:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1389-دوره7شماره4 1389 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 42-50 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388
پریسا مصاحب* ، زهرا کارگرنوین ، بهشته ملک افضلی ، علیرضا ابدی ، مریم امینی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، parisa.mossaheb@gmail.com
چکیده:   (31283 مشاهده)

  پریسا مصاحب#1 زهرا کارگر نوین2 بهشته ملک افضلی3 علیرضا ابدی4 مریم امینی5

  1- کارشناسی ارشد تغذیه - شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  2- ، استادیار دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  3- استادیار بخش دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  4- دکترای آمار، دانشیار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  5- کارشناسی ارشد تغذیه، محقق انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

  # نویسنده مسئول مکاتبات : پریسا مصاحب تهران، بلوار فرحزادی، ارغوان غربی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بخش تغذیه جامعه تلفن: 09125706041

  Email: parisa.mossaheb@gmail.com

 

 سابقه و هدف: پوسیدگی دندان شایعترین بیماری مزمن در ارتباط با مواد قندی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط میان دریافت اقلام غذایی با پوسیدگی دندان روی کودکان 6 تا 11 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان شمیرانات در سال 1388 انجام شد.

  مواد و روش ها: مطالعه توصیفی با نمونه گیری تصادفی بر روی 203 کودک انجام شد. تکنیک جمع آوری اطلاعات، مصاحبه، معاینات بالینی و تکمیل پرسشنامه بسامد خوراک و فرم اطلاعاتی بود. رابطه مصرف گروههای غذایی و اطلاعات زمینه ای با شیوع پوسیدگی دندان، شدت پوسیدگی کل دندانها و شاخص DMFT/dmft به صورت جداگانه مقایسه گردید. داده های کمی و کیفی با آزمونهای مرتبط و با نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.

  یافته ها: میانگین بار مصرف گروههای خشکبار، میان وعده شور و محصولات قنادی با شیوع پوسیدگی دندان و گروههای قند و شکر، میان وعده شور و محصولات قنادی با شدت پوسیدگی کل دندانها ارتباط معنی داری را نشان دادند. فراوانی مصرف گروه قند و شکر، شیرینیها و کل میان وعده ها در روز با تعداد کل دندانهای پوسیده( DMFT/dmft ) ارتباط مثبت و با گروه شیر و لبنیات ارتباط منفی داشت .بین فراوانی مصرف میان وعده عصر، کل میان وعده ها در روز و گروه قند و شکر با تعداد کل دندانهای پوسیده همبستگی مثبت و بین مسواک زدن در طی 6 ماه گذشته و تحصیلات مادر همبستگی منفی (شاخص DMFT/dmft ) وجود داشت(01/0 P< ).

  نتیجه گیری: عامل مهم در بروز پوسیدگی دندان، تکرر مصرف مواد غذایی شکر دار، شکر و نشاسته دار و چسبنده به دندان و مسواک نزدن مرتب(حداقل یک بار در روز) میباشد.

  کلید واژه ها: پوسیدگی دندان، غذا، کودک

واژه‌های کلیدی: پوسیدگی دندان، غذا، کودک
متن کامل [PDF 595 kb]   (8595 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: جراحی-


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1389-دوره7شماره4 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها