TY - JOUR JF - Res-Dent-Sci JO - J Res Dent Sci VL - 17 IS - 4 PY - 2020 Y1 - 2020/3/01 TI - Comparison of Inhibitory Effect of Green Tea Extract and Nystatin on Candida Albicans Growth: An in-vitro Study TT - مقایسه اثر مهاری عصاره چای سبز نسبت به نیستاتین بر رشد کاندیدا آلبیکنس: مطالعه آزمایشگاهی N2 - سابقه وهدف: کاندیدا آلبیکانس جز فلور نرمال و از پاتوژن‌‌های حفره‌‌‌‌ی دهان است .درمان‌‌های مختلفی از جمله داروی نیستاتین برای درمان عفونت کاندیدا وجود دارد . با توجه به پتانسیل بالایی که عصاره‌‌های گیاهی از جمله چای سبز در زمینه‌‌‌‌ی فعالیت ضد میکروبی نشان داده‌‌‌‌‌اند این مطالعه جهت بررسی تاثیر عصاره چای سبز بر گونه کاندیدا البیکانس طراحی شد. مواد و روش ها: : ابتدا عصاره‌‌‌‌ی آبی –آلکلی چای سبز در غلظت‌‌های مختلف تهیه شد. برای تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC)از روش Broth micro dilution استفاده شد. از محتویات چاهک‌‌های مختلف که حاوی غلظت های کمتر عصاره بوده و رشد کاندیدا در آن مشاهده نشد،10 میکرولیتر به محیط سابرو دکستروز آگار برده شده و کمترین غلطتی ازعصاره که رشدی کمتر از یک درصد را نشان داد، به عنوان حداقل غلظت کشندگی( MFC) در نظر گرفته شد. همچنین از غلظت‌‌های 50% و 100% عصاره‌‌‌‌ی چای سبز دیسک‌‌‌هایی تهیه شد تا در محیط کشت اندازه هاله عدم رشد این محلول بررسی شود. تجزیه و تحلیل‌‌های آماری با نرم افزار STATA ویرایش 14 انجام شد. یافته ها: MICو MFC برای عصاره‌‌‌‌ از غلظت 256 میلی گرم بر میلی لیتر شروع می‌شود. همچنین مشخص شد که هاله عدم رشد در هر دو غلظت 50 % و 100% برای عصاره چای سبز برابر صفر بود. نتیجه‌گیری: به نظر می رسد، چای سبز در غلظتهای بسیار بالاتر از استفاده معمول خوراکی و همچنین بصورت دهانشویه و تنها در تماس مستقیم قابلیت ضد قارچی دارد. SP - 287 EP - 295 AU - samie, lida AU - bayat, zeynab AU - dastan, dara AU - alikhani, mohammad yusef AU - poorolajal, jalal AU - abbasi, asra AU - Ahmadi-Motamayel, fatemeh AD - KW - Candia  albicans KW - Green tea KW - Nystatin UR - http://jrds.ir/article-1-1142-fa.html DO - 10.52547/jrds.17.4.287 ER -