[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۵ نتیجه برای صدیق

دکتر صدیقه رهرو تابان، دکتر پوپک معصومی، میثم مرادی، دکتر شاپور شریف پور واجاری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۹،دوره ۷،شماره۲ ۱۳۸۹ )
چکیده

  فراوانی تومور های غدد بزاقی دردو مرکز ارجاع شهر قزوین طی سالهای ۱۳۸۸-۱۳۷۸

  

  دکتر صدیقه رهرو تابان ۱ # دکتر پوپک معصومی ۱ میثم مرادی ۲ دکتر شاپور شریف پور واجاری ۳

  

  ۱- استادیار گروه پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  ۲- دانشجوی رشته دندانپزشکی

  ۳- دانش آموخته دکترای دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین

  

  

 

  خلاصه:

  سابقه و هدف: تومورهای غدد بزاقی، گروه مهمی از ضایعات پاتولوژیک ناحیه سر و گردن را شامل شده و اغلب در بزرگسالان دیده می شوند. از لحاظ کلینیکی تومورهای بزاقی اغلب فاقد علامت هستند و ممکن است پس از گذشت زمان آشکار شوند با توجه به خلا اطلاعاتی در رابطه با میزان فراوانی تومور های غدد بزاقی در شهرستان قزوین این مطالعه با هدف تعیین فراوانی تومورهای غدد بزاقی در آرشیو بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی قزوین و بیمارستان قدس بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸ انجام شد.

  مواد وروش‌ها: این مطالعه به صورت توصیفی و با استفاده از داده ها ی موجود انجام شد. پرونده تمام بیماران مبتلا به تومور های غدد بزاقی بین سال های ۱۳۸۸-۱۳۷۸ از بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی قزوین و بیمارستان قدس قزوین به عنوان مرکز جراحی سر و گردن استخراج شد و مورد بازبینی قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده از پرونده بیماران شامل سن، جنس، محل و نوع هیستولوژیک ضایعه سپس اطلاعات بدست آمده با استفاده از برنامه SPSS به صورت درصد فراوانی ذکر شد.

  یافته‌ها: از میان ۹۷۶۱ پرونده بررسی شده، ۶۴ فرد مبتلا به تومور های غدد بزاقی شامل ۳۲ زن (۵۰ درصد) و ۳۲ مرد (۵۰ درصد) استخراج شد. از این بین ۱/۶۷درصد در غدد اصلی و ۹/۳۲درصد در غدد بزاقی فرعی واقع شدند که کلا ۲/۸۱ درصد تومور خوش خیم و ۸/۱۸درصد بدخیمی غدد بزاقی به ترتیب با میانگین سنی ۱/۱۶ ± ۶/۳۸ سال و۳/۱۸ ± ۸۳/۴۵ سال بودند. . شایع ترین تومور خوش خیم بزاقی پلئومورفیک آدنوما(۳/۷۰ درصد) و موکواپیدرموئید کارسینوما( ۹/۱۰ درصد) فراوان ترین تومور بد خیم بود. غده پاروتید شایع ترین محل درگیری تومور های بزاقی بود.

  نتیجه‌گیری: در این مطالعه توصیفی که به صورت بررسی داده های موجود انجام شد ، در طی ۱۱ سال تومورهای غدد بزاقی ۶۵/۰%‌از نمونه های پاتولوژی را تشکیل داده و پلئومورفیک آدنوما و موکواپیدرموئید کارسینوما به ترتیب شایع ترین تومورهای خوش خیم و بدخیم بودند.

  کلیدواژه‌ها: تومورهای غدد بزاقی، فراوانی، اپیدمیولوژی

  

  وصول مقاله: ۳۰/۲/۸۹ اصلاح نهایی: ۱۳/۴/۸۹ پذیرش مقاله: ۱۰/۶/۸۹

 


دکتر صدیقه رهروتابان، دکتر مریم جولهر، دکتر امیر حسین خطیبی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

 

خلاصه:

 

سابقه و هدف: ائوزینوفیلی همراه تومور  (TATE)در انواع مختلف ﻧﺌﻮپلاسم ها مشاهده می شود ولی هنوز ارتباط آن با سرطان ها مشخص نشده است، از جمله سرطان سلول سنگفرشی (SCC) که شایع ترین بدخیمی سر و گردن می باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین TATE و درجه بندی هیستولوژیک SCC سر و گردن توسط رنگ آمیزی Luna می باشد. 

