مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
جستجو در پایگاه
دریافت اطلاعات پایگاه
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
دوره 13، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1395 )
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی ، drsomayehrezaee@gmail.com
چکیده: (8793 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از مشکلات دندانپزشکی ترمیمی کاهش کیفیت کامپوزیتها در معرض مواد غذایی و بزاق و بر هم کنش این مواد میباشد، بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر روی ریزسختی چهار نوع کامپوزیت Z250، Z350XT، P60 وP90 انجام شده است.
مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی از هر نوع کامپوزیت 20 دیسک با ارتفاع 2 و قطر 5 میلیمتر ساخته شد، نمونهها به مدت 40 ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED با شدت 1000 میلی وات بر سانتیمتر مربع پلیمریزه شدند و بلافاصله زیر اسپری آب به وسیله دیسکهای اکسید آلومینیوم به ترتیب از زبر تا خیلی نرم پرداخت شدند. این نمونهها در مخزن ضد نور حاوی آب مقطر به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد ذخیره شده، سپس نمونههای هر کامپوزیت به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند و ریزسختی تمام نمونهها در دستگاه سختی سنجی ویکرز اندازهگیری شد. در ادامه یک گروه ده تایی از نمونهها در آب مقطر به عنوان گروه شاهد و گروه ده تایی دوم در محلول هپتان (دمای 37 درجه سانتیگراد) به مدت 7 روز قرار گرفتند و سپس ریزسختی نهایی اندازهگیری شد. از روش آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey و سطح معنیداری (05/0>p) برای تحلیل دادهها استفاده شد.
یافته ها: ریزسختی سطحی نهایی تمامی کامپوزیتها بعد از قرارگیری در آب مقطر افزایش پیدا کرد. میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در هر 4 نوع کامپوزیت تفاوت معنیدار با یکدیگر داشت. (05/0>P) میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان در کامپوزیت P90 افزایش پیدا کرد و این تفاوت معنی دار بود. (01/0= P) در سه کامپوزیت دیگر هم ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان افزایش داشت ولی این تفاوت معنیدار نبود. (05/0<P)
نتیجه گیری: ریزسختی کامپوزیتهای مورد آزمایش بعد از قرارگیری در محلول مشابه غذایی هپتان و آب مقطر افزایش مییابند و میزان این افزایش به نوع کامپوزیت و محیط نگهداری مرتبط است.
Sadaghiani M, Saati K, Moayedi S, Rezae S. An Experimental Study on the Effect of Heptane Food Simulating Liquid on the Micro-hardness of Four Different Resin Composites. J Res Dent Sci 2016; 13 (3) :156-162 URL: http://jrds.ir/article-1-771-fa.html
صدقیانی مراد، ساعتی کیوان، مویدی سولماز، رضائی سمیه. بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1395; 13 (3) :156-162