[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای خسروانی فرد

دکتر فرناز حاجی فتاحی، دکتر مسعود رضایی، مهندس ناصر ولایی، دکتر بهنام خسروانی فرد، دکتر افشین حراجی، دکتر محسن مهرشادیان،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده

  بررسی میزان رضایتمندی بیماران از کلینیک های واحد دندانپزشکی
دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال ۱۳۸۷

  

  دکتر فرناز حاجی فتاحی ۱ # دکتر مسعود رضایی ۲ مهندس ناصرولایی ۳ دکتر بهنام خسروانی فرد ۴ دکتر افشین حراجی۵ دکتر محسن مهرشادیان۶

  

  ۱- استادیار گروه بیماریهای دهان واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی ۲- دانشیار 

  ۳- عضو هیئت علمی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی تهران ودانشگاه شهید بهشتی ۴ - دانشیار گروه ارتدنسی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی

  ۵- دانشیار گروه جراحی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی ۶- عضو هیئت علمی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی

  

  

  خلاصه:

  سابقه و هدف: رضایت بیمار از خدمات دریافتی یکی از مهمترین ارکان سامانه های ارتقای کیفیت کار مراکز آموزشی-درمانی ودر نتیجه افزایش جذب بیمار و بهبود روندآموزش عملی دانشجویان می باشد.تا کنون در این دانشکده تحقیقی به منظور بررسی رضایتمندی بیماران انجام نشده لذااین تحقیق با هدف تعیین میزان رضایتمندی از خدمات دندانپزشکی و عوامل مرتبط در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال ۸۷ طراحی شد.

  مواد وروش‌ها: مطالعه به روش توصیفی-مقطعی انجام گرفت. ۱۵۰۰ بیمار از کلینیک‌های درمانی دانشکده به نسبت سهم هرکلینیک و با روش نمونه گیری مراجعه ی مستمرانتخاب شدند وبا مصاحبه حضوری میزان رضایت آنان نسبت به خدمات دریافتی بررسی و ثبت شد.رضایت با ۱۳ شاخص از جمله دوری راه، زمان انتظار،طول مدت درمان و....در یک طیف ۳ گزینه ای راضی،نسبتاً راضی و ناراضی و بر مبنای رتبه ی ۲و۱و۰ سنجیده شد و در جمع رتبه ی کمتر از ۳/۱ برابر ناراضی، ۳/۱ تا ۳/۲ نسبتاً راضی و بیشتر از ۳/۲ به عنوان راضی تلقی گردید و نقش عوامل مرتبط با عدم رضایت با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

  یافته‌ها: در مجموع ۷۱ درصد مراجعین رضایت کامل،۵/۲۷ درصد رضایت نسبی و ۵/۱درصد عدم رضایت ابراز کردند وشیوع عدم رضایت در جامعه بین ۷/۲۶ و۳/۳۱ درصد برآورد شد.بیشترین عدم رضایت مربوط به بخش پروتز متحرک به میزان ۷/۶۴ درصد وکمترین آن در بخش جراحی به میزان ۵/۱۳ درصد گزارش شد(۰۵/۰ p < ). بیشترین عامل نارضایتی دوری راه و فضای اتاق انتظار بوددر حالی که کمترین عدم رضایت نسبت به رفتار دانشجو، رعایت بهداشت و رفتار استاد بود.

  نتیجه‌گیری: میزان رضایتمندی بیماران کلینیک های واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاداسلامی تهران در حدقابل قبول می باشد اما با توجه به وجود نارضایتی در بیماران، اقدامات لازم برای کاهش این مشکل توصیه می شود.

  

  کلیدواژه‌ها: رضایتمندی بیمار، عوامل مرتبط، کلینیک دندانپزشکی .

  وصول مقاله: ۱۲/۷/۸۹ اصلاح نهایی: ۱۵/۸/۸۹ پذیرش مقاله: ۲۰/۹/۸۹

  

  


دکتر فریبرز امینی، دکتر زیبا مشایخی، دکتر بهنام خسروانی فرد، دکتر علیرضا جعفری نعیمی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

خلاصه:

سابقه و هـدف:

یکی از مهمترین مسائل در درمان ناهنجاری‌های فک و صورت اطلاع از مقادیر طبیعی آنتروپومتریک در همان گروه نژادی می‌باشد. این تحقیق جهت بررسی شاخص‌های آنتروپومتریک سر و صورت بالغین سالم ایرانی(۳۰-۱۸ سال) در گروهی از بالغین ایرانی انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی ۵۰ مرد و ۵۰ زن بالغ و سالم ایرانی که طبق معیارهای کتب مرجع در هر سه بعد دارای چهره و اکلوژن طبیعی بودند و سابقه درمان ارتودنسی، تروما و جراحی زیبایی در سر و صورت نداشتند، انتخاب شدند. ۱۹ شاخص خطی ،۴ شاخص زاویه‌ایی و ۹ نسبت در ۵ ناحیه سر و صورت به روش Farkas اندازه‌گیری شد. جهت آنالیز یافته‌ها بر حسب جنس و مقایسۀ آنها با مقادیر طبیعی  سفید‌ پوستان آمریکای شمالی از آزمون one sample t-test  و paired t-test  استفاده گردید.

