بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره ی زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی-
مطالعه آزمایشگاهی
|
شبنم آقایان ، سعید ذاکر ، مسعود شهلایی* |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، masoudshahlaei@yahoo.com |
|
چکیده: (8202 مشاهده) |
سابقه و هدف : پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد بیماری های پریودنتال است که به علت کلونیزاسیون باکتری ها بر روی سطح دندان به وجود می آید . لذا اگر بتوانیم مانع از تشکیل پلاک میکروبی شویم می توانیم گامی مهم در پیشگیری از بیماری های پریودنتال برداریم. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر رقت های مختلف عصاره زنجبیل بر میزان رشد کلونی اکتینومایسس نیوزلندی در شرایط
آزمایشگاهی است.
مواد و روش ها : در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی ابتدا عصاره زنجبیل در 11 لوله آزمایش در رقت های سریالی مختلف آماده شد و لوله دوازدهم به عنوان لوله شاهد در نظر گرفته شد . ابتدا سویه های باکتری مورد نظر را در محیط کشت اختصاصی خود (محیط مایع تایوگلیکولات) جداگانه کشت داده شد و سپس از باکتری خالص به عمل آمده مقدار 5/0 مک فارلند به هر لوله اضافه شد. سپس از هر 12 لوله روی محیط کشت جامد بلادآگار 100 لاندا کشت داده و به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه در انکوباتور قرار داده شد.
یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که میزان MIC برابر 02 /0 میلی گرم بر میلی لیتر و میزان MBC برابر 04/0 میلی گرم بر میلی لیتر می باشد.
نتیجه گیری : با توجه به نتایج به دست آمده عصاره زنجبیل با موفقیت اثر ضد باکتریایی خود را روی اکتینومایسس نیوزلندی نشان داد. لذا می توان از زنجبیل برای استفاده ضد باکتریایی در دهانشویه ها و خمیر دندان های گیاهی بهره جست.
|
|
واژههای کلیدی: اکتینومایسس، زنجبیل، MIC |
|
متن کامل [PDF 343 kb]
(3309 دریافت)
|
نوع مطالعه: مطالعه اصیل |
موضوع مقاله:
پریو
|
|
|
|