journal of research in dental sciences
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
J Res Dent Sci
Medical Sciences
http://jrds.ir
1
admin
2008-4676
2228-7353
8
10.61186/jrds
14
13
fa
jalali
1401
9
1
gregorian
2022
12
1
19
4
online
1
fulltext
fa
بررسی آزمایشگاهی غلظت مهارکنندگی عصارههای متانولی و اتانولی گیاه کاکوتی و قانتپر بر رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس
بیماری دهان
Oral Medicine
مطالعه اصیل
original article
<span style="font-size:12pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">سابقه و هدف:</span></span></b> <span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">با توجه به شیوع پوسیدگی و کاندیدای دهانی و عوارض درمان های موجود ، در سالهای اخیر مطالعه روی گونههای گیاهی جهت بررسی اثرات ضد میکروبی و تهیهی دهانشویههای موثر بر پلاک باکتریال دندانی مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر اثرات عصار­ه های متانولی و اتانولی دو گیاه بومی خراسان شمالی، کاکوتی(</span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">Ziziphora clinopodioides</span></span><span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">) و قان</span></span></span> <span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">تپر(</span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">Biebersteinia multifida</span></span><span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">) بر باز دارندگی رشد باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد ارزیابی قرار گرفت.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">مواد و روشها</span></span></b><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">: </span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">این مطالعه از نوع آزمایشگاهی </span></span></span><span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">بود</span></span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> غلظت­های 100، 50، 25، 5/12، 25/6 و 125/3 (میلی گرم بر میلی لیتر) عصاره­های اتانولی و متانولی گیاهان کاکوتی و قان تپر به باکتری یا قارچ افزوده شد. پلیت را 24 ساعت در گرمخانه قرار داده و سپس به هریک از خانه­ها معرف تری فنیل تترازولیوم کلراید افزوده گشت و مجدد در گرماخانه گذاشته شد. در هر ردیف اولین غلظتی که رنگ قرمز تشکیل شد نشانگر حداقل غلظت مهارکنندگی بود. برای بدست آوردن مقادیر حداقل غلظت کشندگی از کلیه خانههایی که رنگ قرمز در آنها تشکیل نشده بود، یک لوپ به پلیتهای حاوی محیط کشت منتقل گشت. اولین غلظتی از هر عصاره که در پلیت مربوط به آن، رشد مشاهده نشد به عنوان</span></span></span><br>
<span dir="LTR" style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">(MBC) </span></span><span dir="LTR" style="font-size:8.0pt"><span style="color:black">Minimum </span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span style="color:black">Bactericidal Concentration</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:9.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> و </span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:9.0pt"><span style="color:black">(MFC) Minimum Fungicidal Concentration</span></span> <span lang="AR-SA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> در نظر گرفته شد. داده ها توسط نرم افزار </span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">SPSS23</span></span><span lang="AR-SA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> و با استفاده از آزمون من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="tab-stops:206.85pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">یافته ها:</span></span></b><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">حداقل غلظت مهارکنندگی</span></span><span dir="LTR" style="color:black">(MIC) </span><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> دوگیاه در بازه­ی 6/25 تا 3/125 میلی­گرم برمیلی­لیتر بود و </span></span><span dir="LTR" style="color:black"> MFC , MBC</span><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">از 12/5 تا بیشتر از 100 میلی</span></span><span dir="LTR" style="color:black">­</span><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">گرم بر میلی­لیتر بود.</span></span> <span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">غلظت مهار­کنندگی دو نوع عصاره­ی اتانولی و متانولی گیاه کاکوتی بر قارچ کاندیدا آلبیکنس تفاوت معناداری از نظر آماری نداشت. (0/31=</span></span><span dir="LTR" style="color:black">P</span><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">) </span></span><span b="" lang="AR-SA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"> اثر مهارکنندگی عصاره­ی متانولی و اتانولی دو گیاه قان­تپر و کاکوتی بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس نیز تفاوت معناداری نداشت. (0/05=</span></span><span dir="LTR" style="color:black">P</span><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">) عصاره متانولی کاکوتی با غلظت کمتر اثر کشندگی بر استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکانس دارند.