:: دوره 18، شماره 3 - ( نشریه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1400 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 197-189 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی ابتلا به COVID-19 در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی شهید بهشتی و عوامل مرتبط با آن دریک دوره سه ماهه در سال 1399
ماندانا کریمی ، محسن دالبند ، آزیتا تهرانچی ، مهدی اخلاصمند کرمانی ، زهره آهنگری ، مهسا ملک محمدی ، مریم صادقی پور*
7- استادیار، مرکز تحقیقات دندانپزشکی ، پژوهشکده علوم دندانپزشکی ، دانشکده دندانپزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران ، ایران. ، sadeghipour.r.98@gmail.com
چکیده:   (2757 مشاهده)
خلاصه:
 سابقه و هدف: ویروس COVID-19  از ابتدای سال 2020 به صورت یک پاندمی شیوع پیدا کرده و باعث ایجاد خطرات و نگرانی‌های زیادی شد این ویروس عموما از طریق مسیر تنفسی و آئروسل‌های آلوده منتقل می‌شود که تولید این آئروسل‌ها هنگام درمان‌های دندان‌پزشکی، باعث بالا‌رفتن خطر ابتلای کادر درمان و بیماران است. مطالعه حاضر به بررسی میزان فراوانی ابتلا به ویروس COVID-19 در بیماران مراجعه‌کننده به دانشکده‌ی دندان‌پزشکی شهیدبهشتی در یک دوره 3 ماهه می‌پردازد.
مواد  و روشها: این تحقیق توصیفی و مقطعی، پس از بازگشایی مراکز دندان‌پزشکی در ایام شیوع COVID-19 از خرداد تا  شهریورماه سال 1399 در شهر تهران بر روی 193 بیمار انجام شد. از بیماران سوالاتی درباره وضعیت سلامت عمومی و شرایط ایشان در هنگام مراجعه به دانشکده به روش مصاحبه تلفنی پرسیده و داده‌های حاصل از آن ثبت شد.
یافته‌ها: حدود 17درصد از بیماران مبتلا به بیماری سیستمیک بودند و نزدیک به 60 درصد آنان مصرف منظم ویتامین D داشتند. بیشترین گروه خونی متعلق به گروه های O وA بود. تعداد کمی از بیماران (6/20%) اعلام کردند که در نزدیکان خود ابتلا به کرونا داشته‌اند. حدود 8% بیماران نیز بیان کردند پس از مر اجعه به دانشکده جهت درمانهای دندانپزشکی به کرونا مبتلا گشته‌اند اما از علت ابتلا مطمئن نبودند. رضایت بیماران از رفتارهای بهداشتی و حفاظت فردی دانشکده بالا بود(99%).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه شیوع عوامل موثر بر بروز و شدت بیماری کرونا در میان مراجعین به کلینیک درمانی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی را عنوان میکند. با توجه به عدم قطعیت‌های موجود در مورد ماهیت این ویروس، نمی‌توان پروتکل های حفاظتی کاملا موثر ارائه داد، با این‌حال، رعایت پروتکل‌های حفاظتی موجود در کاهش سرایت بیماری می‌تواند سودمند باشد.
واژه‌های کلیدی: کووید-19، دندان‌پزشکی، ویروس کرونا.
متن کامل [PDF 594 kb]   (942 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: آموزش دندانپزشکی

Ethics code: IR.SBMU.RIDS.REC.1399.038



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( نشریه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها