:: دوره 14، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1396 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 26-22 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر کامپوزیت های بالک فیل x-tra base و x-tra fil بر میزان پلیمریزاسیون
فرناز مهدی سیر ، زهرا علیزاده اسکویی ، محمد عطایی ، سیاوش سوادی اسکویی ، منصوره امامی ارجمند*
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دندانپزشکی تهران ، Email:dds_emami@yahoo.com
چکیده:   (7732 مشاهده)

سابقه و هدف: پلیمریزاسیون ناکافی کامپوزیت‌ها، یکی از اصلی‌ترین دلایل شکست  ترمیم های کامپوزیت می باشد.  هدف از این مقاله ارزیابی درجه  پلیمریزاسیون کامپوزیت های Bulk cure      به روش FTIR است.

 مواد و روش ها: در این تحقیق تجربی- آزمایشگاهی، 10 دیسک  با ابعاد 4 میلی متر ارتفاع و 2 میلیمتر قطر  برای هر گروه که شامل کامپوزیت x-tra Base (Voco,Germany ) و کامپوزیت   X-tra fil(Voco,Germany) تهیه گردید.

نمونه ها مطابق دستور  کارخانه سازنده با دستگاه لایت کیور LED Turbo ,Apoza,Japan)) با شدت اشعه mw/cm2800 به مدت 20 ثانیه کیور گردید.  سپس یک میلی­متر  ابتدایی و انتهایی از کامپوزیت کیور شده برش داده شده ودرجه پلیمریزاسیون آنها به روش (FTIR (8100M,shimadzu,Kyoto,Japan مورد بررسی قرارگرفت. یافته ها با استفاده از آزمون one way ANOVA  ارزیابی شدند.

 یافته­ها: گرچه تفاوت میزان پلیمریزاسیون نمونه های کامپوزیت (x-tra Base (Voco,Germany و X-tra fil(voco, Germany) در 1میلی متر  ابتدایی وانتهایی معنی دار بود. (001/0>P)  ولی میانگین میزان درصد پلیمریزاسیون برای  هر دو کامپوزیت در هر دو سطح فوقانی وتحتانی بالاتر از حد قابل قبول  (% 55= DC)  می­باشد.

نتیجه گیری: براساس نتایج حاصل از این مطالعه  ، میزان پلیمریزاسیون  هر دو کامپوزیت در سطح فوقانی و تحتانی قابل قبول می باشد.گرچه میزان پلیمریزاسیون نمونه های کامپوزیت X-tra fil از کامپوزیت X-tra base کمتر بود.

واژه‌های کلیدی: کامپوزیت رزین، پلیمریزاسیون، FTIR
متن کامل [PDF 1857 kb]   (2036 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها