:: دوره 14، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1396 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 174-170 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع و شدت تارودونتیسم و عوامل مرتبط با آن در کلیشه های رادیوگرافی پانورامیک سه مرکز درمانی دندانپزشکی شهر تهران در سال1394
شقایق فربیز ، ارکیده رادمهر ، ناصر ولایی، وحید رخشان*
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (6569 مشاهده)

 خلاصه:

سابقه و هدف: نظر به اینکه در رابطه با شیوع و شدت تارودونتیسم در جامعه ایرانی اطلاعات کافی وجود ندارد و نیز آمار متفاوتی از آن در کشور های دیگر وجود داشته است .لذا هدف این تحقیق تعیین شیوع و شدت خصیصه دندانی تارودونتیسم در دندان های دائمی خلفی فک بالا و پایین و عوامل مرتبط درکلیشه های رادیوگرافی بیماران مراجعه کننده به سه مرکز درمانی دندان پزشکی در سال ۱۳۹۴ بود.

مواد و روش ها: تحقیق به صورت توصیفی بر روی  تعداد ۷۰۰ بیمار دندانپزشکی انجام گرفت (۳۵۰ مرد و ۳۵۰ زن) که به صورت مستمر به ۳ مرکز دندانپزشکی مراجعه نمودند.  رادیوگرافی پانورامیک بررسی شد و  وجود دندان تارودونت و شدت آن مشخص شد. و نقش سن و جنس و فک با وجود آنومالی توسط آزمون کای دو مورد قضاوت قرار گرفت .

یافته ها: شیوع تارودونتیسم به میزان 23/4 درصد بود. این آنومالی در دندان­های مولر دوم بیشتر از مولر اول بود. (0/001>  P )  و در زنان و ماگزیلا شایع تر بود(0/001>  P 

نتیجه گیری: اغلب موارد تارودونتیسم خفیف بودند و این آنومالی در دندانهای مولر دوم، در ماگزیلا، و زنان شایع تر بود.

کلمات کلیدی: شیوع، تارودونتیسم، دندان های مولر دائمی

واژه‌های کلیدی: شیوع، تارودونتیسم، دندان های مولر دائمی
متن کامل [PDF 223 kb]   (2192 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: آموزش دندانپزشکی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 3 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها