۳ نتیجه برای ادهمی
دکتر محمد صاحب الزمانی، مرضیه محمدی، دکتر فرهاد ادهمی مقدم،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
خلاصه:
سابقه و هدف : داشتن آگاهی، علاقه و نگرش مثبت نسبت به رشته تحصیلی در دانشجویان موجب ایجاد تطابق بین آینده شغلی با نیازها و انتظاراتشان می گردد. این مطالعه با هدف تعیین و مقایسه میزان آگاهی، نگرش و علاقه دانشجویان دندانپزشکی و داروسازی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران نسبت به رشته تحصیلی خود انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-همبستگی روی ۳۱۴ دانشجوی مقطع علوم پایه و فارغ التحصیل رشته های دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و آزاد اسلامی تهران با روش نمونهگیری سهمیه ای انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات: پرسشنامه پژوهشگرساخته مشخصات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و علاقه دانشجویان بود.
یافته ها: در این مطالعه، ارتباط میان آگاهی و علاقه در رشته دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی آزاد اسلامی، تهران و شهیدبهشتی، مستقیم و میزان همبستگی به ترتیب، ۰/۱۴، ۰/۰۲ و ۰/۲۵۰ و در رشته داروسازی این ارتباط مستقیم و میزان همبستگی به ترتیب ۰/۱۸، ۰/۰۷ و ۰/۴ بود. میزان آگاهی در افراد فارغ التحصیل در دانشگاههای آزاد اسلامی و شهید بهشتی بهصورت معنیداری بیشتر از علوم پایه و میزان نگرش مثبت در مقطع علومپایه در هر سه دانشگاه بهصورت معنیداری بیشتر از مقطع فارغ التحصیلی بود (۰/۰۵>P). میزان علاقه به رشته تحصیلی در هر دو مقطع براساس دانشگاه اختلاف معنیداری نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه مستقیم و معنی دار آگاهی و علاقه در دانشجویان و تاثیر علاقه در یادگیری، توجه به این موضوع باید در اولویت برنامه ریزی مراکز آموزش پزشکی قرار گیرد.
دکتر ارزو ریانی، دکتر مریم زمانزاده، دکتر مهتاب ادهمی، دکتر محمود موسی زاده، دکتر نرجس هوشیاری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
خلاصه:
سابقه و هدف : هدف از انجام این مطالعه ارزیابی رفتارهای مرتبط با سلامت دهان و میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی و موانع استفاده از خدمات دندانپزشکی درافراد با سابقه وابستگی به مواد مراجعه کننده به مراکز درمانی ترک اعتیاد شهرستان ساری بود
مواد و روش ها : مطالعه حاضر از نوع مطالعات مقطعی بود و حجم نمونه ۱۲۰نفر دارای سابقه وابستگی به مواد مخدر مراجعه کننده به مراکز درمان اعتیاد شهرستان ساری بودند. جمع اوری داده های مورد نیازبا استفاده از پرسشنامه استاندارد مربوط به اطلاعات دموگرافیک و مصاحبه ای بر اساس پرسشنامه در مورد تاریخچه اعتیاد افراد، رفتارهای مرتبط با سلامت دهان، میزان استفاده از خدمات دندانپزشکی و موانعی که در این زمینه احساس می نماید، انجام شد. جهت بررسی از نرم افزار SPSS ویرایش ۱۶ و آزمون Chi- square test استفاده شد. (۰/۰۵>P)
یافته ها: دراین مطالعه «اولویت اندک مراقبت های دندانپزشکی» شایعترین مانع استفاده از خدمات دندانپزشکی در ۸۹/۲ درصد از افراد و سپس «عدم توانایی در پرداخت هزینه های دندانپزشکی» در۶۸/۳درصد ودرحدود نیمی از افراد «درد حین درمان و ترس از دندانپزشک» به عنوان یک مانع مهم در دریافت خدمات دندانپزشکی اشاره شد. «دسترسی نامناسب به خدمات دندانپزشکی» توسط بیش از یک چهارم افراد وابسته به مواد اشاره شده بود. همچنین رعایت رفتارهای بهداشت دهان در این افراد ضعیف گزارش شد. ۵۲ درصد افراد هیچوقت یا بندرت از مسواک و ۹۰درصد افراد هیچ وقت یا بندرت از نخ دندان استفاده می کردند,۸۲ درصد بیش از دوبار در روز مواد قندی استفاده می کردند و اخرین مراجعه به دندانپرشک ۶۸ درصد افراد بیش از یک سال پیش بود.
نتیجه گیری: با توجه به وضعیت نامناسب رفتارهای مرتبط با سلامت دهان و علل مراجعه کم افراد با سابقه اعتیاد به مواد مخدر به دندانپزشک ، انجام اقدامات مناسب آموزشی، پیشگیری و درمانی در راستای ارتقاء سلامت دهان و بالا رفتن کیفیت زندگی در افراد تحت درمان اعتیاد ضروری به نظر می رسد
دکتر ساره فرهادی، دکتر فرهاد ادهمی مقدم، دکتر زینب عباسی سنجدری، دکتر اکرم پیمان،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: توانمندی های اعضای هیئت علمی شامل دانش موضوعی، مهارت های تدریس و نگرش های حرفه ای است.هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی دوره آموزش پزشکی با استفاده از مدل ارزیابی کرک پاتریک بوده که توسط مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی جهت اعضای هیات علمی گروههای علوم پزشکی در بهار ۱۴۰۰ تدوین و اجرا گردید.
مواد و روشها: مطالعه به صورت تجربه ای و مداخله ای بر روی نمونه ای متشکل از ۴۵ هیات علمی از سراسر کشور به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، از پیش آزمون و پس آزمون، آموزش، و از نظرسنجی رفتاری برای ارزیابی اثربخشی آموزش استفاده شد. در سطح واکنش از پرسشنامه کریک پاتریک استفاده شد که روایی و پایایی آن تایید شده است . جهت پیش آزمون وپس آزمون از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط گروه متخصصان آمورش پزشکی تایید شده بود و پایایی آن با آلفای کرونباخ ۰,۹۲ مورد تایید قرار گرفته بود، استفاده شد.جهت تحلیل داده ها از تستهای آمار تی جفتی و رگرسیون با spss ۲۴ استفاده شد.
یافتهها: مطالعه نشان داد که آموزش انجام شده به شواهدی برای دو سطح از چهار سطح مدل کرک پاتریک منجر شد. واکنش به آموزش دریافت شده به طور متوسط ۴/۴۸ از مقیاس ۵ درجه ای لیکرت است. مقایسه پیش و پس آزمون برای تعیین یادگیری افزایش معنی دار دانش را نشان داد. (۰,۰۰۰>p)
نتیجهگیری: بر اساس مدل کریک پاتریک دوره آموزش پزشکی اعضای هیات علمی گروههای علوم پزشکی با واکنش مثبت آنها روبروشد و این دوره منجر به افرایش معنی دار دانش آنها گردید.