 

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی، ۶۷ نمونه شامل اسلایدهای برشهای ۴ میکرونی بافت HNSCC رنگ آمیزی شده با هماتوکسیلین و اﺋﻮزین جهت بررسی درجه بندی هیستولوژیک بازبینی شد و به سه گروه خوب تمایز یافته، با تمایز ضعیف و با تمایز متوسط تقسیم شدند. بررسی انفیلتراسیون اﺋوزینوفیل ها در تومور با استفاده از روش رنگ آمیزی هیستوشیمی Luna انجام شد، اﺋوزینوفیل ها در ۱۰ شان میکروسکوپی بصورت تصادفی شمارش شده و در ۴ گروه طبقه بندی شدند. ارتباط بین ارتشاح ائوزینوفیلی و درجه هیستولوژیک وسایر عوامل مرتبط با آزمون های  Kruskal-wallis و ضریب همبستگی Spearman بررسی شد.

 

یافته‌ها: فراوانی ائوزینوفیلی بافتی تنها در یک مورد صفر (٥/١%) و در ٦٦ مورد (٥/٩٨%)مثبت بود. میانگین سلول های ائوزینوفیل شمارش شده ۷/۴ ± ۴/۵ بود. بین درجه هیستوپاتولوژیک و TATE رابطه معنی دار بدست آمد. (۰۴/۰= p) ولی رابطه ی معنا داری بین TATE با سن، جنس و محل ضایعه وجود نداشت.  

 

نتیجه گیری: فراوانی ائوزینوفیلی بافتی در گروه مبتلایان به اسکواموس سل کارسینوم سر و گردن با تمایز ضعیف کمتر از دو گروه دیگر بود ولی ارتباطی با سایر فاکتورهای کلینیکوپاتولوژیک دیده نشد.

 


دکتر ودود قاسمی برقی، دکتر عدیله شیرمحمدی، دکتر مهرنوش صدیقی، دکتر نسرین رحمانپور، دکتر مسعود علی حسینی، دکتر مهرناز صدیقی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده

خلاصه:

سابقه و هدف:  این مطالعه، به صورت اجمالی به معرفی  روش‌هایی خواهد پرداخت که از طریق تغییرات سطحی باعث افزایش  استئواینتگریشن می شوند.

مواد و روش‌ها: جهت بررسی روش‌های  آماده سازی سطوح ایمپلنت‌های دندانی، بانک اطلاعاتی Pubmed  با کلمات کلیدی dental implant surface, implant surface treatment, implant surface modification  و implant surface topography مورد جستجو قرار گرفت و مقالات مرتبط در این زمینه استخراج گردید.

یافته‌ها: خصوصیات سطحی ایمپلنت همانند خصوصیت شیمیایی سطوح، توپوگرافی سطوح، قابلیت مرطوب شوندگی، میزان شارژ انرژی،خشونت سطحی ،ضخامت لایه اکسید تیتانیومی می توانند سبب افزایش سرعت و قدرت استئواینتگریشن شوند. بسیاری از این روش ها کارایی کلینیکی بالای ۹۵ درصد را در طول ۵ سال از خود نشان داده اند..

نتیجه گیری: نقش دقیق خصوصیت شیمیایی و توپوگرافی سطحی در وقایع اولیه استئواینتگریشن ایمپلنت های دندانی هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.


دکتر شیما نفرزاده، دکتر امراله مصطفی زاده، دکتر علی بیژنی، دکتر محسن صدیق،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار ۱۳۹۲ )
چکیده

خلاصه:

سابقه و هدف: گزارشات متفاوتی در رابطه با تغییرات سطح بزاقی اینترکولین‌ ۴ و اینترفرون گاما در بیماران مبتلا به لیکن پلان وجود دارد اما همواره پاتوژنر این بیماری مورد سوال است. هدف از این مطالعه ارزیابی سطح بزاقی این نشانگر، در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی بزاق ۸۴ نمونه شامل ۳۰ بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی و ۵۴ فرد سالم که ضایعه مخاطی نداشتند بررسی شد. نمونه‌های بزاقی جهت ارزیابی میزان اینترکولین ۴ و اینترفرون گاما به روش الایزا بررسی شدند و یافته‌ها با آزمون Mann-U-Whitney و آزمون‌های همبستگی پیرسون و اسپیرمن مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: میزان IFN-δ در مبتلایان به لیکن پلان دهانی و افراد سالم به ترتیب، (۳/۴±۴۸/۴) و (۷/۲±۵۴/۳) و میزان IL-۴ به ترتیب  (۰۷/۱۱±۲۸/۳) و (۳/۶±۸۶/۲) بود. (۸/۰= P) و (۰۶/۰= P) و تفاوت معنی داری بین دو گروه دیده نشد. متغیرهای فوق در لیکن پلان رتیکولر و اروزیو نیز تفاوت معنی داری نداشت. (۲/۰= P)
 
نتیجه گیری
به نظر می رسد تغییرات IFN-δ و IL-۴ بزاقی نقشی در پاتولوژی لیکن پلان دهانی ندارد.


دکتر فرناز مهدی سیر، دکتر نگین نصوحی، دکتر سعید نعمتی انارکی، دکتر آرش غفاری سرشت، دکتر مهزاد صدیقی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

 

سابقه و هدف:یکی ازمهمترین عوامل تاثیر گذار در موفقیت ترمیم­های کامپوزیت ثبات رنگ آنها در طول زمان می باشد. تغییر رنگ کامپوزیتها می تواند سبب نارضایتی بیمار و در درازمدت منجر به شکست درمان شود. با توجه به تناقضات و خلا اطلاعاتی در این زمینه مواد و روش ها:/۵رنگ (۱۰ نمونه هرنوع کامپوزیت به دو گروه ۵ تایی برای نگهداری در قهوه و آب مقطرتقسیم شدند). نمونه ها برای ۷۲ ساعت در محلول های مورد نظر قرار گرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر  نتایج توسط آزمون
 two way ANOVA یافته‌ها:نتیجه گیری: <span lang="AR-SA" style="font-family: " b="" nazanin"="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman="" bold"="" mso-hansi-font-family:="" bold""="">هر سه نوع کامپوزیت مورد مطالعه در این تحقیق در قهوه دچار تغییر رنگ شدند که از نظر کلینیکی قابل قبول نبود.

 


دکتر صدیقه رهروتابان، دکتر مریم جولهر، دکتر امیر حسین خطیبی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

 

سابقه و هدف:مواد و روش‌ها:یافته‌ها:) و در ٦٦ مورد (۹۸/۵% ۵/۴۱ بود. بین درجه هیستوپاتولوژیک و TATE) ولی رابطه ی معنا داری بین TATEنتیجه گیری: <span lang="AR-SA" style="font-family: " b="" nazanin"="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman="" bold"="" mso-hansi-font-family:="" bold""="">فراوانی ائوزینوفیلی بافتی در گروه مبتلایان به اسکواموس سل کارسینوم سر و گردن با تمایز ضعیف کمتر از دو گروه دیگر بود ولی ارتباطی با سایر فاکتورهای کلینیکوپاتولوژیک دیده نشد.

 


دکتر سعید نعمتی انارکی، دکتر مریم حوریزاد گنجکار، دکتر مهزاد صدیقی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده

 

خلاصه:

 

سابقه و هدف: از دست رفتن استحکام باند فایبرپستها بیشترین علت شکست آنها می باشد.هدف این مطالعه مقایسه تاثیر سمانهای رزینی سلف ادهزیو Bifix SEوClearfil SA luting وسمانهای رزینی با سیستم باندینگ سلف اچ Panvvia F.۲ وBifix QMبر میزان استحکام باند فایبرپست Dt light بود.