یافته‌ها: با توجه به نسبت‌های حاصله، افراد مورد مطالعه دارای فرم سر براکی سفال با شاخص  (۵/۳±۷/۸۱) و (۹/۲±۴/۸۱) به ترتیب در مردان و زنان و فرم بینی لپتورین و فرم صورت لپتوپروسوپ با شاخص (۴/۴±۳/۹۰) و(۵±۴/۹۱ به ترتیب در مردان و زنان بودند. هنگام مقایسه با سفید پوستان آمریکای شمالی علاوه بر تفاوت موجود در بسیاری از شاخص‌های خطی و زاویه‌ایی، در نسبت های سر و چشم در هر دو جنس و نسبت‌های صورت و بینی در زنان تفاوت معنی‌داری بین دو نژاد مشاهده گردید. (۰۱/۰>p)

نتیجه گیری: با توجه به تفاوتهای موجود بین دو نژاد، نمی‌توان مقادیر طبیعی سایر جوامع را جهت درمان ناهنجاری‌های فک و صورت ایرانیان بکار برد. توصیه می شود، مطالعات جامع ترجهت تعیین مقادیر طبیعی آنتروپومتریک در نژادهای مختلف ایرانی انجام گردد


دکتر احسان عبدلی، دکتر شهرزاد جوادی‌نژاد، دکتر بهنام خسروانی فرد،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

 

خلاصه:

 

سابقه و هدف:

 

مصرف محصولات مختلف فلوراید نظیر ژل‌ها، دهان‌شویه‌ها، خمیردندان‌ها و وارنیش‌های فلورایددار نقش مهمی در مقاوم ساختن دندان در برابر پوسیدگی دارند. در این میان، وارنیش‌های فلورایددار به دلیل مزایای متعدد بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. تحقیق حاضر با هدف تعیین مقادیر جذب مینایی فلوراید از دو نوع وارنیش آریادنت و Sultan در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.

 

مواد و روش‌ها:

 

در این تحقیق آزمایشگاهی؛ ۴۰ دندان پرمولر جوان انتخاب و به دو نیمه‌ی مزیالی و دیستالی برش یافتند. بیست نیمه‌ی دندانی به مدت ۱ ساعت در دستگاه لرزش مغناطیسی مداوم در وارنیش آریادنت و ۲۰ نیمه‌ی دیگر در وارنیش Sultan قرار گرفتند. نیمه‌ها ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد در بزاق مصنوعی نگهداری شده، ۳۰ ثانیه توسط اسید پرکلریک ۱ مولار اچ شده و سطح پنجره پس از هر بار اچ با   KOH  ۲/۰ مولار شسته شد. نمونه‌برداری از نیمه‌ها با روش acid etch enamel biopsy انجام شد و محتوای فلوراید و کلسیم آنها با روش‌های پتانسیومتری و اسپکتروفتومتری تعیین گردید. برای آنالیزهای آماری از آزمون T-TEST استفاده شد.

 

یافته‌ها:

 

میزان محتوای یون فلوراید در نیمه‌های مینایی اکسپوز شده در برابر وارنیش آریادنت معادل ۸۹/۱±۲۷/۳ ppm و در وارنیش Sultan معادل ۳۴/۱±۴۱/۳  ppm  برآورد گردید. (۳۶/۰= p) مقادیر کلسیم موجود در نیمه‌های مینایی اکسپوز شده در برابر وارنیش آریادنت معادل  ppm۸۴/۵۲±۰۲/۸۲ و در وارنیش Sultan برابر ppm۶۸/۵۲±۱۱/۷۱   برآورد گردید. (۳۴/۰=p)

 

نتیجه‌گیری:

 

به نظر می رسد که میزان جذب مینائی فلوراید در وارنیش داخلی و خارجی مشابه است.

 


سام سبحانی، افشین حراجی، مرتضی نشاندار، بهنام خسروانی فرد، ساندرا مهر علی زاده، دنیا صدری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پائیز ۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: هوش مصنوعی در علوم دندانپزشکی ابزاری قدرتمند برای تشخیص، درمان و پیشگیری است یکی از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی در علوم دندانپزشکی تشخیص دقیق از طریق تصاویر رادیولوژی است. الگوریتم های یادگیری عمیق، ماشین ها را قادر می سازد تا حتی از دندانپزشکان حرفه  ای تصاویر را بهتر تجزیه و تحلیل کنند. یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در علم دندانپزشکی شخصی سازی درمان ها یا Dentistry  Individual  است. اسکنرها با ثبت وضعیت دهانی، بیمار و هوش مصنوعی با استفاده از اطلاعات ذخیره شده  است بهترین درمان را ارائه می دهند. الگوریتم  های هوش مصنوعی می توانند الگوهای پنهان را شناسایی کرده و به دندانپزشکان در اقدامات پیشگیرانه کمک کند. هوش مصنوعی امروزه جای خود را در آموزش و پژوهش دندانپزشکی نیز بازکرده است. هدف از این مقاله مروری بررسی کاربرد هوش مصنوعی در علم و هنر دندانپزشکی است.
مواد و روشها: این مطالعه مروری با استفاده از نسخه های الکترونیکی مقالات موجود در Pubmed /Medline  ، Scopus (Elsevier) ، Web of Sciences  (Claritive Analytics)  از سال ۲۰۲۰ الی ۲۰۲۳  با استفاده از کلمات کلیدی Arfificial Intelligence،Dentistry ، Education انجام شد. همه مطالعات به زبان انگلیسی بودند و در نهایت ۱۲۳ مقاله در جستجو یافت شد که تعداد ۴۳عدد با عناوین مورد نظر منطبق بودند، انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.
نتیجه گیری: هوش مصنوعی ابزاری قابل اعتماد در تشخیص، افزایش کیفیت درمان و پیش بینی شکست های درمان های دندانپزشکی است  و محدودیت های آن شامل عدم آشنایی دندانپزشکان، تجهیزات گران قیمت و پیچیدگی  کار با آن می باشد و تا زمان رفع محدودیتها می تواند به عنوان ابزار کمکی در دندانپزشکی استفاده شود.
 
 


صفحه 1 از 1     

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4700