[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
ثبت کد ارکید::
::
(CC-BY 4.0)

AWT IMAGE

Journal of Research in Dental Sciences is licensed under a "Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0)"

..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی دارای رتبه علمی-پژوهشی از وزارت بهداشت بوده و در پایگاه chemical abstract به عنوان نمایه سطح دو جهت ارتقای اعضای هیات علمی علوم پزشکی نمایه میگردد.
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی در آخرین گزارش پایگاه ISC دارای میانگین ضریب تاثیر0.223 در رشته دندانپزشکی می باشد.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای آزموده

دکتر فائزه آزموده، دکتر شیرین حاجی خانی، دکتر صفرعلی علیزاده،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

خلاصه:

سابقه و هدف: بیماری های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی را تحت تاثیر قرار می دهند و می توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند.گزارش شده است که عصاره بابونه حاوی ترکیبات گیاهی دارویی است که این ترکیبات توانایی سرکوب بیماری های قارچی را داراست.هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره بابونه بر قارچ کاندیدا آلبیکنس است.

مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی از گونه    Candida albicanc ATCC ۱۰۲۳۱ استفاده گردید.عصاره ی اتانولی ۷۰%  بابونه به صورت آماده خریداری شد وسپس در غلظت های  ۵۱۲ تا ۲ میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید.فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینminimum inhibitory concentration )MIC) وminimum fungicidal concentration)MFC) با استفاده از روش dilution Macro broth وAgar well diffusion  مورد بررسی قرار گرفت.در این مطالعه از آماره های توصیفی برای تحلیل و نتیجه گیری استفاده شد.

یافته ها: نتایج نشان داد عصاره اتانولی بابونه تنها در غلظت ۵۱۲ میلی گرم بر میلی لیتر  بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر مهاری و کشندگی دارد.

نتیجه گیری: مقایسه یافته های حاصل از عصاره ی بابونه و گروه شاهد اتانولی نشان داد اثر مهاری وکشندگی عصاره ی هیدرو الکلی بابونه تنها مربوط به اتانول ۷۰ درجه می باشد وعصاره اتانولی بابونه فاقد هر گونه اثر ضد قارچی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.


دکتر سید علیرضا جلیلی نسب، دکتر فائزه آزموده، دکتر محمود علیپور، سمیرا انصاری، دکتر سکینه ورمزیار،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: اختلالات اسکلتی -عضلانی بیش­ترین آسیب شغلی گزارش شده در دندانپزشکان هستند. با توجه به اینکه بیماری‌هایی که دندانپزشکان در معرض ابتلا به آن قرار دارند روز به روز در حال افزایش است و با توجه به اهمیت پیشگیری از اختلالات اسکلتی در بین دندانپزشکان، مطالعه­ی حاضر با هدف تعیین شیوع اختلالات اسکلتی-عضلانی و عوامل مرتبط با آن در دندانپزشکان عمومی شهر قزوین انجام شد.
مواد و روش­ها: این مطالعه­ی توصیفی-تحلیلی  در سال ۱۳۹۵ در ۵۰ نفر از دندانپزشکان عمومی شهر قزوین صورت گرفت. به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی_عضلانی از پرسش­نامه­ای که به منظور ارزیابی درد و ناراحتی بدن بر اساس پرسشنامه استاندارد  Nordic تدوین گردیده بود، استفاده شد و داده­ها توسط آزمون آماری کای دو در SPSS نسخه ۲۰ آنالیز گردید.در بررسی روابط بین متغیرها منظور از عادت کاری، انجام کار با دست راست یا چپ می­باشد.
 
یافته­ها: ۶۲ درصد از افراد شرکت کننده مرد و ۳۸ درصد زن بودند و میانگین سنی آنها ۸/۳۸ سال گزارش شد. بیشترین شیوع ناراحتی در گردن(۶۲%) بود و همچنین اختلال در کار روزانه بر اثر درد گردن(۲۴%) بیشترین فراوانی را داشت. جنسیت با شیوع ناراحتی در شانه، (۰۱/ ۰>P
) سن و شاخص توده بدنی با ناراحتی قسمت‌های تحتانی پشت و زانو (۰۴/ ۰>P) میزان ساعت کاری در روز با درد نواحی گردن، مچ دست، قسمت فوقانی و تحتانی پشت، (۰۴/ ۰>P) سابقه کار با شیوع ناراحتی گردن، شانه، قسمت تحتانی پشت، ران و زانو (۰۳/ ۰>P) و عادت کاری نیز با ناراحتی مچ دست رابطه­ی معنی­داری نشان داد. (۰۰/ ۰>P)
نتیجه­گیری: به نظر می­رسد درد در نواحی گردن، پشت (تحتانی و فوقانی) و مچ دست شایعترین اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین دندانپزشکان بود و درد گردن شایعترین عامل اختلال در عملکرد روزانه ایشان می­باشد.
 
کلیدواژه­ها: دندانپزشک، اختلالات اسکلتی-عضلانی، شیوع، پرسشنامه 


دکتر علی کریمخانی، دکتر سیمین سامانی، دکتر مهرناز علیخاصی، دکتر آزاده زینب تی تی دژ، دکتر فائزه آزموده،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

خلاصه:
سابقه و هدف: آنژیوژنز در رشد وگسترش تومورهای بدخیم و همچنین مشی تومورنقش محوری دارد. با توجه به اینکه کارسینوم سلول سنگفرشی سر و گردن (SCC)  شایعترین بدخیمی حفره دهان است , مطالعه نقش آنژیوژنز در تعیین مشی     SCCاز اهمیت بسزایی برخوردار است . هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین تراکم عروقی خونی کوچک (MVD) با فاکتورهای دموگرافیک بیماران درجه تمایز این تومور بود.

مواد و روش ها: دراین مطالعه توصیفی, تحلیلی تعداد ۲۲ بلوک کارسینوم سلول سنگفرشی سروگردن از آرشیو بخش آسیب شناسی دهان, فک و صورت دانشکده دندانپزشکی قزوین استخراج شد و grading  لامهای هماتوکسیلین و ائوزین  آنها طبق طبقه بندی Broderتوسط پاتولوژیست انجام شد. بلوکها به روش ایمنوهیستوشیمی با آنتی بادی CD۳۴ رنگ آمیزی شدند. در هر نمونه, سه ناحیه با رنگ پذیری شدید انتخاب و میانگین MVD  انجام شد. شمارش و محاسبه شد. آنالیز آماری داده ها با  آزمونهای Anovaو T Student با سطح معنی داری ۰/۰۵ انجام شد.
یافته‌ها: میزان تراکم عروقی در انواع Well diff SCC  برابر با ۷/۴±۳۲/۶۶ ودر انواعdiff   Moderate -Poor برابر با ۷/۱±۴۳/۲ بود (۰/۰۰۳=P) فاکتورهای دموگرافیک بیماران ارتباط معنی داری با میزان تراکم عروقی نشان ندادند. (۰/۰۵<P)
نتیجه گیری:  به نظر می­رسد با کاهش میزان تمایز در SCC  سر و گردن تراکم عروق خونی کوچک افزایش می­یابد.
کلمات کلیدی: نشانگرCD۳۴ ,ایمنوهیستوشیمی, grade ,اسکواموس سل کارسینوما, آنژیوژنز

دکتر آزاده زینب تی تی دژ، دکتر صفر علی علی زاده کوشکوهی، دکتر عادله آشوری، دکتر فائزه آزموده،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( فصلنامه تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

 سابقه و هدف: بیماری­های قارچی دهان جمعیت بسیار زیادی ­را تحت تاثیر قرارمی­دهند ومی­توانند بر سلامت عمومی شخص هم تاثیر بگذارند. گزارش شده است که گل انار حاوی ترکیباتی است که توانایی مقابله با بیماری­های قارچی را دارا می­باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره­ی گل انار بر روی قارچ کاندیداآلبیکنس است.
مواد و روش ها:  این مطالعه آزمایشگاهی در سال ۹۸ در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام گردید.عصاره­ی اتانولی ۷۰%  گل انار به صورت آماده از پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی خریداری شد و سپس در رقت­های  ۱ تا  میلی گرم بر میلی لیترتهیه گردید. فعالیت ضد قارچی عصاره با تعیینMIC (حداقل غلظت مهاری) با استفاده از روش Macrobroth  dilution، چشمی، وMFC (حداقل غلظت کشندگی) با استفاده از تهیه کشت از محتویات تمام لوله­های رشد نیافته در آزمایش MIC  در محیط کشت جامد انجام شد. همچنین قطر هاله­ی عدم رشد با روش Agar well diffusion با تهیه چاهک­هایی در محیط کشت جامد و ریختن رقت­های مختلف عصاره در آن و اندازه­گیری قطر هاله­ی عدم رشد انجام شد.داده­ها با استفاده از آزمونهای ANOVA، انجام تست­های تعقیبی(post-hoc Kolmogrov-Smirnov test مورد آنالیز آماری قرار گرفتند  (۰/۰۵>P)
یافته ها: یافته­ها نشان دادندکه، عصاره اتانولی گل انار در غلظت یک سی و دوم  میلیگرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت مهاری، و در غلظت  یک چهارم میلی گرم بر میلی لیتر دارای حداقل غلظت کشندگی می­باشد، همچنین میانگین ماکزیمم قطر هاله­ی عدم رشد معادل ۲۱ میلی­متر در غلظت ۱میلی­گرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه گیری:  مقایسه یافته­های حاصل از عصاره­ی گل انار و گروه شاهد اتانولی نشان داد که، اثر مهاری وکشندگی عصاره­ی هیدرو الکلی گل انار مربوط به اتانول ۷۰ درصد نمی­باشد وعصاره گل انار به تنهایی دارای اثر کشندگی و مهارکنندگی بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس است.


صفحه 1 از 1     

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4700