 

مواد و روش‌ها: در این تحقیق تجربی۴۰ دندان پره مولر تک ریشه پس از درمان اندو وآماده سازی فضای پست جهت فایبرپست DT light بطور تصادفی به ۴ گروه ۱۰ تایی بر اساس سمان مصرفی تقسیم و تحت ۴۰۰۰ سیکل حرارتی (c۵۵-۵) قرار گرفتند. سپس مقاطع ۲ میلی متری از سه ناحیه تاجیمیانی و اپیکالی ریشه ها تهیه و تحت تست push out قرار گرفتند.پس از آن تمام مقاطع با استریومیکروسکوپ جهت بررسی الگوی شکست مشاهده و از مقاطع تاجی هر گروه با توجه به الگوی شکست غالب یک نمونه بطور تصادفی انتخاب و توسط میکروسکوپ الکترونی بررسی وداده ها با آنالیزآماری T- test ،two way ANOVAوTukey testمورد ارزیابی قرار گرفتند.

 

یافته‌ها: میان دو دسته سمان سلف ادهزیو وسلف اچ باندینگ اختلاف معنی داری بدست نیامد. (۴/۰>P) بیشترین میزان استحکام باند مربوط به Bifix SEو کمترین مربوط به Clearfil SA luting که از لحاظ آماری معنی دار بود. (۰۵/۰>P) در سمانهای مورد بررسی میان نواحی مختلف ریشه اختلاف معنی داری بدست نیامد. (۰۵/۰<P)  اما تاثیر متقابل سمان و نواحی مختلف ریشه معنی دار بود. (۰۰۱/۰>P)  بیشترین الگوی شکست در سمانهای مورد بررسی از نوع ۴(ادهزیو میان سمان و عاج ) بود.

 

نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد میزان استحکام باند، تحت تاثیر سمان مصرفی و تاثیر متقابل سمان و نواحی مختلف ریشه است اما تحت تاثیر نواحی مختلف ریشه به تنهایی نمی­باشد.

 


دکتر نصرت الله عشقیار، دکتر میترا عسگری، دکتر صدیقه رهروتابان، دکتر روشنک منشی زاده،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: لیکن پلان دهانی یک بیماری التهابی مزمن است که واکنش ایمنی سلولی را در پاتوژنز آن دخیل می دانند. نقش آنژیوژنز در پاتوژنزیس بیماریهای التهابی مزمن مورد توجه قرارگرفته است.هدف از این مطالعه تعیین میانگین  micro vessele density با استفاده از نشانگرهایCD۳۴، CD۱۰۵ در لیکن پلان رتیکولر و آتروفیک اروزیو و مخاط نرمال و مقایسه آنها با یکدیگر بود.
مواد و روش ها: دراین مطالعه مورد-شاهدی۳۰  ضایعه لیکن پلان دهانی متشکل از ۱۵ ضایعه با تشخیص میکروسکوپی لیکن پلان اروزیو و۱۵ ضایعه با تشخیص لیکن پلان رتیکولر مورد بررسی قرارگرفت. ۱۵ نمونه نیز از مخاط نرمال به عنوان کنترل در نظر گرفته شد.نمونه ها با مارکرهای CD ۳۴,CD۱۰۵ تحت رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی قرارگرفتند و دانسیته عروقی بر اساس تظاهر این مارکرها در محل اتصال اپیتلیوم و بافت همبند در ۵  منطقه تعیین شد.نتایج با استفاده از آزمونهایone sample kolmorov smirnov  و آنالیز واریانس یک واحد و  post hoc از نوع Tamhan توسط نرم افزار SPSS version ۱۱,۵  مورد بررسی قرارگرفت.
یافته ها: اختلاف در میزان تظاهرCD۳۴  بین هر دو گروه با یکدیگر معنی دار بود. (۰۰۱/۰>P)  اختلاف در میزان تظاهرCD۱۰۵  بین هر دو گروه با یکدیگر معنی دار بود. (۰۰۱/۰>P) میزان میانگین MVD کل با استفاده از مارکرCD۳۴  برابر۱۶و۱۸ بدست آمده و با  نشانگرCD۱۰۵ نیز ۹۶/۹  بود میزان تظاهر CD۳۴ وCD ۱۰۵ با ضریب همبستگی بالایی (۰۱/۰>P ,۹۹۱/۰= R) از مخاط نرمال  به سمت لیکن پلان رتیکولر و سپس اروزیو افزایش یافت.
نتیجه گیری: افزایش میزان تظاهرCD۳۴,CD۱۰۵ ، از مخاط نرمال به سمت لیکن پلان رتیکولرو سپس اروزیو،اولا نشان دهنده آنژیوژنز در ضایعات لیکن پلانی نسبت به مخاط نرمال است و ثانیا با افزایش علایم کلینیکی بیماری که در نوع اروزیو نسبت به نوع رتیکولر بیشتر است آنژیوژنز هم افزایش می یابد.

دکتر صدیقه رهرو تابان، دکتر مصطفی ابراهیمی، دکتر سیده معصومه میرکشاورز، دکتر محمدجواد خرازی فرد،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: اسکواموس سل کارسینومای دهان(OSCC)    ۹۰ درصد تمام بدخیمی های دهان را تشکیل می دهد. علی رغم پیشرفت های  انکولوژی، پیش آگهی OSCC هنوز به دلیل طبیعت مهاجم غیرمطلوب است. هر چه OSCC زودتر تشخیص داده شود درمان راحت تر و پیش آگهی آن بهتر خواهد بود.مطالعات گذشته نشان داده اند که مارکر Insulin-like Growth Factor II mRNA Binding Protein ۳ (IMP۳) در سلول­های سرطانی بروز می کند اما تظاهر آن در سلول های سالم و دیسپلاستیک کم یا منفی است. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه تظاهر نشانگر IMP۳ در اسکواموس سل کارسینوما، دیسپلازی و هایپرکراتوز دهانی است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی از هر ضایعه ۳۴ عدد و در مجموع تعداد ۱۰۲ بلوک پارافینی ، توسط دو پاتولوژیست، بازبینی شد و توسط مارکر IMP۳ مورد رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی(IHC)  قرار گرفت. سپس میزان رنگ پذیری تعیین شده و آنالیز آماری با استفاده از آزمون های Kruskal–Wallis test و مشاهده دو به دو dunn test  با نرم افزار SPSS ver,۲۲ صورت گرفت.
یافته ها: تظاهر مارکر IMP۳ در اسکواموس سل کارسینوما به طور معنی داری بیشتر از تظاهر آن در دیسپلازی و هایپرکراتوز بود. (۰۰۱/۰>P ) تظاهر IMP۳ در OSCC با grade II,III در مقایسه با OSCCهای گروه grade I اختلاف آماری معنادار داشتند . (۰۰۲/۰= P ، ۰۱۳/۰ P)
نتیجه گیری: تظاهر  IMP۳به طور معنی داری در OSCC بیشتر از دیسپلازی و هایپرکراتوز است. این بیانگر نقش احتمالی IMP۳ در شروع و پیشبرد سرطان است. بنابراین ارزیابی های کاملتری، به جهت اهمیت پروگنوستیگ و درمانی آن پیشنهاد می شود.

دکتر صدیقه محمد اسماعیل، نسیم نراقیان،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف : یکی از راههای بازیابی اطلاعات تخصصی از اینترنت، استفاده از ابزارهای کاوش است. به همین منظور، پژوهش حاضر با هدف مقایسه و ارزیابی موتورها و ابر موتورهای کاوش در بازیابی اطلاعات دندانپزشکی و سنجش میزان ربط مدارک بازیابی شده در آنها انجام شد.

مواد و روش­ها: این پژوهش ازدسته مطالعات پیمایشی- تطبیقی است، که جامعه پژوهش آن ۵ موتور کاوش و ۵ ابر موتور کاوش اصلی که در سایت www: Searchenginewatch.com، به عنوان پر استفاده ترین ابزارهای کاوش اینترنت معرفی شده بودند، در نظر گرفته شد. برای تعیین کلید واژه های حوزه دندانپزشکی از سر عنوان موضوعی پزشکی (MeSH: Medical Subject Heading) ویرایش ۲۰۱۰، استفاده شد. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش، مشاهده مستقیم بود. جستجو با هر یک از اصطلاحات انتخابی حوزه دندانپزشکی در تک تک موتورهای کاوش انجام شد. ۱۰ نتیجه اول بازیابی­ها، برای ارزیابی مانعیت و جامعیت انتخاب شدند. داده ها  و تحلیل­های آماری (توصیفی- استنباطی) با استفاده از نرم افزار Excell و  R نسخه ۳,۳.۱ و SPSS نسخه ۲۲ مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: موتور کاوش Yahoo ، بیشترین مدارک  دندانپزشکی (۶۶درصد) را بازیابی کرد و رتبه نخست را به خود اختصاص داد. موتور کاوش Ask  با میزان (۷۰درصد) مانعیت و (۳۰درصد) جامعیت، بیشترین مدارک مرتبط را در حوزه دندانپزشکی بازیابی کرده است. در بین ابر موتورهای کاوش Clusty ، بیشترین مدارک  دندانپزشکی (۴۷درصد) را بازیابی کرده است و رتبه نخست را به خود اختصاص داد. ابرموتور کاوش Clusty با میزان (۶۶درصد) مانعیت و با میزان (۳۳درصد) جامعیت بیشترین مدارک مرتبط را در حوزه دندانپزشکی بازیابی کرده است. در بازیابی اطلاعات دندانپزشکی، میان موتورها و ابرموتورهای جستجو در سطح معنی‌داری ۵ درصد از لحاظ نسبت جامعیت تفاوت معنی‌دار و قابل توجهی وجود دارد و مقدار آماره آزمون  (R Software) از مقدار بحرانی بزرگتر است. لذا فرضیه تساوی نسبت ها رد می شو د

نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق در مجموع چنین نتیجه‌گیری می‌شود که ابرموتورها از قابلیتها و امکانات جستجوی مناسبی برخوردارند، از این رو جایگزین مناسبی برای موتورهای کاوش، و یا ابزار مناسبی برای جستجوی کاربران در حوزه موضوعی دندانپزشکی هستند.

 


نسیم نراقیان، دکتر صدیقه محمد اسماعیل،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

خلاصه:
    سابقه و هدف: در حال حاضر مهم ترین شاخص های تولید علم در جهان، تعداد مقالات علمی نمایه شده در بانک های اطلاعاتی معتبر بین المللی است. در این مطالعه با استفاده از شیوه علم سنجی، بروندادهای علمی دانشکده های دندانپزشکی مستقر در شهر تهران بین سال های ۲۰۱۵-۲۰۱۱ مورد بررسی قرار گرفت و مجلات هسته در این حوزه مشخص شد.
مواد و روش‏ها: روش شناسی پژوهش حاضر که به لحاظ هدف از نوع  مطالعات کاربردی بوده و با رویکرد علم سنجی انجام  گرفته است، از نوع توصیفی، تحلیلی بود و جامعه آماری این پژوهش شامل اعضای هیئت علمی  و کلیه مدارک و بروندادهای علمی گروه­های  آموزشی و دانشکده­های دندانپزشکی دانشگاه­های  علوم پزشکی مستقر در  تهران، شامل دانشگاه تهران،  شهید بهشتی، شاهد و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.
یافته­ ها: بر اساس مدارک موجود در سه پایگاه sISC,ISI,Scopu به ترتیب دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی با ۱۱۳۷ مدرک، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با ۱۱۱۵ مدرک و دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و شاهد با ۵۵۳ و ۲۲۶ مدرک در مقام اول تا چهارم قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: به نظر می رسد برونداد علمی دانشکده های دندانپزشکی مستقر در شهر تهران از سال ۲۰۱۱ الی ۲۰۱۵ رشد صعودی مناسبی داشته است و دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی و آزاد اسلامی با ۸ نویسنده از ۱۰ نویسنده هسته (پرتولید) در این زمینه جایگاه مناسبی را به خود اختصاص داده اند.

