:: دوره 15، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1397 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 129-125 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تأثیر سرعت تزریق انفیلتراسیون بر درد، اضطراب و علائم حیاتی بیماران
محمد کریمی ، حمیدرضا محاسنی اقدم* ، شمیم کیایی
استادیار بخش جراحی دهان و فک و صورت دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد دندانپزشکی تهران و مرکز تحقیقات ایمپلنت و مرکز تحقیقات جمجمه،فک و صورت ، hamidmahaseni@gmial.com
چکیده:   (6862 مشاهده)
خلاصه:
سابقه و هدف : یکی از نگرانی های درمان های دندانپزشکی ناراحتی و درد همراه با تزریق داروی بی حسی می­باشد که به ترس و اضطراب در افراد منجر می­شود. این مطالعه به منظور تعیین تأثیر سرعت تزریق انفیلتراسیون بر درد ، اضطراب و علائم حیاتی بیماران با استفاده از دستگاه    ICT Injection در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1395 انجام شد.
مواد و روشها مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی یک سویه کور بود و در آن 30 بیمار که نیاز به تزریق در دوطرف فک بالا در دو جلسه درمانی مختلف داشتند مورد بررسی قرار گرفتند.یک تزریق با سرعت 120 ثانیه و تزریق دیگر با سرعت 25 ثانیه انجام گرفت. جهت تنظیم سرعت تزریق از دستگاه ICT Injection  استفاده شد. سپس اندازه گیری های درد بیمار با مقیاس ( VAS)، میزان اضطراب با مقیاس (FAS ) و علائم حیاتی(ضربان قلب و فشارخون) با دستگاه دیجیتال beurer مدل BM60 اندازه گیری شدند. پس از جمع آوری اطلاعات، از آزمون های کلموگروف - اسمیرنوف و t زوجی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها: میزان درد در سرعت 120s و 25s با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت.  (0/0006=P)   به طوریکه تزریق با سرعت آهسته  موجب درد کمتر نسبت به تزریق با سرعت سریع بود. میزان تغییر فشارسیستولیک بیمار بلافاصله بعد از تزریق در سرعت120s  و 25s  با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت. )0/029 =P)   به طوریکه تزریق با  سرعت آهسته ،موجب تغییر فشار سیستول کمتری بلافاصله بعد از تزریق (14/36±128/87)  در مقایسه با زمان قبل از تزریق برای بیمار (13/38±130/530) ،  نسبت به  تزریق با سرعت سریع در زمان بلافاصله بعد از تزریق (14/09±124/97) در مقایسه با زمان قبل از تزریق برای بیمار ( 10/92±128/00) می گردد. ولی در سایر متغیرهای دیگر تفاوت معنی داری بین دو سرعت تزریق وجود نداشت. (0/1=P)
نتیجه گیری: تزریق با سرعت آهسته موجب درد کمتر نسبت به تزریق با سرعت سریع می گردد، همچنین تزریق با سرعت آهسته، نسبت به تزریق با سرعت سریع، موجب تغییر فشار سیستول کمتری بلافاصله بعد از تزریق در مقایسه با زمان قبل از تزریق، می شود. سرعت تزریق تأثیری براضطراب، ضربان قلب و فشار دیاستولیک بیمار ندارد.
کلید واژه ها: تزریق، میزان اضطراب ، علائم حیاتی،ضربان قلب، فشار خون
واژه‌های کلیدی: تزریق، میزان اضطراب، علائم حیاتی، ضربان قلب، فشار خون
متن کامل [PDF 211 kb]   (1701 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: پریو



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها