:: دوره 13، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1395 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 76-70 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر دو ماده رمینرالیزه کننده و بزاق طبیعی بر خشونت سطحی مینا پس از BLEACHING
سعید نعمتی انارکی* ، بشرا شاهدی
استادیار گروه ترمیمی و عضو مرکز تحقیقات مواد دندانی، واحد دندانپزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی ، ssnemati@gmail.com
چکیده:   (7803 مشاهده)

سابقه و هدف: افزایش زبری سطحی مینا پس از درمان­های سفید کننده یکی از مشکلاتی است که موجب کاهش مقاومت مینا، جذب رنگدانه­ها و استعداد به پوسیدگی می­گردد، هدف از این تحقیق بررسی اثر دو ماده رمینرالیزه کننده (MI Paste) و
 Remin Pro) و بزاق طبیعی برکاهش زبری سطحی مینا بعد از Bleaching در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران در سال 1393 بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی،  45 نمونه مینایی سالم از دندان پر مولر کشیده شده، با (XTRO BOOST) تحت درمان قرار گرفت. نمونه ها به صورت تصادفی به 3 گروه 15تایی تقسیم و در یک گروه خمیرMI Pasteو در گروه دیگر خمیر Remin Pro و گروه سوم فقط داخل بزاق طبیعی قرار گرفت. زبری سنجی، در سه مرحله قبل و بعد از Bleaching و پس از اثر خمیرها و بزاق  توسط Profilometer  اندازه گیری شد. داده­های حاصل به روشهای آماری Repeated Measured تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: در این تحقیق که بر روی 45 نمونه انجام شد نشان داد میزان تغییرات خشونت سطحی  در گروه بزاق 08/0- ودر گروه MI paste  برابر 157/0- و در گروه Remini Pro  برابر 14/0- بود. ( 01/0>P)

نتیجه گیری: خمیر MI PASTE PLUS و  REMIN PRO باعث کاهش میزان خشونت سطحی شده و نتیجه ی مشابه در نمونه هایی که تنها در معرض بزاق طبیعی بودند، بدست آمد. خمیر REMIN PRO تاثیر بیشتری در کاهش خشونت سطحی مینا و. تاثیر بزاق طبیعی در کاهش خشوت سطحی مینا  بیشتر از خمیر MI PASTE PLUS بود.

واژه‌های کلیدی: رمینه رایزیشن، خشونت سطحی، بزاق
متن کامل [PDF 502 kb]   (2475 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: ترمیمی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 2 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها