@ARTICLE{Darvish, author = {Hajifattahi, F and Vand Yousefi, Jalil and Lesan, SIMIN and Darvish, fatemeh and }, title = {Comparison between the effect of Petroselinum Crispum with Nystatin on growth of Candida albicans (in vitro)}, volume = {14}, number = {3}, abstract ={خلاصه: سابقه و هدف: با توجه به شیوع کاندیدیازیس دهانی و نظر به گزارشاتی مبنی بر اینکه بعضی از گیاهان دارویی از جمله گیاه جعفری دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی می­باشند، هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر عصاره جعفری با نیستاتین بر میزان رشد کاندیدا البیکانس بود. مواد و روشها: تحقیق به روش تجربی و آزمایشگاهی انجام گرفت. سوش کاندیدا آلبیکانس با شماره 10231 ATCC تهیه شده، روی پلیت Sabouraud Dextrose Agar (SDA), Merck ساب کالچر شده و به روش 5/0 مک فارلند سوسپانسیون تهیه شد و روی پلیت­ها بطور یکنواخت کشت داده و چاهک هایی به اندازه استاندارد بر روی محیط کشت تعبیه شد، داخل 12چاهک عصاره جعفری ودر12 چاهک بعنوان شاهد نیستاتین افزوده شد. یک روز بعد از انکوباسیون قطر هاله عدم رشد در اطراف چاهک ها اندازه گیری شده و مقادیر آن در دو گروه با آزمون T-test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: هر دو نمونه قادر به ایجاد هاله مهار رشد کاندیدا آلبیکانس بودند و میزان قطر آن در گروه نیستاتین برابر با 2/34 ± 31/4 و در گروه عصاره جعفری 1/43 ± 19/6 بود. ( 01/> P ) نتیجه گیری: به نظر می رسد که عصاره جعفری نیز قادر به مهار هاله رشد کاندیدا آلبیکانس می باشد. ولی نیستاتین بطور معنی داری از آن قوی تر است. کلمات کلیدی: کاندیدیازیس دهانی، کاندیدا آلبیکانس، جعفری، نیستاتین }, URL = {http://jrds.ir/article-1-856-fa.html}, eprint = {http://jrds.ir/article-1-856-fa.pdf}, journal = {journal of research in dental sciences}, doi = {}, year = {2017} }