[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۶ نتیجه برای عادل

دکتر صفورا سیفی، دکتر محمد مهدی زاده، دکتر علی بیژنی، دکتر عادل علیپور، دکتر شیما نفرزاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

خلاصه:

سابقه و هدف:  آرتیفکت ها ساختارهای مصنوعی در اسلایدهای میکروسکوپی بوده و ممکن است منجر به تشخیص ناصحیح ضایعه پاتولوژیک و درمان اشتباه گردد. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی فراوانی انواع آرتیفکت­ها در اسلایدهای هیستوپاتولوژی می باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی ۱۵۴ اسلاید از آرشیو بخش پاتولوژی دهان دانشکده دندانپزشکی بابل طی سال های ۹۱-۱۳۸۸ بطور تصادفی خارج شده و اطلاعات بالینی آن ها از پرونده ها استخراج گردید. اسلایدها از نظر وجود یا عدم وجود آرتیفکت توسط پاتولوژیست دهان بررسی شدند. آرتیفکتها با استفاده از کتب مرجع به انواع ناشی از عملکرد جراح، تکنیسین و نحوه انتقال نمونه به آزمایشگاه تقسیم شدند. فراوانی میزان آرتیفکت و اشکال آن به صورت درصد ذکر شد و جهت بررسی عوامل مرتبط از آزمون کای دو استفاده شد.

یافته‌ها: از ۱۵۴ اسلاید مورد بررسی یک مورد (۶/۰%) فاقد آرتیفکت بود. به ترتیب ۶/۹۱ و ۴/۹۹ ،۰۶/۰ درصد اسلایدها، آرتیفکت ناشی از عملکرد جراح، تکنیسین و نحوه انتقال نمونه داشتند. بیشترین و کمترین آرتیفکت مربوط به عملکرد تکنیسین، رسوب فرمالین و آلودگی بود. بیشترین و کمترین آرتیفکت به ترتیب ناشی از عملکرد جراح ، شکاف و حرارت بود.

نتیجه گیری: با توجه به میزان فراوانی آرتیفکت در اسلایدهای میکروسکوپی، جهت کاهش آن و تشخیص صحیح پاتولوژی ،عملکرد مناسب وهمکاری جراح ،پاتولوژیست و تکنیسین آزمایشگاه ضروری به نظر می­رسد.


دکتر مامک عادل، دکتر مریم تفنگچی ها، دکتر لیلا آتش بیز یگانه، دکتر امیر جوادی، دکتر ابوالفضل آذری خجسته،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

 

سابقه و هدف:مواد و روش‌ها:یافته­ها:نتیجه گیری:   نسبت به PA<span lang="FA" style="font-family: " b="" nazanin"="" mso-bidi-language:="" fa="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman="" bold"="" mso-hansi-font-family:="" bold""=""> جهت نمایان کردن موارد سوراخ شدگی نواری ریشه قدرت تشخیص بیشتری دارد و رادیوگرافی معمولی قدرت لازم را برای تشخیص سوراخ شدگی نواری ریشه  ندارد.

 


دکتر حمیرا انصاری لاری، دکتر عادل ابطحی، دکتر سریرا مهربان جهرمی، دکتر محمد رضا سازور، دکتر لقمان قهرمانی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: یکی از مشکلات موجود در طی ضد عفونی کردن  اسکلت فلزی پروتزهای متحرک توسط مواد ضد عفونی کننده مورد استفاده در مطب و منزل، پدیده خوردگی ناشی از این مواد است. در مورد تاثیری که این مواد در مقایسه با یکدیگر، بر سرعت خوردگی کروم کبالت دارند.  اطلاع دقیقی در دست نیست. این تحقیق به مقایسه تاثیر ۷ محلول ضد عفونی کننده بر روی سرعت خوردگی الکتروشیمیائی آلیاژ کروم کبالت می پردازد .
مواد و روش‌ها: در این تحقیق تجربی آزمایشگاهی سرعت خوردگی ۳۵ نمونه کروم کبالت غوطه ور شده در۷ محلول ضد عفونی کننده  مورد بررسی قرار گرفتند . برای تکمیل نتایج چند نمونه به مدت یک هفته در معرض محلولهای ضد عفونی کننده از گروه با بیشترین سرعت خورندگی و گروه با کمترین سرعت خورندگی  به همراه نمونه کنترل، توسط میکروسکوپ الکترونی عکس برداری گردید. سرعت های خوردگی بدست آمده ، با استفاده از روش آماری آنالیز واریانس بررسی و توسط آزمون های Tukey HSD و Dunnett مقایسه های چندگانه انجام شد.
یافته‌ها: تحقیق روی ۳۵  نمونه در ۷ گروه انجام گرفت. سرعت خوردگی  از بیشترین به کمترین برای محلول های ضد عفونی کننده و تمیز کننده مورد مصرف عبارت بودند از: (۱) هیپوکلریت سدیم ۱ درصد (۲)  پرسیدین  ۵۱۳  (۳)محلول فیتی دنت tab/۲۵۰ml ) (۴) سرکه سفید ۵ درصد، (۵) میکرو۱۰ پلاس ۵ درصد  (۶) کورسلکس پلاس ۳ درصد (۷) دکونکس پلاس ۵۳، ۲ درصد  اختلاف سرعت خوردگی در محلول های مورد بررسی از لحاظ آماری معنی دار بود. (۰۵/۰>P)  تصاویر میکروسکوپ الکترونی از نمونه کنترل و نمونه های غوطه ور در دکونکس پلاس ۵۳، ۲ درصد هیچ شواهدی از خوردگی نشان ندادند. اما نمونه­های غوطه­ور در هیپوکلریت سدیم ۱ درصد شواهد خوردگی موضعی را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد که، هیپوکلریت سدیم در غلظتهای ۱ درصد یا بیشتر باعث خوردگی اسکلت فلزی کروم کبالت شده و نباید استفاده گردد . 
 
