[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1393 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 21-26 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی
دکتر فرناز مهدی سیر، دکتر نگین نصوحی، دکتر مهدی صفی، دکتر یاسر صحرائی، دکتر سمیه زوارئیان*
، dr.zavareian@yahoo.com
چکیده:   (10426 مشاهده)

 

خلاصه:

 

سابقه و هدف: ثبات رنگ مواد ترمیمی رزین کامپوزیت در طول زمان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت ترمیم می­باشد. تغییر رنگ کامپوزیت رزین ها می تواند سبب نارضایتی بیمار شده و در دراز مدت منجر به شکست درمان شود.با توجه به تناقضات و خلاء اطلاعات در این زمینه در مورد نانوکامپوزیت­ها بر آن شدیم تا این تحقیق را در زمینه بررسی اثر چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت نانو به روش اسپکتروفتومتری انجام دهیم.

 

مواد وروش‌ها: در این مطالعه تجربی 30 نمونه دیسکی شکل به قطر 5/8میلی متر و ضخامت 2میلی متر از سه کامپوزیت GRANDIO وZ350 XT و HERCULITE XRV ULTRA تهیه شد(از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دو گروه 5 تایی برای نگهداری در چای و آب مقطر). نمونه ها برای 72 ساعت در محلول های مورد نظر قرار گرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط دستگاه اسپکتروفتومتر انجام گرفت.نتایج توسط آزمون های Two-way ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

یافته ها: میزان تغییر رنگ هر سه کامپوزیت پس از قرارگیری در چای نسبت به رنگ سنجی اولیه معنی دار بود (05/0> P) ولی به لحاظ کلینیکی در سطح قابل قبولی قرار داشت. (3/3) ΔE . میزان ΔEکامپوزیت در چای نسبت به محیط اولیه در مورد Z350XT,Grandio,Herculite XRVبه ترتیب 59/0±62/1و74/0±.46/2و 72/0±92/2 بود. که تفاوت معنی­داری را نشان داد (03/0= P) میزان تغییر رنگ نمونه ها پس از قرارگیری در آب مقطر نسبت به حالت اولیه معنی دار نبود. (1/0= P)

 

نتیجه‌گیری: بیشترین تغییر رنگ در محلول چای مربوط به کامپوزیت Z350 XTو کمترین تغییر رنگ مربوط به کامپوزیت HERCULITE XRV ULTRAبود.

 

واژه‌های کلیدی: اسپکترو فتومتر، رنگ پذیری، ثبات رنگ، کامپوزیت
متن کامل [PDF 174 kb]   (1658 دریافت)    
نوع مطالعه: مطالعه اصیل | موضوع مقاله: جراحی-
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdisiar F, Nasoohi N, Safi M, Sahraee Y, Zavareian S. Evaluating the effect of tea solution on color stability of three dental composite (In Vitro) . J Res Dent Sci. 2014; 11 (1) :21-26
URL: http://jrds.ir/article-1-335-fa.html

مهدی سیر فرناز، نصوحی نگین، صفی مهدی، صحرائی یاسر، زوارئیان سمیه. بررسی اثر محلول چای بر ثبات رنگ سه نوع کامپوزیت دندانی. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی. 1393; 11 (1) :21-26

URL: http://jrds.ir/article-1-335-fa.html



دوره 11، شماره 1 - ( مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی Res Dent Sci
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638