کلمات کلیدی: علم سنجی، برونداد علمی، پایگاه اطلاعاتی 


نسیم نراقیان، دکتر صدیقه محمد اسماعیل،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

خلاصه:
 سابقه و هدف: همکاری بین نویسندگان مقالات، مولفه ای اساسی و مهم در جهان "علم کلان" است.  از آنجا که  همکاری های علمی(هم تالیفی) به عنوان عنصری کلیدی در پیشرفت دانش در نظر گرفته می شود، هدف پژوهش حاضر الگوی همکاری های مشترک در حوزه تالیفات دندانپزشکی دانشکده های مستقر در  شهر تهران بوده است.
مواد و روش ها : مطالعه به روش توصیفی انجام شد. منبع گردآوردی داده ها، پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس بوده است. گردآوری داده ها به دو صورت جستجوی موضوعی و جستجو با نام تک تک دانشکده های دندانپزشکی صورت گرفت و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای NetDraw، Ucinet،  انجام شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد که مقالات حوزه دندانپزشکی دانشکده های مستقر در شهر تهران، در ۵ سال اخیر  دارای روند صعودی بوده و بیشترین همکاری بین المللی با کشورهای آمریکا، انگلیس و ترکیه انجام شده است و میانگین شاخص ضریب همکاری برای حوزه دندانپزشکی ۷۳/ ۰ برآورد گردید که نشان از همکاری نویسندگان به صورت گروهی دارد.  مقالات  در ۱/۲ درصد موارد  به صورت انفرادی و در  ۹۸/۸ درصد موارد به صورت گروهی تالیف شده بودند.  بر اساس شاخص های تحلیل شبکه، آقایان عسگری و صغیری در حوزه دندانپزشکی نقش مرجعیت را بر عهده داشته­اند.
نتیجه گیری: به نظر می­رسد الگوی ۵ نویسنده در مقالات، الگوی غالب تالیفات دندانپزشکی بوده و نویسندگان از کشورهای آمریکا، انگلیس و ترکیه بیشترین همکاری را در هم­تالیفی داشته­اند.

دکتر فاطمه خوراکیان، دکتر ترانه موحد، دکتر صدیقه کرباسی، دکتر ساره تفقد نظافت، دکتر لیدا بهرامیان،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

خلاصه:

 سابقه و هدف: یکی از شناخته شده ترین باکتری های دخیل در آلودگی آب یونیت های دندانپزشکی، پسودوموناس آئروژینوزا می­باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی آلودگی پسودومونانس آئروژنوزا در سیستم آب یونیت های فعال دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۷ انجام گرفت.

مواد  و روشها: در این مطالعه توصیفی، نمونه های آب به صورت تصادفی از ۱۰ درصد یونیت های فعال دانشکده دندانپزشکی مشهد تهیه گردید. نمونه ها در سه زمان ابتدای روز کاری و پیش از فلاشینگ، ابتدای روز کاری و پس از دو دقیقه فلاشینگ و وسط روز کاری پس از ۲۰ ثانیه فلاشینگ تهیه شدند. و پس از کشت نمونه ها سودوموناس در محیط آگار، شمارش کلونی انجام شد.  داده ها با استفاده از آزمون ANOVA دو طرفه با فاصله اطمینان ۹۵% تحلیل  گردید. 
یافته‌ها: آلودگی آب در تمامی یونیت ها در ابتدای روز کاری مشاهده شد. میزان آلودگی آب یونیت در ابتدای روز کاری پیش از فلاشینگ در تمامی بخش ها بجز پریو و ترمیمی، بالاتر از حد مجاز ADA بود. میزان آلودگی پس از دو دقیقه فلاشینگ در ابتدای روز کاری و نیز در وسط روز کاری پس از ۲۰ ثانیه فلاشینگ، به صورت معناداری کمتر از ابتدای روز کاری پیش از فلاشینگ بود  (۰/۰۰۱> P
 تفاوت آماری معناداری میان نمونه های ابتدای روز کاری پس از فلاشینگ با نمونه های وسط روز کاری از نظر آلودگی باکتریایی مشاهده نشد.  (۰/۰۵<P)

نتیجه‌گیری: آلودگی بالایی از گونه های پسودوموناس آئروژینوزا در نمونه های آب یونیت های فعال بخش های مورد بررسی   دانشکده دندانپزشکی مشهد در شروع روز کاری مشاهده شد  فلاشینگ آب یونیت به مدت ۲ دقیقه پیش از کار  روشی موثر در کاهش میزان آلودگی آب یونیت ها می باشد.