دکتر آزاده زینب تی تی دژ، دکتر صفر علی علی زاده کوشکوهی، دکتر عادله آشوری، دکتر فائزه آزموده،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

 سابقه و هدف: بیماری­های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی ­را تحت تاثیر قرارمی­دهند ومی­توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماری­های قارچی را دارا می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره­ی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است.
مواد و روش ها:  این مطالعه آزمایشگاهی در سال ۹۸ در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصاره­ی اتانولی ۷۰%  گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقت­های  ۱ تا  میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth  dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لوله­های رشد نیافته در آزمایش MIC  در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هاله­ی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهک­هایی در محیط کشت جامد و ریختن رقت­های مختلف عصاره در آن و اندازه­گیری قطر هاله­ی عدم رشد انجام شد.داده­ها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تست­های تعقیبی(post-hoc Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند  (۰/۰۵>P)
یافته ها: یافته­ها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم  میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت  یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی می­باشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هاله­ی عدم رشد معادل ۲۱ میلی­متر در غلظت ۱میلی­گرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه گیری:  مقایسه یافته­های حاصل از عصاره­ی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصاره­ی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول ۷۰ درصد نمی­باشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.

دکتر نعیم خدادادی، دکتر حکیمه احدیان، دکتر محسن برزگر، دکتر عادله پویافرد،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: نسخه نویسی دندانپزشکی زمینه ای برای درمان مشکلات بالینی نظیر درد و عفونت فراهم می کند، از این رو دندانپزشکان می بایست با الگوهای منطقی تجویز دارو آشنا باشند. هدف از مطالعه حاضر تعیین الگوهای تجویز دارو در میان دندانپزشکان شهر یزد می باشد.
مواد  و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی  ۵۰۰ نسخه دندانپزشکان با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک ارزیابی شد. هر نسخه به لحاظ نوع جنسیت ، نوع مدرک تجویز کننده، تعداد قلم داروی تجویز شده، نام و شکل دارو ، خوانا بودن نسخه، املا و دوز داروهای تجویزی، روش مصرف داروها، مقدار داروهای تجویز شده و تداخل بین داروها بررسی گردید . تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون chi-square انجام گرفت.
یافته‌ها: میانگین تعداد دارو در هر نسخه برابر ۲/۷ قلم بود. بیشترین شکل دارویی کپسول(۳۳/۴درصد) و قرص(۲۶/۱درصد) و بیشترین داروهای تجویز شده ، آموکسی سیلین (۲۱درصد) و ایبوبروفن (۱۵/۸درصد) گزارش گردید؛ همچنین ۵۹/۲ درصد از نسخ هیچ گونه خطایی نداشتند.
نتیجه‌گیری: به نظر می رسد که تاکید بیشتر بر اصول نسخه نویسی درطول دوره دکترای دندانپزشکی و دوره های بازآموزی باعث بهبود نتیجه می گردد.
ساناز عادلی، سعید نعمتی انارکی، حامد حمیدی، مهدیه احدی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار ۱۴۰۴ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: دندانپزشکان به علت تماس طولانی مدت با سر و صدای ناشی از توربین،آنگل و دیگر دستگاه های مولد صدا در محل کار، از گروههای آسیب پذیر در رابطه باکاهش شنوایی می باشند. هدف از این  مطالعه، مقایسه آلودگی صوتی ایجاد شده ناشی از توربین ها و انگل های Coxo , Goldent , NSK و  Bien Airدر محیط کار دندانپزشکی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی توصیفی تراز فشار صوتی با استفاده از دستگاه صدا سنج (Benetechsound meter level) مدل ۱۳۵۶GM در اتاق ایزوله صوتی با استفاده از استاندارد ۳۷۴۴ISO  اندازه گیری شد .توربین هاوآنگل ها هر کدام به صورت جداگانه به میکرویونیت در فاصله ی ۱ متری صداسنج وصل شده و پس از رساندن به بالاترین سرعت، به مدت ۱ دقیقه فشار صوتی آن ثبت گردید ازآزمون آماری
Two-way ANOVA ،tamhan و tukey برای آنالیز آماری استفاده شد.

یافته­ها: میانگین تراز صوتی توربین و آنگل BienAir ، Coxo،Goldent و NSK، به ترتیب ۵۷/۷ -۵۷،  ۶۶/۱-۶۱، ۶۴-۶۵،۶۳-۶۲دسی بل  بود. بیشترین میانگین تراز صوتی مرتبط با توربینGoldentوآنگل Coxo بود.
نتیجه گیری: تراز صوتی تمامی توربین هاوآنگل ها پایین تر از آستانه استانداردهای بین المللی و بسیار نزدیک به حد کم شنوایی (۸۰ dB )است و اکسپوژر طولانی مدت ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشد.
 



صفحه 1 از 1     

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4702