</span></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span b="" lang="FA" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">نتیجه­ گیری:</span></span></b> <span lang="FA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black">نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره های گیاهی قان تپر و کاکوتی می تواند دارای اثرات آنتی باکتریال بر روی استرپتوکوک موتانس و ضد قارچ بر روی کاندیدا آلبیکانس می باشد.</span></span></span><span dir="LTR" style="font-size:11.0pt"><span style="color:black"></span></span></span></span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span style="font-size:11.0pt">Background and Aims</span></b><span style="font-size:11.0pt">: </span><span style="font-size:11.0pt">Due to the prevalence of caries and oral candidiasis and the complications of existing treatments, in recent years, the study of plant species has been considered to investigate the antimicrobial effects and preparation of effective mouthwashes on dental bacterial plaque. The present study evaluated the effects of methanolic and ethanolic extracts of two native plants of North Khorasan, Kakuti (Ziziphora clinopodioides) and Qantper (Biebersteinia multifida) on the growth inhibition of Streptococcusmutans and Candida albicans.</span></span></span><br>
<span style="font-size:12pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><b><span style="font-size:11.0pt">Material and Methods: </span></b> <span style="font-size:11.0pt">This is an experimental study. 3.125, 6.25, 12.5, 25, 50 and 100 mg/ml Different concentrations of ethanolic and methanolic extracts of cockatiel and qantper plants were added to bacteria or fungi. Place the plate in the greenhouse for 24 hours and then add triethyl phenyltrazolium chloride reagent to each house and put it back in the greenhouse. In each row, the first concentration of red formed the lowest inhibitory concentration. A loop was transferred to plates containing the culture medium to obtain minimum lethal concentrations from all non-red houses. The first concentration of each extract in which no growth was observed on the plate was considered as MBC and MFC. Data were analyzed by SPSS23 software.</span></span></span><br>
<b><span style="font-size:11.0pt">Results:</span></b> <span style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">MIC of two plants was in the range of 6.25 to 3.125 mg / ml and MFC, MBC was from 12.5 to more than 100 mg / ml.</span></span> <span style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">The ability of two types of ethanolic and methanolic extracts of Kakuti on Candida albicans is not statistically significant.(P=0.31) The effect of methanolic and ethanolic extracts of Qantper and Kakuti on Streptococcus mutans is not statistically significant. (P=0.05) Lower Methanol concentration of kakuti has antifurgal and antibacterial on candida albicans and streptococcus mutans. </span></span><span dir="RTL" lang="AR-SA" style="font-size:11.0pt"><span b="" nazanin="" style="font-family:"><span style="color:black"></span></span></span><br>
<b><span style="font-size:11.0pt"><span style="color:black">Conclusion:</span></span></b> <span style="font-size:11.0pt"><span style="color:#0e101a">The results showed that Qantper and Kakuti plant extracts that were studied in this study had antibacterial and antifungal effects</span></span><span style="background:white"></span>
Ziziphora clinopodioides ,Biebersteinia multifida ,Streptococ mutans, Candida albicans, دهانشویه, آنتی باکتریال, پوسیدگی
Ziziphora clinopodioides, Biebersteinia multifida, Streptococ mutans, Candida albicans, caries, mouthwash, antibactrial
337
345
http://jrds.ir/browse.php?a_code=A-10-1695-1&slc_lang=fa&sid=1
farid
shiezadeh
فرید
شیعه زاده
shiezadehfa@mums.ac.
100319475328460019406
100319475328460019406
Yes
گروه پریودانتیکس، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
mahsa
poorzamani
مهسا
پورزمانی
100319475328460019407
100319475328460019407
No
گروه بیماری های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
parastoo
zarghami
پرستو
ضرغامی
100319475328460019408
100319475328460019408
No
گروه میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
milad
eidy
میلاد
عیدی
100319475328460019409
100319475328460019409
No
گروه پریودانتیکس، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
alireza
ebrahimpour
علیرضا
ابراهیم پور
100319475328460019410
100319475328460019410
No
گروه جراحی دهان و فک و صورت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
zahra
rafatigonabadi
زهرا
رفعتی گنابادی
100319475328460019411
100319475328460019411
No
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، ایران