آقای محمد شوریابی، خانم صدیقه مدرس موسوی، خانم فریده کعب عمیر، خانم شیما لیاقت،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: مدیریت اورژانس های پزشکی در دندانپزشکی موضوع مهمی می باشد هدف از این مطالعه بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دندانپزشکی اهواز در خصوص فوریت های پزشکی در مطب دندانپزشکی می باشد.
مواد و روشها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی بود که بر روی ۲۰۲ دانشجوی دندانپزشکی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر ۲۱ سوال بود که با استفاده از سایر تحقیقات مشابه تهیه شد. روایی پرسشنامه با نظر ۵ متخصص در زمینه بیماری های دهان و دندان تعیین شد. پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب کرونباخ ۷۵/۰  محاسبه شد. این پرسشنامه مشتمل بر سه بخش آگاهی ،نگرش واعتماد به نفس بود که به صورت حضوری و با مراجعه به بخش های آموزشی تکمیل شد. داده ها با کمک نرم افزار SPSS ۲۴  و آزمون های Anova مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت
یافته ها: اعتماد به نفس دانشجویان پسر در شرایط اورژانس پزشکی بیشتر از دانشجویان دختر و از نظر آماری معنی دار بود (۰/۰۱۷ ( p= بین میزان آگاهی دانشجویان زن و مرد در اورژانسهای پزشکی مثل  آسپیراسیون جسم خارجی، شوک آنافیلاکتیک و تشنج و.. تفاوت معنی داری وجود نداشت (۰/۸۳۵(p= در حالی که این آگاهی بر اساس سال ورود  تفاوت معناداری داشت (۰/۰۰۱ .( p= نتایج نشان داد که سنکوپ بیشترین فراوانی را در بین شرایط اورژانسی که دانشجویان تجربه کرده بودند قرارداشت.
نتیجه گیری: به نظر می رسد همه دانشجویان  در مواجهه با برخی شرایط اورژانسی جدی مانند ایست قلبی ریوی که نیاز به هوشیاری و اعتماد به نفس بالایی برای انجام CPR دارد ضعیف هستند و دانشجویان سال های پایین نسبت به تمام موقعیت های اورژانسی آگاهی کافی ندارند.

دکتر صدیقه مظفر، دکتر راضیه جهاداکبر،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: یکی از چالش های کلینیکی مهم در درمان ریشه ،درمان ریشه دندان های نابالغ می باشد. به دنبال توقف تشکیل ریشه، دندان مورد نظر دارای دیواره های عاجی نازک خواهد بود و مستعد شکستگی سرویکالی می شود. در درمان های پالپی زنده به علت حفظ حیات پالپ،  احتمال ترمیم کمپلکس پالپ-عاج و افزایش ضخامت دیواره های عاجی وجود دارد. در این مقاله به گزارش درمان پالپ زنده بر روی دندان پره مولر نابالغ هیپوپلاستیک (دندان ترنر) پرداخته شده است.
معرفی مورد: بیمار دختری پنج  ساله بود که دندان پره مولر اول به علت عفونت پری اپیکال ناشی از دندان شیری متناظر دچار پوسیدگی شدید شده بود. با توجه به عدم تکامل ریشه، پس از حذف پالپ کرونال،   MTA قرار داده شد و درمان پالپ زنده برای وی صورت گرفت. در فالوآپ دو ساله، دندان دارای علائم بالینی نرمال بود و طول و ضخامت ریشه به نحو مطلوبی افزایش یافت.
نتیجه گیری: در درمان دندان های دائمی نابالغ، استفاده از درمان های محافظه کارانه از جمله درمان پالپ زنده می تواند یک گزینه مناسب باشد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4700