:: دوره 14، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1396 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 96-91 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان استحکام باند برشی بین گلاس آینومر و کامپوزیت با استفاده از عوامل باندینگ نسل ششم و هفتم
مسیح کاویان ، مهرداد برکتین ، مریم فروزان مهر* ، شهریار شهریاری ، صفورا دهقانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) ، mfroozanmehr@gmail.com
چکیده:   (7437 مشاهده)

سابقه و هدف: تکنیک ساندویچ یکی از روش های متداول در دندانپزشکی است که در آن گلاس آینومر با توجه به مزیت هایی چون  آزاد سازی فلوراید و چسبندگی به ساختمان دندان، همراه با ترمیم های کامپوزیت استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی میزان استحکام باند برشی بین گلاس آینومر نوری و کامپوزیت  با استفاده از عوامل اتصال دهنده متفاوت می باشد.

 مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، 60 نمونه گلاس آینومر نوری آماده سازی شد. در گروه اول بدون استفاده از عامل باندینگ ودر دو گروه دیگر بااستفاده ازعوامل باندینگ SE bond و S3 bond (kuraray,Japan)رزین کامپوزیت به گلاس آینومر متصل شد. پس ازیک هفته نگهداری نمونه ها داخل آب مقطر در دستگاه انکوباتور با دمای5/37 درجه سانتی گراد ، توسط دستگاه تست یونیورسال، استحکام باند برشی اندازه گیری شد. آنالیز واریانس یک طرفه وآزمونTukeyجهت تحلیل داده هاو مقایسه بین گروه ها  استفاده شد.

یافته ها: بیشترین میزان استحکام باند مربوط به نمونه های باند شده با عامل باندینگ SE bondمعادل 09/13 مگاپاسکال وکمترین مقدار مربوط به گروه کنترل معادل 3/5 مگاپاسکال بود. میزان استحکام باند برشی در سه گروه تفاوت آماری معنا داری داشت. (05/0>P)

نتیجه گیری: بیشترین استحکام باند برشی بین گلاس آینومر و کامپوزیت مربوط به عامل باندینگ SE bondبود .بنابراین استفاده از این عامل باندینگ در تکنیک ساندویچ توصیه می شود.

واژه‌های کلیدی: استحکام برشی، کامپوزیت رزین، گلاس آینومر، عامل باندینگ
متن کامل [PDF 242 kb]   (1314 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها