[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1395 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 162-156 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت
مراد صدقیانی ، کیوان ساعتی ، سولماز مویدی ، سمیه رضائی*
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی ، drsomayehrezaee@gmail.com
چکیده:   (8417 مشاهده)

سابقه و هدف: یکی از مشکلات دندانپزشکی ترمیمی کاهش کیفیت کامپوزیت­ها در معرض مواد غذایی و بزاق و بر هم کنش این مواد می­باشد، بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر روی ریزسختی چهار نوع کامپوزیت Z250، Z350XT، P60 وP90  انجام شده است.

مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی از هر نوع کامپوزیت 20 دیسک با ارتفاع 2 و قطر 5 میلیمتر ساخته شد، نمونه­ها به مدت 40 ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED با شدت 1000 میلی وات بر سانتیمتر مربع پلیمریزه شدند و بلافاصله زیر اسپری آب به وسیله دیسک­های اکسید آلومینیوم به ترتیب از زبر تا خیلی نرم پرداخت شدند. این نمونه­ها در مخزن ضد نور حاوی آب مقطر به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد ذخیره شده، سپس نمونه­های هر کامپوزیت به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند و ریزسختی تمام نمونه­ها در دستگاه سختی سنجی ویکرز اندازه­گیری شد. در ادامه یک گروه ده تایی از نمونه­ها در آب مقطر به عنوان گروه شاهد و گروه ده تایی دوم در محلول هپتان (دمای 37 درجه سانتیگراد) به مدت 7 روز قرار گرفتند و سپس ریزسختی نهایی اندازه­گیری شد. از روش آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey و سطح معنی­داری  (05/0>p)  برای تحلیل داده­ها استفاده شد.

یافته ها: ریزسختی سطحی نهایی تمامی کامپوزیت­ها بعد از قرارگیری در آب مقطر افزایش پیدا کرد. میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در هر 4 نوع کامپوزیت تفاوت معنی­دار با یکدیگر داشت. (05/0>P) میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان در کامپوزیت P90 افزایش پیدا کرد و این تفاوت معنی دار بود. (01/0= P)  در سه کامپوزیت دیگر هم ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان افزایش داشت ولی این تفاوت معنی­دار نبود. (05/0<P)

نتیجه گیری: ریزسختی کامپوزیت­های مورد آزمایش بعد از قرارگیری در محلول مشابه غذایی هپتان و آب مقطر افزایش می­یابند و میزان این افزایش به نوع کامپوزیت و محیط نگهداری مرتبط است.

واژه‌های کلیدی: کامپوزیت رزین، ریزسختی، محلول مشابه غذایی، هپتان
متن کامل [PDF 1197 kb]   (1954 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadaghiani M, Saati K, Moayedi S, Rezae S. An Experimental Study on the Effect of Heptane Food Simulating Liquid on the Micro-hardness of Four Different Resin Composites. J Res Dent Sci 2016; 13 (3) :156-162
URL: http://jrds.ir/article-1-771-fa.html

صدقیانی مراد، ساعتی کیوان، مویدی سولماز، رضائی سمیه. بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1395; 13 (3) :156-162

URL: http://jrds.ir/article-1-771-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4652