلی متری <font face="B Nazanin"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>از نوع ( </font></span><font face="Times New Roman"><span lang="X-NONE" style="mso-bidi-language: FA mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr">Noritake</span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA"><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span>) انجام شد. نمونه ها پس از پخت بصورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. در گروه اول، گلیز و در گروه دوم، اورگلیز و در گروه سوم، پالیش انجام شد و گروه چهارم، بدون انجام عملی بر روی سطح آن ، دست نخورده باقی ماند. سپس نمونه ها رادر لوله های آزمایش قرار داده و با سوسپانسیون باکتریایی استرپتوکوک<font face="B Nazanin"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>موتانس با کد استاندارد </font></span><font face="Times New Roman"><span lang="X-NONE" style="mso-bidi-language: FA mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr">PTCC1643</span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA"><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span> با غلظت 10<sup>6</sup>×1 سلول بر میکرولیتر مواجه نمودیم و پس از کشت در محیط بلاد آگار در نهایت میزان چسبندگی باکتری به قطعات پرسلن اندازه گیری شد.خشونت سطحی نمونه ها توسط میکروسکوپ الکترونی اندازه گیری شده <font face="B Nazanin"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>و داده ها توسط<span style="mso-spacerun: yes"> </span>آزمون</font></span><font face="Times New Roman"><span lang="X-NONE" style="mso-bidi-language: FA mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr">Kruskal-Wallis</span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA"><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span> و </span><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"></span><span style="mso-bidi-language: FA mso-ansi-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr"><span dir="ltr"></span><span dir="ltr"></span><font face="Times New Roman"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>Mann-U- Whitney</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">آنالیز شدند و میزان همبستگی خشونت سطحی و میزان چسبندگی با آزمون پیرسون بررسی شد.<p></p></span></font></h5><h5 style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0cm 0cm 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><font size="3"><span>یافته ها : میزان چسبندگی باکتری در گروه گلیز شده،(92/20</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">35)، اورگلیز، (73/6</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">28), پالیش شده،(1/22</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">103)و بدون گلیز،(2/16</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">115) بود و بین چهار گروه اختلاف معنی داری دیده شد. (05/0</span><font face="Times New Roman"><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA">></span><span style="mso-bidi-language: FA mso-ansi-language: EN-US" dir="ltr">p</span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA mso-ansi-language: EN-US"><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span>)</span></font><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA"> میزان خشونت سطحی نیز در گروه گلیز شده ،(004/0</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">67/0) ، اورگلیز ،(003/0</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">48/0) ، بدون گلیز,(005/0</span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">89/0) و <font face="B Nazanin"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>پالیش شده (004/0</font></span><span lang="FA" style="mso-bidi-language: FA"><font face="Times New Roman">±</font></span><span lang="FA" style="FONT-FAMILY: "B Nazanin" mso-bidi-language: FA">7/1) <font face="B Nazanin"><span style="mso-spacerun: yes"> </span>بود. نتایج آزمونهای آماری، اختلاف معناداری را بین هر چهار گروه نشان داد. همبستگی مثبت بین میزان خشونت سطحی و چسبندگی استرپتوکوک موتانس دیده شد. (0001/0= </font></span><font face="Times New Roman"><span style="mso-bidi-language: FA mso-ansi-language: EN-US mso-bidi-font-family: 'B Nazanin'" dir="ltr">P</span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span></font><span><span dir="rtl"></span><span dir="rtl"></span>)<p></p></span></font></h5><h5 style="TEXT-ALIGN: justify MARGIN: 0cm 0cm 0pt unicode-bidi: embed DIRECTION: rtl" dir="rtl"><font size="3"><span>نتیجهگیری: </span><span>بنظر میرسد که سطح اورگلیز، کمترین میزان چسبندگی باکتری و سطح بدون گلیز بیشترین میزان چسبندگی باکتری را داشته و نیز سطح گلیز شده نسبت به سطح پولیش شده چسبندگی کمتری خواهد داشت.<p></p></span></font></h5>
<p align="left"> <strong> Background and Aim: </strong>Adhesion of S.mutans to the dental porcelain surface is may lead to development of gingival inflammation and secondary caries. Surface roughness is considered to be a factor affecting the bacterial adhesion to the porcelain. The purpose of this study was to evaluate the effect of four different surface treatment methods on the adhesion of S.mutans to dental porcelains.<strong></strong> </p><p align="left"> <strong> </strong></p><p align="left"> <strong> Materials and Methods: </strong>Sixty specimens (10×3 mm) of Noritake porcelain were fabricated. Specimens were divided into 4 groups (n=15) that were treated with one of the following four surface finishing techniques:1.glazing 2.overglazing 3.polishing (with Kenda kit) 4.nonglazed (without any surface treatment). The samples were exposed to bacterial suspension (1x10<sup>6</sup> cell/ml) with standard code of S.mutans PTCC1643, and were cultured in blood agar. The level of adhesion of the S.mutans on specimens was assessed and the specimen’s surface roughness were determined with SEM. Data was analyzed with one-way Kruskal-Wallis and Mann-whitney test and the correlation between the level of adhesion and specimens surface roughness was evaluated by pearson test.<strong></strong> </p><p align="left"> <strong> Results: </strong>The average bacterial adhesion in each group was as follows: Glazed group (35±20.92),Overglazed group(28±6.73), Polished group(103±22.1), Nonglazed group(115±16.2). There difference in 4 groups was statistically significant(p<0.05). The average surface roughness in each group was found to be as follows: Glazed group (0.67±0.004),Overglazed group (0.48±0.003),Nonglazed(0.89±0.005), and Polished(1.7±0.004). Statistically significant differences were seen between all groups.(p<0.0001) There was a positive correlation between the adhesion of S. mutans and surface roughness. (p=0.0001)<strong></strong> </p><p align="left"> <strong> Conclusion: </strong>This in vitro study indicates that the samples in the Overglazed group had the lowest bacterial adhesion whereas the Nonglazed group had the maximum bacterial adhesion. Furthermore, the Glazed surfaces show less adhesion than the Polished surfaces. </p><p align="left"> </p>
استرپتوکوک موتانس، پرسلن دندانی، روش، آماده سازی سطحی
Bacterial adhesion –Streptococcus mutans – Glazed – Overglazed – Polished – Nonglazed – Dental porcelain.
160
164
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-6-4&slc_lang=fa&sid=1
SH
Lawaf
شیرین
لواف
10031947532846005225
10031947532846005225
No
A
Azizi
آرش
عزیزی
drarashazizi@yahoo.com
10031947532846005226
10031947532846005226
Yes
Associated Professor,Oral Medicine Dept, Dental Branch,Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشیار گروه بیماری های دهان، فک و صورت دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دندانپزشکی تهران
M
Rahbar
محمد
رهبر
10031947532846005227
10031947532846005227
No
AH
Najafpour
امیر حسین
نجف پور
10031947532846005228
10031947532846005228
No