:: دوره 12، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1394 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 20-16 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر زمانهای مختلف اچ فلوراید فسفاته اسیدی ((APF جهت آماده سازی سطح سرامیک لیتیوم دی سیلیکات بر روی استحکام باند برشی کامپوزیت
مهسا پورزمانی ، وحیده معتمدالصنایع* ، سید اسماعیل سید علیزاده ، سمانه کوهکن
، Motamedv871@yahoo.com
چکیده:   (11501 مشاهده)

 

خلاصه: 

 

رستوریشن‌های تمام سرامیکی گاهی دچار آسیب می‌شوند و کامپوزیت از طریق باند با آن، می تواند عملکرد مجدد را بازگرداند. برای این منظور از اچ کننده‌هایی مانند اسید هیدروفلوریک(HF) بیشتر استفاده می شود. ژل 23/1 درصدAPF که می‌تواند تحریک بافتی ایجاد کند؛ برای مخاط دهان کاملا بی‌خطر است. این مطالعه با هدف بررسی استحکام باند برشی کامپوزیت روی سرامیک بعد از درمان توسط ژل APFمواد و روش­ها: به قطر 16 و ضخامت 5/1 میلی‌مترساخته وآماده‌سازی و به 7 گروه 10 تایی تقسیم شدند. گروه اول: بدون هیچ درمانی بوده و گروه کنترل خوانده شد. گروه دوم:درمان با اسید هیدروفلوریک 6/9 درصد در مدت زمان 4 دقیقه ؛ ودرگروه سوم تا هفتم درمان با ژل 23/1 درصد APF و آزمون تعقیبی توکی( Tukey HSD) مورد بررسی قرار گرفت.

 

میانگین استحکام باند برشی در گروه دوم نسبت به سایر گروه‌ها به طور معنی داری بیشتر بود. که این مقدار، 11/14± در حالی که میانگین استحکام باند در سایر گروه‌ها اختلاف معنی‌داری با یکدیگر نداشتند. (05/0<P) اثری بر استحکام باند نداشت.

 

 به نظر می­رسد برای باندینگ سرامیک لیتیوم دی سلیکات، اچینگ با ژل  APF 23/1 نمی باشد.

 

واژه‌های کلیدی: لیتیوم دی سیلیکات، کامپوزیت رزین، فلوراید فسفاته اسیدی، استحکام برشی
متن کامل [PDF 518 kb]   (4167 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: جراحی-


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها