:: دوره 15، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1397 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 92-84 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر خمیر CPP-ACPF بر ریزسختی مینای دندان قبل و بعد از کاربرد نوشیدنی‌ انرژی زا (in vitro)
سپیده بانوا ، سعیده آخوندان*
واحد دندانپزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، baran85_ss@yahoo.com
چکیده:   (6527 مشاهده)
خلاصه: سابقه وهدف: یکی از رایج‌ترین فاکتورهای خارجی کاهش دهنده ریزسختی مینای دندان، نوشیدنی‌های اسیدی مانند نوشیدنی‌های انرژی زاست. این نوشیدنی‌ها pH محیط دهان را کاهش می‌دهند و می توانند مینای دندان را حل ‌کنند. مطالعه حاضر، نقش اثر ماده CPP-ACPF بر ریزسختی مینای دمینرالیزه تحت تاثیر نوشیدنی‌های انرژی‌زا را نشان می دهد. مواد و روش: در این مطالعه تجربی، 30 قطعه مینایی سالم از دندان های پرمولر انسانی انتخاب شدند و سختی‌سنجی اولیه بر روی کلیه نمونه‌ها توسط دستگاه Microhardness Tester (Vickers) انجام شد. نمونه ها به سه گروه تقسیم شدند. نمونه‌های گروه کنترل در 30 میلی لیتر نوشیدنی red bull برای 5 ثانیه و سپس در 30 میلی لیتر بزاق مصنوعی برای 5 ثانیه غوطه‌ور شدند. این پروتکل به مدت 7 روز انجام گرفت. نمونه های گروه دوم همانند گروه 1 در نوشیدنی انرژی زا غوطه ور شدند. بلافاصله پس از هر بار قرارگیری نمونه‌ها در نوشیدنی انرژی‌زا ، خمیر CPP-ACPF روی نمونه ها قرار داده شد . در گروه 3 ابتدا خمیر CPP-ACPF بکار رفت. یکساعت پس از استعمال خمیر، نمونه ها در نوشیدنی انرژی زا قرار گرفتند. در پایان 7 روز ریز سختی ثانویه (H2) از تمامی نمونه ها اندازه گرفته شد. از آزمون Repeated Measure ANOVA برای بررسی وجود تفاوت در داخل هر گروه قبل و بعد از مداخله استفاده شد. از آزمونPost Hoc برای بررسی معنادار بودن اختلاف ریز سختی بین گروه ها استفاده شد. یافته ها: تغییرات در هر گروه قبل و بعد از مداخله با هم اختلاف معناداری نشان داد (001/0>P). در مقایسه میانگین ریزسختی ثانویه سه گروه مشخص شد گروه 2 با میزان ریزسختی ثانویه 316 و گروه 3 با میزان ریزسختی ثانویه 318 تفاوت معناداری با گروه 1 با میزان ریزسختی 277/2 نشان دادند (001/0>P). ولی دو گروه 2 و 3 تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند.326/.=Pیعنی کاربرد خمیر CPP-ACPF سبب رمینرالیزیشن مینا می‌شود. نتیجه گیری: به نظر می رسد مصرف نوشیدنی انرژی‌زای ردبول سختی دندان را کاهش می‌دهد.کاربرد خمیر CPP-ACPF قبل یا بعد از نوشیدنی انرژی زا سبب افزایش ریزسختی مینای دندان می شود.
واژه‌های کلیدی: اروژن، نوشیدنی انرژی زا، ریزسختی، خمیر CPP-ACPF، بزاق مصنوعی
متن کامل [PDF 278 kb]   (2161 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: مواد دندانی



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها