[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1395 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 162-156 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت
مراد صدقیانی، کیوان ساعتی، سولماز مویدی، سمیه رضائی
دانشگاه آزاد اسلامی - واحددندانپزشکی ، drsomayehrezaee@gmail.com
چکیده:   (7665 مشاهده)

سابقه و هدف: یکی از مشکلات دندانپزشکی ترمیمی کاهش کیفیت کامپوزیت­ها در معرض مواد غذایی و بزاق و بر هم کنش این مواد می­باشد، بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر روی ریزسختی چهار نوع کامپوزیت Z250، Z350XT، P60 وP90  انجام شده است.

مواد و روشها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی از هر نوع کامپوزیت 20 دیسک با ارتفاع 2 و قطر 5 میلیمتر ساخته شد، نمونه­ها به مدت 40 ثانیه توسط دستگاه لایت کیور LED با شدت 1000 میلی وات بر سانتیمتر مربع پلیمریزه شدند و بلافاصله زیر اسپری آب به وسیله دیسک­های اکسید آلومینیوم به ترتیب از زبر تا خیلی نرم پرداخت شدند. این نمونه­ها در مخزن ضد نور حاوی آب مقطر به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد ذخیره شده، سپس نمونه­های هر کامپوزیت به صورت تصادفی به دو گروه ده تایی تقسیم شدند و ریزسختی تمام نمونه­ها در دستگاه سختی سنجی ویکرز اندازه­گیری شد. در ادامه یک گروه ده تایی از نمونه­ها در آب مقطر به عنوان گروه شاهد و گروه ده تایی دوم در محلول هپتان (دمای 37 درجه سانتیگراد) به مدت 7 روز قرار گرفتند و سپس ریزسختی نهایی اندازه­گیری شد. از روش آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey و سطح معنی­داری  (05/0>p)  برای تحلیل داده­ها استفاده شد.

یافته ها: ریزسختی سطحی نهایی تمامی کامپوزیت­ها بعد از قرارگیری در آب مقطر افزایش پیدا کرد. میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در هر 4 نوع کامپوزیت تفاوت معنی­دار با یکدیگر داشت. (05/0>P) میزان ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان در کامپوزیت P90 افزایش پیدا کرد و این تفاوت معنی دار بود. (01/0= P)  در سه کامپوزیت دیگر هم ریزسختی نهایی نسبت به اولیه در محلول هپتان افزایش داشت ولی این تفاوت معنی­دار نبود. (05/0<P)

نتیجه گیری: ریزسختی کامپوزیت­های مورد آزمایش بعد از قرارگیری در محلول مشابه غذایی هپتان و آب مقطر افزایش می­یابند و میزان این افزایش به نوع کامپوزیت و محیط نگهداری مرتبط است.

واژه‌های کلیدی: کامپوزیت رزین، ریزسختی، محلول مشابه غذایی، هپتان
متن کامل [PDF 1197 kb]   (1688 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadaghiani M, Saati K, Moayedi S, Rezae S. An Experimental Study on the Effect of Heptane Food Simulating Liquid on the Micro-hardness of Four Different Resin Composites. J Res Dent Sci 2016; 13 (3) :156-162
URL: http://jrds.ir/article-1-771-fa.html

صدقیانی مراد، ساعتی کیوان، مویدی سولماز، رضائی سمیه. بررسی تاثیر محلول مشابه غذایی هپتان بر ریزسختی 4 نوع رزین کامپوزیت. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی 1395; 13 (3) :162-156

URL: http://jrds.ir/article-1-771-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4549